"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

GJERMANIA: Neonazistët gjermanë po armatosen

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

GJERMANIA: Neonazistët gjermanë po armatosen

#1

Post by Adriana » Mon Nov 05, 2012 9:04 am

Pse u duhen neonazistëve armët? Dhe si mund të çarmatoset skena e djathtë?

147 armë konfiskoi policia gjermane më 23 gusht 2012 në aksionin kundër skenës ekstremiste të djathtë në landin gjerman me popullsinë më të lartë NRW. Përveç armëve të ftohta, gjatë këtij aksioni të gjerë, në të cilin morën pjesë rreth 1000 policë, u konfiskuan edhe pistoleta si dhe një pushkë.
Ky nuk ishte rasti i parë që policia ka gjetur armë tek neonazistët në Gjermani, thotë në një intervistë me Deutsche Welle Rainer Wendt, kreu i sindikatës së policisë gjermane: "Vetëm në vitet 2009 dhe 2010 në radhët e neonazistëve janë gjetur mbi 800 armë zjarri, pjesërisht shumë të rënda."
Shqetësues është dhe fakti se vetëm në NRW ka 99 neonazistë që posedojnë armë zjarri me leje. Këtyre u shtohet një numër i paspecifikuar armësh të paligjshme.

Në shënjestër kundërshtarët politikë dhe policët?

Armët e gjetura tek neonazistët i kanë alarmuar organet e sigurisë. Ministri i Brendshëm bavarez, Joachim Herrmann, shprehu në një intervistë me Deutsche Welle, frikën se armët edhe mund të përdoren: "Për shkak të përvojave të këqija në të kaluarën mund të supozohet se mbajtësit e armëve nuk janë vetëm të apasionuar pas mbledhjes së armëve, por se ka një rrezik të madh që këto armë mund të përdoren përsëri për dhunë kundër njerëzve të tjerë."
Joachim Herrmann u referohet vrasjeve të grupit terrorist të djathtë NSU, që kanë vrarë në periudhën 2000-2007 dhjetë vetë, ndër ta dhe tetë tregtarë me origjinë turke.
Ministri i Brendshëm i NRW Ralf Jager e vlerëson gjendjen si serioze edhe pas shkatërimit të qelizave terroriste. "Neonazistët mbajnë armë për t'i përdorur kundër kundërshtarëve politikë apo policisë", tha Ralf Jager, në një intervistë me ZDF. Për shkak të armatimeve rritet dhe rreziku për sulme terroriste në Gjermani.

Si mund të çarmatosen neonazistët?

Për të zvogëluar rrezikun që vjen nga sulmet me armë të neonazistëve, organet e sigurisë janë duke menduar për strategji se si mund të çarmatoset skena e djathtë. Ndërsa në rastin e armëmbajtjes pa leje, sfida është se si të merren informacionet përkatëse për ekzistecën e këtyre armëve, në rastin e armëmbajtjes me leje sfida është e natyrës ligjore.


Sipas ligjit për mbajtjen e armëve, personi të cilit i lejohet një gjë e tillë, duhet të jetë i besueshëm. Sipas ekspertëve të policisë persona që janë anëtarë grupesh ekstremiste ose që i mbështesin ato nuk duhet të konsiderohen si të besueshëm. Por gjykatat administrative gjermane përqendrohen në gjykimin e vendimeve që mund të ketë marrë administrata shtetërore për ndalimin e mbajtjes së armës, nëse ky vendim ka qenë në përputhje me ligjin dhe në rast se ka pasaktësi i anulojnë ato. "Kjo është çështje e vështirë", mendon kryetari i sindikatës së policisë."Por ne nuk duhet të lejojmë në asnjë mënyrë që një ditë të na akuzojnë se nuk e kemi provuar një gjë të tillë. "
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”