"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sa shqiptarë jetojnë në Maqedoni?

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Sa shqiptarë jetojnë në Maqedoni?

#76

Post by CERMENIKASI » Fri Feb 07, 2014 10:42 pm

Edhe në Maqedoni janë ba spastrime etnike .Të marrim vetëm shembullin e Manastirit prej nga ikën me mija Shqiptar mbas luftës dytë botnore për në turqi dhe sot Manastiri banohet kryesisht prej sllavëve
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Sa shqiptarë jetojnë në Maqedoni?

#77

Post by erix77 » Sat Feb 08, 2014 10:41 am

Jo per te polemizuar por pavaresisht indiferences te Tiranes apo Prishtines faji kryesor eshte i vet shqiptareve te maqedonise.
Nqs atje jetojne 1 milion shqiptare pse nuk votojne?ne zgjedhje marrin pjese rreth 230 mije votues shqiptare po te tjeret ku jane?Do te mjaftonte te kalohej numri i 300 mije votave dhe shqiptaret e maqedonise do te kishin vertet fuqi ne vendosjen e fateve te maqedonise.

imagjinoni sikur te votonin 500 mije apo 700 mije.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Sa shqiptarë jetojnë në Maqedoni?

#78

Post by CERMENIKASI » Sat Feb 08, 2014 5:39 pm

Shumë Shqiptar të Maqedonisë gjinden jasht vendit dhe kuptohet që pak janë që kthehen në vendlindje vetëm për të votue.Vetëm në zgjedhjet e fundit u organizuen dhe për shembull e morën pushtetin komunal në qytetin e Kërçovës
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”