"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Gjermania dhe feja islame

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Gjermania dhe feja islame

#1

Post by Sally » Tue Oct 05, 2010 8:40 am

"Edhe feja islame është ndërkohë pjesë e Gjermanisë!" - Presidenti Wulff vë integrimin në qendër të fjalimitChristian Wulffi, presidenti i ri i Gjermanisë tha që në fjalën e tij të betimit në korrik se do ta vërë temën e integrimit në Gjermani në qendër të mandatit të tij. Këtë ai e zbatoi të dielën (03.10.).

Christian Wulffi e mbajti fjalën. Në 30 minuta fjalim u dëgjuan më shumë gjëra për integrimin dhe migrimin, se sa për ribashkimin e Gjermanisë, atëherë dhe sot. Kjo nuk është gjë e vetëkuptueshme për një ditë si 3 Tetori. Vendosja e pikërëndesës ishte e rëndësishme! Në Gjermani zien prej javësh një luftë polemike verbale mbi të ashtuquajturit refuzues të integrimit. Pra për njerëz që jetojnë këtu, po që nuk duan të mësojnë gjermanisht, që nuk e pranojnë kushtetutën dhe janë të interesuar vetëm të përfitojnë nga ndihmat sociale, sipas kritikëve. Wulffi i përmendi problemet, por nuk u mor për një kohë të gjatë me ekstremet e politikës së integrimit, që nuk ka ecur si duhet "made in Deutschland". Mësimi i gjermanishtes është i detyrueshëm për të gjithë migrantët dhe ligjet gjermane vlejnë për të gjithë. Kaq dhe e vetëkuptueshme.


Edhe feja islame është pjesë e Gjermanisë

Shumë më larg shkonte pohimi i tij bazë për fenë islame: krishtërimi dhe hebraizmi bëjnë pjesë në historinë dhe në të tashmen e Gjermanisë, tha Wulffi. "Por ndërkohë, edhe feja islame". Këtë nuk e ka formuluar kaq qartë deri tani askush nga klasa politike. Përballë kësaj, numërimi i vetëmashtrimeve të mëdha, të cilat i renditi Wulffi tingëlluan sikur t'i kishim dëgjuar njëherë. Por edhe ato u fiksuan të dielën (03.10.) nga përfaqësuesi më i lartë i shtetit dhe jo nga një person kushdo: në thelb presidenti federal kritikoi fantazitë multikulturore, që sjellin më shumë iluzione, se zgjidhin probleme. Një shuplakë para së gjithash për të majtët në Gjermani. Dhe: Gjermania është prej kohësh vend migrimi, tha Wulffi. Një realizim, i cili nuk ka mbërritur ende te të gjithë në kampin konservator.


Propozime praktike për përmirësime

Tani është interesante që të shohim, nëse dhe sa shpejt do të diskutojë politika e ditës për pasazhet e fjalës së presidentit, në të cilat bëhen propozime praktike për përmirësim. Oferta gjuhe për të gjithë familjen, për shembull. Ose: mësim i fesë islame në shkolla gjermane. Po, por edhe gjermanisht ose nga mësues gjermanë, kërkoi Wulffi.

Wulffi arriti me aftësi që ta lidhë temën e ditës, temën ribashkimit të Gjermanisë me temën e mandatit të tij. Ai e mori moton e gjermanolindorëve të vitit 1989 "Ne jemi një popull" dhe e zgjeroi sloganin. Kjo shprehje sot duhet të kuptohet që ajo mban parasysh të gjithë, që jetojnë në Gjermani.

Ligji themeltar i lë pak hapësirë presidentit për pushtet politik. Por ai ka pushtetin e fjalës, megjithatë jo aq dendur. Posti i tij jeton nga bashkëndikimi që i bën klimës mendore të Republikës. Edhe më i rëndësishëm ishte fakti se kishim të bënim me fjalimin e parë të madh të Christian Wulffit. Duke pasur parasysh debatin e ashpër për integrimin, ai e shfrytëzoi shansin që të paktën të bashkëpërcaktojë drejtimin e përgjithshëm të politikës.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Gjermania dhe feja islame

#2

Post by Sally » Tue Oct 05, 2010 8:57 am

Christian Wulffi, presidenti i ri i Gjermanisë tha që në fjalën e tij të betimit në korrik se do ta vërë temën e integrimit në Gjermani në qendër të mandatit të tij. Këtë ai e zbatoi të dielën (03.10.).Cfar i thone kesaj, qe me 02-10-2010, bashkim per te mposhtur ideologjine islamike, ndersa me 03-10-2010, presidenti i Gjermanise paraqitet me temen "Edhe feja islame eshte nderkohe pjese e Gjermanise!" ?!


Thjesht rastesi, apo nje ekuiliber per te mos acaruar gjendjen islamike ne Gjermani?!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”