"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Gjendja në burgje, Gjykata Evropiane ndëshkon Greqinë

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Gjendja në burgje, Gjykata Evropiane ndëshkon Greqinë

#1

Post by Arbëri » Fri Nov 11, 2011 5:17 pm

Gjendja në burgje, Gjykata Evropiane ndëshkon Greqinë

Image

ATHINE - Gjykata Europiane për të Drejtat e Njeriut ka ndëshkuar Greqinë, për shkelje në trajtimin e të burgosurve.

Gjykata konstatoi sjellje mizore dhe jonjerëzore mbi 47 të burgosur, ndër të cilët edhe 8 shtetas të huaj, në burgjet greke.

Investigimi është bërë gjatë viteve 2008-2009, në burgun Stavrakiu, ku vuajnë dënimin edhe të burgosur shqiptarë, të dënuar për vepra të ndryshme penale nga drejtësia greke.

Vendimi i Gjykatës Europiane, lidhet me problemet jo të reja, nga të cilat vuajnë burgjet greke, si kushtet jashtë standarteve ndërkombëtare, ku kapaciteti i burgjeve është shumë më i vogël sesa numri i të dënuarve që vuajnë dënimin, ku mungojnë elementët më minimale që duhen për të jetuar, pa harruar edhe trajtimin e keq.

Kjo situatë është përkeqësuar sidomos vitet e fundit me thellimin e krizës ekonomike dhe financiare që ka kapluar Greqinë.

Vazhdimisht Komisioni Europian i Këshillit të Europës për Parandalimin e Torturave dhe institucionet për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, kanë kritikuar Greqinë për trajtimin e keq që iu bën të dënuarve dhe të paraburgosurve, madje edhe emigrantëve të paligjshëm, ndërsa qeveria greke gjithmonë ka premtuar përmirësim të situatës.

Për shkak të vijës së gjatë bregdetare, Greqia përdoret si vend tranzit nga emigrantët që duan të kalojnë nëpërmjet saj, në vende të tjera perëndimore
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Gjendja në burgje, Gjykata Evropiane ndëshkon Greqinë

#2

Post by Adriana » Fri Nov 11, 2011 7:37 pm

Nuk eshte here e pare, ata e dine me kohe ate gjendje, dhe vetem kan lehur si qeni qe leh dhe nuk te kafshon!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”