Dy gjëra të lidhura ngusht me atë çka thuhet në këtë shkrim janë edhe këto:
Nacionalistët nuk duhet të ciken në asnjë mënyrë nga gromësitjet bolshevike që përmbajnë fjalën "fashist" sepse duhet të kuptojnë që kjo fjalë është para së gjithash një fjalë që bolshevikët përdorin kundra njëri tjetrit; përkatësisht kundra atyre që ata gjykojnë si "eretikë" të (liberal)bolshevizmit të cilët nuk po punojnë ashtu siç "duhet" për të përmbushur interesat kombzhdukëse të globalistëve dhe të financitikanëve. (Natyrisht këtë përpëlitje në shërbim të globalistëve ata e mbështjellin me retorikë liberalbolshevike për "të drejtat e njeriut", për "luftë kundra homofobisë", për "mirëpritje të refugjatëve", "për luftë kundra patriarkatit" dhe retorika të turbullta ose etnomazokiste prej mendjendryshkurish syleshë të dobishëm të ngjashme me këto.).
{{Poende, nga e gjithë kjo përftohet fakti që fjala `fashist` — si dhe rrëshira e saj bashkëkohore `populist`, të cilën dordolecikanët e partive kundrakombëtarokratike dhe liberaleshkot e ojq-ve të financuar nga globalistët, e përdorin në të njëjtën mënyrë: kundra atyre që nuk po veprojnë si duhet kundra kombit të vet — janë dhe duhet të merren prej nacionalistëve si komplimente! S'do mend që, për nacionalistin që mendon vepron e punon për kombin, është kompliment nëse dikush i thotë se është duke penguar përmbushjen e planeve të atyre që duan t'i skllavërojnë, dëmtojnë dhe zhdukin kombin!
Vet fakti që liberaleshkot e shohin si diçka që duhet "sharë" punën e dikujt në të mirën e kombit të vet, tregon se sa thellë e kanë zhytur botëkuptimin e tyre në jashtëqitjet trushpëlarëse të pseudoakademikëve propagandistë të globalizmit!
Sigurisht që për nacionalistin shqiptar (dhe cilindo mendimtar tjetër të lirë), fjala `fashizëm` është veçse emri i nacionalizmit italian (pa harruar ngjyrimet, simbolikën, estetikën dhe përmbajtësimet e shumta botëkuptimore ilirike që ai nuk mund mos të mbartë duke qenë se është paanashkalueshmërisht një risipërfaqësim i asaj lashtësie kur banorë të vetëm edhe në Siujdhesën Italike ishin paraardhësit tanë Ilirë); megjithatë, taktikat kominternianeske neosovjetikoide për të hedhur në qarkullim "fjalë-gogola" të cilat t'i shërbejnë censurimit të çdo lloj shprehjeje arsyetimi të lirë që i zbërthen pa mëshirë marrëzitë e globalistokratëve, është ende në veprim dhe nuk mund të pritet që liberaleshkot të rrokin pakuptimësinë e përdorimit të fjalës `fashist` kundrejt një nacionalisti joitalian. [E madje ky është një gabim i bërë edhe prej shumë "nacionalistëve" evroamerikanë, të cilët, të zhytur dhe brumosur me cektësinë e shoqërisë së atjeshme (njëra ndër më të cekëtat dhe të trushpëlarat në botë), qesharakisht sillen dhe flasin ashtu siç hollivudi u ka mësuar se sillen dhe flasin "fashistët". …Dhe duke numëruar se sa filma ka bërë hollivudi për krimet bolshevike (0!), vetëkuptohet se në çfarë mënyre ka për qëllim që t'i paraqesë "nazifashistët" për të cilët ka nxjerrë me qindra mbeturina propagandistike të paketuara si filma. [Por edhe kjo do një shtjellim më vete]}}
Duke iu rikthyer "gjuetisë së fashisitit" brenda bolshevizmit, duhet thënë se ajo shkon deri aty sa që, trillimtarët propagandistë të maskuar si "akademikë" të së ashtuquajturës "Shkollë të Frankfurtit", filluan që ta kallëzonin deri edhe `Iluminizmin` si lëvizje "fashistoide", e madje edhe vet bolshevizmin stalinist! (Këtë të fundit për arsye se, ndonëse ishte helmësisht kundra lirisë së kombeve evropiane, megjithatë kishte dalë disi nga kontrolli i globalistëve duke 'ngrirë' dhe parandaluar në një farë mënyre depërtimin e politikave çsovranizuese botëpushtuese që këta po arrinin që të ushtronin me efektshmëri në perëndim të murit bolshevik të ngritur në Berlin, duke përdorur si armë kundranacionaliste liberalizmin, demokristianizmin, socialdemokratizmin, shqyerjen e kufijve, shkrirjen e ushtrisë, përmbytjen me hordhimigrantë dhe gjithë erashkën me sëprapthtësime kundrakombëtare që po njohim edhe ne përgjatë këtij "tranzicioni" post-stalinistoenverist).
Sidoqoftë, përtej ndasive të brendshme të dordolecëve të globalistëve, që mbëhisnin shtjellime më të gjata, fjalia e Enver Hoxhës e cituar tek kjo pamje, na zbulon një gjiriz doktrinor kundranacionalist bolshevist i cili i vendos stalinstobolshevikët në pajtueshmëri të plotë me neobolshevikët (dhe me rozaluksemburgistët, me gramshianistobolshevikët etj.)! […Deri në atë pikë madje sa që nuk do ishte aspak çudi që këtë fjali ta kishte shprehur ndonjë burokrat i BE-së, i OKB-së, apo i uneskos! (por edhe kjo është çështje që do një shtjellim më vete)].
Gjirizi doktrinor i religjionit kundranacionalist që i vë në pajtim të plotë bolshevikë e neobolshevikë është:
zhdukja "progresive" e Familjes (pra e Kombit) dhe zëvendësimi i Saj me struktura trushpëlarëse bolshevike pseudoarsimore që të rrisin breza të rinj skllevërish mendërisht të trushpëlarë që do të punojnë pa asnjë vullnet të lirë për interesat e globalistëve (tërthorazi, duke punuar përkatësisht për interesat e BRSS-së, të Jugosllavisë apo të BE-së sot).
Globalistët e kanë shpikur dhe vazhdojnë që ta financojnë ultraliberal-neobolshevizmin (ashtu siç financonin Marksin e Leninin!), si mjet të përsosur për të zhdukur shtetkombet që janë pengesa më e madhe që ata kanë për përqendrimin e pushtetit mbarëbotëror në duart e veta. (Dhe Familja është pengesa e tyre më e madhe në luftën kundra Kombit, prandaj, nëpërmjet ideologëve të tyre të besuar neobolshevikë, e kanë shpallur si "qelizë armiqësore fashiste" që duhet "dekonstruktuuar", pra shkatërruar)!
Dhe, duhet shtuar, për të gjithë ata që kanë dëgjuar prej (neo)bolshevikëve shkarkínë (justifikimin) se zhdukja e Familjes dhe "edukimi nga kolektiviteti" na paska qenë ide e Platonit, veç të keni parasysh se vepra e Platonit me titull `Republika`, nga ku gjoja po na u frymëzokan bolshevikët (duke e shpërfytyruar me dashakeqësi mendimin platonik), ka qenë, siç pohon edhe filozofi gjerman Gadamer, një vepër, në mos kryekëput «ironike», me sasi të lartë ironie! (që natyrisht liberaleshkot e dobishëm të globalizmit nuk janë në gjendje që të dallojnë, përderisa nuk kanë mësuar që t'i zhvillojnë aftësitë e tyre mendimore deri në atë pikë sa që të kuptojnë se në çfarë kalburie botëkuptimore kundranatyrore, kundraarsyetimore, kundrakombëtare, kundrafamiljare, kundrapunëtore e kundraarsimore janë të themeluara dogmat e religjionit të tyre kundranacionalist liberal-bolshevik.
1.: Në thelb, përçapjet liberaleshko-bolshevike për t'u dhënë LGBT-ve (që janë mbartës të liberalbolshevizmit më të shthurur) "të drejtën" për t'u "martuar" dhe për të birësuar fëmijë (duke shkelur fëlliqshmërisht të drejtën e fëmijëve për të pasur një nënë dhe një baba!), është vetëkuptueshmërisht taktikë kriminore bolshevike për të shkatërruar Familjen (dhe shkatërrimi i Martesës është po pjesë e saj)!
dhe
2.: përdorimi i togut "islamofashizëm" nga një pjesë e caktuar e liberaleshkove është një tjetër zvarranizëm retorik bolshevik në vazhdën e përdorimit të sëprapthtësuar dhe të pakuptimtë të fjalëve.
Nëse do të kishte një fjalë të duhur për islamistët — duke pasur parasysh që ndyrësia e krimeve të tyre nuk ka ngjashmëri më të madhe dhe nuk ka të krahasuar me asnjë krim tjetër përpos krimeve bolshevike — ajo do të ishte, përkundrazi, fjala 'islamobolshevizëm'!
(Për të njëjtat arsye të lidhura me të njëjtat krime kundrakombëtare edhe kristianizmi mund të quhet pa asnjë ngurrim kristianobolshevizëm, e madje protobolshevizëm!)
Pra, bolshevizmi dhe abrahamizmi janë fundja dy anë të së njëjtë kaçoleje globaliste: që të dy janë internacionalizma kundranacionaliste dhe që të dy luftojnë për zhdukjen e pasurisë së botës me kombe dhe kultura dhe për homogjenizimin e njerëzimit në një lëtyrë njëngjyrëshe të droguar me ideologji prej skllavi dhe të sunduar nga globalistët pa asnjë mundësi apo shtysë çlirimi.
Po nëse kanë të njëjtin burim si ka mundësi atëherë që islamizmi lufton kristianizmin dhe bolshevizmi lufton abrahamizmin - mund të pyesë dikush?
Përgjigja qëndron tek fakti që islamizmi mund të quhet neokristianizëm dhe bolshevizmi mund të quhet neoabrahamizëm; pra ato janë njëra 'sofistikim' i tjetrës dhe 'versione më të reja' dhe më të efektshme për të vazhduar luftën globaliste kundra kombeve. Thelbi i "progresivizmit" bolshevik është pikërisht ky: shpikje e ideologjive të reja arsyehelmuese dhe kombzhdukëse duke u mbështetur në ato më të vjetra të cilat, për arsye se lufta kundra Natyrës dhe Arsyes është një luftë rraskapitëse, sado pushtet dhe financë të kesh, dalin nga hullia qëllimore për të cilat ishin shpikur. (Një shembull i kësaj daljeje nga hullia është për shembull shndërrimi i sektës abrahamike ortodokse në ultranacionalizëm grekoserb).