"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Kush e ndau Mitrovicen?

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.

Moderator: bardus

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Kush e ndau Mitrovicen?

#1

Post by Zeus10 » Mon Oct 20, 2014 3:30 pm

Ajo qe ajo te gjithe kemi ditur, por qe nuk eshte pranuar kurre zyrtarisht, eshte fakti qe Kosova u copetua me 1999, sipas deshires se disa prej fuqive te medha. Komandanti francez, per te justifikuar kete padrejtesi, mundohet serish qe te paraqese serbet si gentelmena, kurse shqiptaret si te pabese dhe si ata qe ushtruan genocidin:
Unë e ndava Mitrovicën Komandanti i Forcave Speciale Franceze, Zhak Hogar, ka pranuar se ishin trupat franceze ato që e ndanë Mitrovicën në vitin 1999. Detyra jonë ishte të vendosnim një vijë ndarëse mes shqiptareve dhe serbëve dhe këtë e bëmë në lumin Ibër, zbulon ai. - http://politiko.net/une-e-ndava-mitrovi ... esbST.dpuf

*

Çfarë zbuluat në terren? -

Kam negociuar me oficerët serbë hyrjen e trupave franceze. Pritja, natyrisht ishte e ftohtë, por njerëzore. Ju thash që nuk po vij si armik por si një ushtar që po zbaton detyrat. Shumë shpejt në terren e kam zbuluar se serbët janë profesional dhe e mbajnë fjalën, ndërsa shqiptarët vazhdimisht përpiqen të thejnë marrëveshjet. *

Si sillej UÇK? -

Grabisnin pronat, zbraznin qytete të tëra për një natë, si p.sh. në Vushtrri. Vrisnin, më shumicë dhe pakicë. Shpresoj se udhëheqësit e tyre së shpejti do të përgjigjen para drejtësisë. Zbuluam lista me urdhëra për likuidim të serbëve dhe shqiptarëve joloaj me vulë të UÇK’së. I kemi dorëzuar këto dokumente te shefat por kurrë skemi dëgjuar më për to. Se UÇK ka qenë bashkëbisedues i privilegjuar i BE’së paraqet shtrembërim të historisë, shkelje të së drejtës ndërkombëtare dhe kthim prapa të botës së civilizuar.

* Ju vet e keni vizatuar një hartë të re në këtë pjesë të Ballkanit? -

Kur arritëm në Mitrovicë, kishte një rrezik të madh për përleshje. Tensionet ishin të mëdha, situata emergjente. Detyra ime ishte t’i ndaja palët e konfrontuara dhe ndarja përmes lumit Ibër m’u duk si zgjidhja më e drejtë. Vendosa t’i ndaj dy komunitetet në urë.

* A ua sugjeroi kush këtë ide? -

Jo! Vendimin e kam marrë vet, në bazë të vlerësimit. Nganjëherë disa gjëra në terren realizohen më lehtë se sa kur i mendon. - See more at: http://politiko.net/une-e-ndava-mitrovi ... esbST.dpuf

Ne fakt une nuk mendoj se kete vendim ky cope urdherzbatues, e ka marre vete. Eshte gjithe Europa, qe jo pa qellim dergoi trupat francize atje.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”