"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#91

Post by rrëqebull » Sun Sep 28, 2014 1:11 pm

rrëqebull wrote:

BE-ja NXIT SHITJEN E TOKAVE KOMBËTARE TË HUAJVE

BE-ja do që ta detyrojë Lituaninë që të shfuqizojë ligjin me të cilin ajo ua ndalon të huajve blerjen e tokave lituane, aq të çmuara për banorët vendas.

Prona e tokës është një çështje që i prekë thellë ndjenjat në një vend që ka vuajtur nga një sërë pushtimesh të njëpasnjëshme përgjatë historisë së vet.

"Lituanët janë emocionalisht të lidhur me tokën e tyre.
Aq shumë sa që ne kemi një shprehje kur shohim dikë të mërzitur, themi se ngjan sikur sapo ka shitur tokën e tij." - thotë Valdas Gaidys, kryetari i shtëpisë anketuese Vilmorus


Në Lituani janë mbledhur më shumë se 300 mijë firma, aq sa duhen për të thirrur mbajtjen e një përvendimi ("referendumi") me anë të së cilit lituanët do të mund të parandalojnë që atdheu i tyre të vihet në shitje nga BE-ja!

Mbledhja e kaq shumë firmave, tregon se ❝kjo nismë shënon një nga arritjet më të mëdha kombëtare lituane që nga koha kur vendi u çlirua nga Bashkimi Sovjetik në fillim të viteve '90-a.

Kuvendi do ta caktojë datën e mbajtjes së përvendimit diku midis majit dhe korrikut❞

18/02/2014 http://www.euractiv.com/elections/lithu ... ews-533576

Shëmbulli i Lituanisë na ndihmonë jashtë mase të kuptojmë politikën kundra-kombëtare të BE-së.

Përvendimi për të cilin flitej në shkurt të këtij viti, dështoi në qershor dhe, duke lexuar disa prej arsyeve, zbulojmë se politikanët lituanë i janë shmangur detyrës së tyre për mbrojtjen e interesave kombëtare, për frikë të gjobitjeve nga "Gjykata Evropiane e Drejtësisë" dhe të pakësimit të fondeve që përfitojnë duke iu shitur politikisht BE-së.
Presidenti i shtetit është shprehur se, po të votonin kundra vënies në treg të tokave lituane do të ishte njësoj sikur të votonin kundra anëtarësimit të Lituanisë në BE. Kjo e tregon qartas që anëtarësim në BE do të thotë shitje e atdheut.

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#92

Post by rrëqebull » Mon Sep 29, 2014 1:19 pm

FALSIFIKIMI I VOTIMIT PËR PAVARËSINË E SKOCISË I KAPUR NË VIDJO

Ja "demokracia" dhe "standardet evropiane" në aksion:
kur e shohin se nuk ta mbushin dot mendjen që të bësh si thonë ata, nëpërmjet kërcënimeve dhe ndikimit që ushtrojnë me kontrollin e televizioneve, shtypit, ekonomisë dhe politikës, nuk e kanë për gjë të falsifikojnë votimet, ndërkohë që popullin ende e gënjen mendja se me votën e vet ka vërtet ndonjë pluhurizë fuqie vendimmarrëse në dorë.

Rasti i pengmarrjes së Skocisë nga 'Uesministeri' - ku Mbretëria e Bashkuar luan rolin e një mikro-BE-je - na paraqet në një shkallë më të vogël, por gjithsesi tejet domethënëse, se si funksionon pengmarrja e shteteve anëtare të "Bashkimit Evropian", nga 'Brukseli'.


http://www.youtube.com/watch?v=mqpY_gWV73c


http://www.youtube.com/watch?v=_Y_LVgOysuM

KJO ËSHTË TEJET E RËNDËSISHME SEPSE NË TË ARDHMEN MUND TË DUAN TË FALSIFIKOJNË PËRVENDIMIN (REFERENDUMIN) TONË PËR BASHKIM KOMBËTAR!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#93

Post by rrëqebull » Thu Oct 02, 2014 7:17 pm

[quote2="'"]EVRODEPUTETI ITALIAN SALVINI NXJERR NË PAH SHKALLMIMIN QË BE-ja PO I SHKAKTON SEKTORIT BUJQËSOR

Evrodeputeti italian Salvini: «Kam tri pyetje:
1- Dialogojmë me shtete nga të katër anët e botës dhe kur vjen puna tek Rusia, i vendosim ndëshkime ekonomike që vetëm në bujqësi do të na shkaktojnë 5 miliardë € humbje dhe mijëra punëpushime; prandaj ju pyes cila është qasja juaj kundrejt kësaj nismeje - që për mendimin tim është një çmenduri - për ta ndëshkuar Rusinë ekonomikisht?

2- Ky Komision në të kaluarën ka ndihmuar vetëm shumështeçet (multinacionalet) dhe mbartuesit (importuesit). Ndoshta kjo nuk përbën kokëçarje në Suedi por po ju jap dy shembuj për të cilët kërkoj përgjigje:
Një- Marrëveshja për 'shkëmbim të lirë' të fruta-perimeve dhe të peshkimit nga Marokua ka djegur mijëra vende pune në Itali dhe në Mesdhe. Është ndaluar mbartimi (importimin) i disa prodhimeve sepse të rrezikshme - e kam fjalën për domatet e nxjerra nga qarkullimi këtë qershor në Francë dhe Çeki.
Dy- Heqja e doganave për orizin që vjen nga Kamboxha do të thotë të shkallmosh një sektor prodhues të tërë, siç është ai i orizit - në Itali gjysma e sipërfaqeve orizore është dashur të mbyllen, dhe kemi kaluar nga 6 000 tonelata të sjella nga Kamboxha, në 200 000 vitin e kaluar - me gjithë dëmin që i bëhet shëndetit të konsumatorëve evropianë meqenëse standardet higjeniko-sanitare nuk janë në asnjë mënyrë të respektuara.»


Përgjigja e "Komisares Evropiane për Punët e Brendshme", për pyetjen në lidhje me Rusinë është se «ashtu ka vendosur "Këshilli Evropian"» meqenëse Rusia «ka ndërhyrë në një shtet sovran» siç është Ukraina. Me gjithë ato vepra shtet-shkrumbosëse që vet BE-ja ka organizuar në Ukrainë me anë të «kuajve trojanë» OJQ/OJF, ndërhyrjet e saj në Ukrainë, janë të rënda së paku sa ato të Rusisë. Për këtë arsye përgjigja e saj shpreh në mënyrë të kulluar hipokrizinë dhe dyfytyrësinë e BE-së! Po qe se kjo që jep "Komisarja" na qenka arsyeja e ndëshkimeve ndaj Rusisë, atëherë pse «na ka çarë daullen e veshit» BE-ja për «dialog me Serbinë» pavarësisht faktit që kjo e fundit vazhdon të ndërhyjë në Shqipëri Veriore me pengesa, organizata civile, politike e parapolicore, duke u sjell ndaj Shqipërisë Veriore si Rusia ndaj Ukrainës?

Po të mos ishin dordolecë dhe të paaftë, politikanët tanë do ta kishin shfrytëzuar të gjithë çështjen BE-Ukrainë-Rusi, për t'i shpjeguar burokratëve të BE-së se nuk kanë asnjë të drejtë kur këmbëngulin që ne të dialogojmë me pushtuesin që çnderon kufijtë tanë - ndërkohë që ata vetë i vendosin kushte e ndëshkime Rusisë sepse kjo ka shkelur në një vend që as nuk është anëtar i BE-së!
Kjo s'ka vend të rrijë! Veç kllounitikanët që gëlltisin çdo lloj poshtërimi në një sistem servilokratik mund të heshtin përballë një mungese ndërsjelltësie (reciprociteti) kaq përçmuese!


Në lidhje me dëmet që po i shkakton BE-ja bujqësisë së vendeve evropiane, "Komisarja" thotë se «tani nuk mund të komentojë» dhe se «kushtet e punës në Kamboxhë janë problematike dhe po kërkojmë t'i vlerësojmë». Pas sa miliona tonelatash orizi sëmundjeprurës kamboxhas ka ndërmend ta kryejë këtë "vlerësim", nuk dihet.


E thënë shkurt: "Burokratarkia Evropiane" — se ata që e quajnë 'bashkim', fyejnë zgjuarsinë e vet, dhe të dëgjuesve — as nuk jep përgjigje dhe as nuk mban përgjegjësi për shkatërrimin që po i shkakton Evropës dhe Shtet-Kombeve evropiane.

===================================

P.S.: Po sjellim fjalimin e Mateo Salvinit sepse ai është një evrodeputet në dijeni të prapësinave që gatuhen nga BE-ja, dhe që i thotë ato troç. Funksioni i tij si sekretar i përgjithshëm i partisë mëvetësiste "Lidhja e Veriut", nuk na duhet (ose, na duhet vetëm për aq sa ka lidhje me faqen) dhe, gjërave që ai ka thënë për shqiptarët në Itali, po u përgjigjemi shkurtimisht kështu:
pikësëpari, shqiptarët nuk janë si çdo emigrant tjetër në Itali. Nëse "legistët" mund të flasin mjegullisht për trashëgimi kelte e longobarde 2500-1500 vjeçare, (kelt që falsin gjuhë neo-latine, ksí!),
shqiptarët mund të flasin për trashëgimi së paku 4000 mijë vjeçare në Itali, madje si pjesëtarë të atij Kombi, që ka qenë në palcë të rrënjës së çdo ngjizjeje dhe zhvillimi të kulturave dhe qytetërimeve evropiane, ato para-kelte, italike dhe latine përfshirë.

Këtë në fakt, më shumë se "legistët", duhet ta kuptojnë vet shqiptarët!
Vetëm si shembull, por duhet thënë, në kaq shumë vite në Itali ende nuk kemi ditur ta bëjmë të qartë që ciganët me pasaportë shqiptare, nuk janë Shqiptarë. Në shumicën e rasteve ky është një gabim që bëhet me vetëdije për arsye propagandistike, por është pikërisht për të shmangur edhe mundësinë e keqpërdorimeve të tilla që Shqiptari, kudo nëpër botë, por në Itali sidomos, duhet të rrijë i veçuar nga emigrantët e tjerë, mos të përzihet me ta, të njohë dallimin midis tij dhe atyre, sepse është një dallim thelbësor, lashtësie dhe vazhdimësie. Në Itali ka aq shumë shqiptarë sa që nuk na duhet të përzihemi as me italianë, bie fjala!
Lëthurje kombëtare!

Asnjë shqiptar në Itali nuk duhet të marrë pjesë në organizata apo shoqata "emigrantësh", as në multikulturalizma e as në bolshevizma që shfrytëzojnë pakicat për të rrëmbyer pushtetin.
Vetëm dhe vetëm në shoqata dhe organizata burimore shqiptare. Çdo shqiptar i Italisë e ka për detyrë të kuptojë se është pasardhës i ilirëve që prej mijëra vjetësh banojnë siujdhesën italike, stërnip i Mesapëve, Galabërve, Japigëve, Venedëve, Dhaunëve, Pikenëve, Lukanëve, ..., e Albanëve që themeluan Romën! Dhe si i tillë të sillet!https://www.youtube.com/watch?v=uMo6yVcHItY[/quote2]

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#94

Post by rrëqebull » Sat Oct 04, 2014 5:11 pm


▶ PROJEKTI ITALIAN `EUREXIT` - DALJE NGA EURO-ja PËR TË RIMËKËMBUR EKONOMINË DHE RIKTHYER DEMOKRACINË NË ITALI DHE EVROPË
http://www.progettoeurexit.it/

▶«Prej disa muajsh kemi filluar një betejë njohtuese, me ndihmën e ekonomistëve më të mirë, për ta vënë popullin në dijeni dhe për ta përgatitur për ngjarjen e pashmangshme që do jetë herët a vonë e domosdoshme të ndodhë, që është dalja nga euro-ja, çështje e cila do qe mirë të shtrohej me pjekuri dhe përkujdesje, për të mirën e vendit tonë, për t’i dalë mbanë kërcënesave që paraqet.
Jemi të sigurt se dalja nga euro-ja është parakusht thelbësor për të rimarrë sovranitetin, për të bërë investimet që i duhen vendit tonë për të rinisur rritjen dhe për të rifituar (autonominë) vetëveprimin politik dhe ekonomik që duhet për të marrë vendime themelore në interes të qytetarëve të vendit tonë – dhe kjo është një bindje jo vetëm e jona por tashmë e përhapur gjithandej nëpër Evropë dhe jo vetëm.»
http://www.youtube.com/watch?v=u2BPyHGrrmY

▶«Ne kemi kuptuar, duke lexuar, duke studiuar dhe duke ndjekur tezat e ekonomistëve italianë dhe evropianë më në zë - disa prej të cilëve janë edhe fitues të çmimit Nobel - që shkaqet e krizës nuk janë ato që na tregohen; ka shumë mashtrim (dezinformim) rreth kësaj çështjeje prandaj, me lëvizjen tonë, duam të japim të dhëna të vërteta, të plota dhe të mirëfillta[...]
Ne jemi të mendimit që duke rifituar mundësinë për të nxjerrë monedhë, pra sovranitetin tonë monetar, ne do mund të kthehemi vetëveprues edhe në politikat monetare dhe do të rikthejmë demokracinë, duke i lejuar Evropës çlirimin nga kjo mbistrukturë që mbështetet tek euro-ja, dhe që i dorëzon organizmave qendrorë të pazgjedhur, pra kundra-demokratikë, siç janë "Komisioni Evropian" dhe BQE-ja ("Banka Qendrore Evropiane"), një pushtet hundëfutës në politikat ekonomike kombëtare, që është krejt në kundërshtim me vet parimet themeltare të secilës kushtetutë evropiane.»
http://www.youtube.com/watch?v=vGXYeSDM72Y

— Françeska Donato, kryetare e projektit `Eurexit`

==========================================
Duke parë se ç'po heqin Italia dhe shtetet e tjera nën thundrën e BE-së, sidomos ato të eurozonës, në asnjë mënyrë nuk duhet lejuar zëvendësimi i lekut - Monedhës Sonë Kombëtare! - me atë veglën për E.ksperimente U.rije R.roposjeje e O.rëshuarjeje që quajnë euro.

Madje, prej këtu, po bëjmë një thirrje, drejtuar gjithë shqiptarëve që merren me "dezajn/tipografi/grafi": që të përpunojnë një simbol për monedhën tonë kombëtare (siç kanë paundi £, jeni ¥, uoni ₩ etj.).
Image

Kurse ne kemi "ministre #integripi" që ndjekin verbërisht urdhrat e kundra-shqiptarëve për ta sëmurur Ekonominë Tonë Kombëtare në mënyrë të tillë që shkelja, ndryshimi dhe çnderimi i Kushtetutës për të rrëmbyer Sovranitetin Tonë, të bëhet sa më i thjeshtë, i mbuluar e fshehur mirë nën tymrat e krizës së parapërgatitur ekonomike.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#95

Post by rrëqebull » Thu Oct 09, 2014 8:00 pm

Policia hasë në një orgji homoseksualësh në Pejë
08 Tetor 2014 http://www.gazetaexpress.com/lajme/poli ... eje-48729/
PROGRAMI P.De.R.*!
SPONSOR GJENERAL: BE-ja


*P.De.R. = P.ushtim me anë të De.gjenerimit të R.inisë


Një ndër komentet më të zgjuarsishme që kam lexuar ndonjëherë:

..athu çfare e "re" do ti ndodh Shqipërisë Veriore, qe me kësi lloj lajmi, mundohen te na hudhin hi syve?!❞.

Kjo duhet menduar gjithsaherë që mediat, televizionet, shtypi paraqesin ndonjë 'skandal' apo ndonjë "showbizgë".

"Lajmi" flet për një ngjarje që thuhet të ketë ndodhur gjoja në Pejë.
Por e gjitha ka gjasa të jetë veçse një lojë regjisoriale e ulët (as e para as e fundit) e organizuar enkas nga «kuajt trojanë» OJQ/OJF, të cilët financohen nga BE-ja gjasme "për të drejtat e njeriut", por që në të vërtetë kanë synimin që të përhapin bolshevizëm seksual (lgbt-izëm) në Trojet Tona, duke e droguar rininë tonë me shthurje globaliste dhe duke e sëmurur e përçarë shoqërinë tonë me ideologji kundra-natyrë, kundra-njerëzore, kundra-komb e kundra-familje, për të na dobësuar e mbajtur nën pushtim e sundim internacionalist sa më shumë të jetë e mundur.

Fuqia e kulturës për të vënë në jetë një formë qeverisjeje të kërkuar, përmendet e dokumentuar për herë të parë në tregimin e Herodotit të lutjes që mbreti Kresus, i një qyteti lidian në bregun perëndimor të Turqisë, i drejton mbretit të persianëve. Ajo që parashtron mbreti i mundur lidian, është që të gjilpërohet tek ta zhburrnimi për t'i mbajtur të bindur dhe të nënshtruar:

"Jepjau faljen lidianëve; por edhe urdhërin që mos të ngrenë krye e mos të përbëjnë rrezik për ty; dhe, them unë, mohohu mbajtjen e armëve [çarmatosja e UÇK-ës!], dhe urdhërohu që të veshin tunika poshtë gunave të tyre dhe që të mbathen me çizme, dhe që t'u mësojnë bijve të tyre që t'i bien lirës, që të bëhen balerinë e çikërrimtarë. Kështu, o mbret, ti do t'i shohësh së shpejti këta burra të kthyer në gra; dhe nuk do të kesh më pse të druhesh se mos bëjnë kryengritje."
Veç në këtë dritë mund të shihet edhe "progres raporti" (urdhër i maskuar si "raportim") i BE-së i këtyre ditëve, ku është formuluar kërkesa për zhburrnimin, zhgruarimi dhe zvetënimin e shqiptarëve me anë të lgbt-izmit (që kanë filluar të propagandojnë me kohë nëpër televizione e shkolla):

«më i freskët është raporti i progresit që u publikua sot – për të drejtat e komunitetit LGBT. Në raport thuhet se ka kërcënime të vazhdueshme ndaj komunitetit LGBT».

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#96

Post by rrëqebull » Fri Oct 10, 2014 3:07 pm


http://www.youtube.com/watch?v=GZShYLfOmHI


Evrodeputeti britanik Stivën Uullf (Bruksel, 2 tetor 2014):
“ËNDRRA EVROPIANE” – NJË MAKTH PËR POPUJT E EVROPËS

Përkthim:
«Faleminderit z. Moskovici që ndatë me ne, në fjalimin tuaj të parë, ëndrrën tuaj profetike për një shtet të vetëm evropian dhe për rritjen e BE-së.
Shumica e të pranishmëve në këtë sallë kanë parë vërtet rritje:
rritje në buxhetin e BE-së prej 246 miliardë eurosh; rritje në madhësinë e ndërtesave; rritje të numrit të nëpunësve civil dhe rritje në rrogat e tyre të stërmajme. Por në Evropë papunësia është mesatarisht 12.8%; papunësia rinore në Itali është 44%; (Prodhimi i Brendshëm Bruto) PBB-ja e eurozonës është 9.1 dhe jemi duke zbritur në renditjen botërore; investimet private janë nën 17%; njerëzit vetëvriten përballë kuvendit grek për arsye të shtrëngicës (austeritetit); njerëzit nëpër Evropë po braktisin atdheun e tyre sepse nuk mund të gjejnë punë; shkalla e vetëvrasjeve është e lartë, shkalla e vullnetfikjes (depresionit) është e lartë; ... pastrehësí, veçimësí, vullnetfikje, ... kjo është “ëndrra” juaj, ëndrra e ju nëpunësve civil dhe politikanëve karrieristë që s’kanë punuar ndonjëherë në botën e vërtetë. Kur do ta kuptoni se ky është një makth për popujt e Evropës e jo një “ëndërr”, dhe kur do ta kuptoni se ajo ka dështuar?»


/\/\/\/\/\/\/\/\

Dhe cila është përgjigja e Moskocivit? Cirqe fjalësh!
Por padashur, midis rreshtave të retorikës së tij të zbrazur prej burokrati, ai na dëshmon diçka shumë të rëndësishme:
kur tregon se babai i tij «ka lindur në Rumani», dhe se e jëma «vjen nga një familje polake» e që pastaj këta u zhvendosën në Francë! [min. 02:07]
Çfarë ndjenje atdhetarie mund të ketë dikush që nuk di as vetë se cilës kombësi i përket?
Si mund të ketë respekt për atdhetarinë (nacionalizmin), kulturën rrënjase e traditën.. dikush që as nuk e kupton se ç’kuptim kanë ato?

Nuk duhen nënvlerësuar problemet vetvetqenësore (të identitit) që përjeton një shtresë e gjerë e burokratëve që duan të shkatërrojnë shumëllojshmërinë e kulturave dhe kombësive evropiane (dhe botërore) duke i përzierë e çorbanisur ato.
Duke qenë se ata vet vijnë nga familje të shpërngulura e të përziera, nuk e kuptojnë se ç’do të thotë Atdhetarí e Ndjenjë Përkatësie ndaj një një Kombi! [Në shumë raste të tjera këta burokratë janë njerëz tru-shpëlare me ideologji kundra-nacionaliste, dhe që për këtë arsye veprojnë kundra kombeve evropiane, në vend që të punojnë për kombin e tyre. Shembull-mbi-shembuj i kësaj kategorie tru-shpëlarësh internacionalistë është Shtefan Fyleja, një gjerman i Sutedenlandit, "Lugina e Preshevës" gjermane, që sot gjendet nën territor çek. Është njësoj sikur, në kohën e jugosllavisë, një shqiptaroverior - e zëmë - nga Prishtina, të punonte për jugosllavinë multi-etnike, në vend që të punonte për Kombin Tonë. E njëjta lajthitje.]

I përzieri/internacionalisti, nuk di më çdo të thotë kombësí, madje ndjen edhe urrejtje ndaj njerëzve atdhetarë e ndaj kulturave kombëtare, dhe prandaj ka mbëhi për ideologjira gjitpërfshirësiste (universaliste) për t’i bërë ballë asaj që ai vet përjeton si mangësi; ideologji që mund të jenë religjionet abrahamike apo edhe religjioni bolshevik, i cili është haptas kundra-nacionalist dhe në thelb një ideologji endacakësh stramastikë pa kombësí, pa rrënjë, pa histori, pa kulturë e tradita, që duan ta bëjnë botën po aq të varfër kulturorisht, aq të shpëlarë e të çorbanisur, saç janë vetë.

Më në fund, pas gati 2 minuta cirqe fjalësh, i përzieri internacionalist Moskovici, pohon atë që as vetë eurokratët e BE-së nuk mund të mohojnë më: «është e vërtetë që “ëndrra evropiane” është në rrezik»! [min. 02:51]
Veç, duhet të jetë gjithnjë e qartë: ashtu siç BE-ja është në të vërtetë një bashkim kundra-evropian, në të njëjtën mënyrë, ajo që eurokratët quajnë “ëndërr evropiane”, nuk është veçse një makth evropian, siç thotë troç në këtë vidjo eurodeputeti britanik Uullf.
Dhe nëse makthi evropian i quajtur ‘BE’ është në rrezik [lajm i mrekullueshëm!], kjo është sepse Atdhetaría dhe Kombdashuria po ringjallen, këndellen, kërthndezen e përfuqizohen kudo nëpër Evropë!

Le ta themi troç: Nacionalizmi është dashuri autentike për Evropën, dhe mbrojtësi i vetëm i mundshëm i pasurisë së saj me kombe, kultura dhe tradita të veçanta e të lashta! Kushdo internacionalist që lakmon e përpiqet që t’i zhdukë këto pasuri duke i përzierë e globalizuar në një çorbë të vetme të shpëlarë e të shëmtuar, është kundra-Evropë dhe kundra-njerëzim!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#97

Post by rrëqebull » Sat Oct 18, 2014 1:16 pm

Kjo e Koçijaniçyçkës na bënë të kuptojmë se titulli i kësaj teme është i paplotë. Do duhej të ishte BE-ja:Marrëzia më e madhe kundra-shqiptare e kohës sonë.
Ja një shembull i qartë se si do të jetojmë në BE, poqese integrohemi:

Serbët fusin hundët nëpër poste të ndryshme, poste të larta, sikur kjo zonja, poste të cilat i përdorin për interesat e veta nacionaliste, dhe luajnë me ne si të duan.

Kurse shqiptarët, [lolotikanët "shqiptarë"] edhe këta do të ngriten nëpër poste të larta ku do t'u shërbejnë të huajve e sidomos serbëve më mirë se të ishin zagarë, njësoj sikur 28 vezirët e famshëm të Perandorisë Osmane.
https://www.facebook.com/zojsi.albanian ... 3409839219
15/10/2014 Disa orë më parë Maja Koçijançiç, zëdhënëse e ministres së Jashtme të BE-së, deklaroi se autoritete serbe kishin treguar profesionalizëm në situatën e tensionuar të ndeshjes Serbi-Shqipëri. Kjo ishte një deklaratë e papritur nga një përfaqësuese zyrtare e Bashkimit Evropian, pasi znj.Koçijançiç është një përfaqësuese politike dhe jo sportive. Për më tepër kur për incidentin nuk është shprehur ende organi kompetent i UEFA-s.

Pas kësaj deklarate të Koçijançiç, një shqiptare e Suedisë e quajtur Shqipdona Ajazaj, e ka kontaktuar personalisht në telefon zëdhënësen e BE-së Koçijançiç dhe e ka pyetur në lidhje me deklaratën zyrtare që kishte bërë. Këtë intervistë telefonike e ofron të zbardhur dhe në audio Pol.al.

Gjatë intervistës zëdhënësja, Koçijançiç pranon se BE-ja nuk komenton asnjëherë ndeshjet e futbollit, por…shton pak më tej se në këtë rast u bë një përjashtim, ndonëse nuk sqaron se përse ishte përjashtim ky rast për BE-në.

Më tej në intervistë vërehen dhe dy momente interesante të znj. Koçijançiç, ajo shprehet kundër huliganëve të të dyja palëve, ndonëse në stadium kishte vetëm tifozë serbë. Znj. Koçijançiç e quan provokim ngritjen e flamurit të “Shqipërisë së Madhe” në ajër me ‘drone’, por kur telefonuesja i thotë se ende nuk dihet se kush e ngriti atë flamur, nuk dihet nëse ishin serbë apo shqiptarë, znj. Koçijançiç devijon pyetjen dhe i thotë telefonueses se nuk ka shumë kohë për të folur me persona që nuk janë të medias.

http://www.pol-al.com/telefonata-surpri ... erjashtim/

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#98

Post by rrëqebull » Fri Oct 24, 2014 3:27 pm

Kemi botuar deri më tani shumë materiale në lidhje me vendet e tjera të kontinentit tonë, duke shqyrtuar kërcënimet, dëmet dhe shkatërrimet që BE-ja po u shkakton atyre, për të treguar se çfarë kuçedre kundra-nacionaliste [kundra-komb, kundra-shtet, kundra-familje dhe kundra-mirëqenie] është në të vërtetë.

Ndërsa sot, pasi mendojmë që është momenti më i duhur i mundshëm për të ndërgjegjësuar ata që ende nuk kanë patur mundësi që të kuptojnë se 'hyrje në BE' do të thotë zhdukje e Kombit Tonë, po botojmë një shkrim që e tregon këtë drejtpërsëdrejti në mënyrën më të qartë të mundshme.
Duke e lexuar mund të kuptoni edhe se çfarë nënkuptojmë kur themi `Shqiptar Syshqiponjë` [sidomos duke pasur parasysh që shkrimi është i 2010-ës!]

Mund ta lexoni edhe në faqen ku është botuar:
https://vargmal.org/lg/dan5025-fq6#post17653
për të kuptuar më mirë rrethanat të cilave u referohet fjalia e parë: Kryeministrit të asokohshëm të Shqipërisë P., sapo i ishte dorëzuar nga BE-ja një dokument "integrimi" në kroatish!!! [që është një ndër mënyrat e ulëta të shumta me anë të së cilave BE-ja vazhdimisht na ka lënë të kuptojmë se për t'u "integruar" duhet të dezintegrohemi si komb duke u ç-shqiptarizuar për t'u jugosllavizuar!]

Vendimi i sotshëm i UEFA-s, e cila është pa asnjë dyshim një vegël dhe megafon i politikave kundra-shqiptare të BE-së, është «vërtetimi i zjarrit» i asaj çka shpjegohet largpamësisht në këtë shkrim.


Image


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#99

Post by rrëqebull » Wed Oct 29, 2014 2:40 pm

[quote2="'"]Kjo që tregohet në vidjo vërteton gjithçka nga ato që janë thënë deri më tash në këtë faqe dhe në faqe të tjera syshqiponjash në lidhje me neo-bolshevizmin neo-sovjetik kundra-evropian e kundra-shqiptar që fshihet pas emrit `BE`.

Faktikisht Shqipëria Veriore është nën zgjedhën e BE-së, edhe pa qenë shpallur "shtet anëtar", dhe pasojat e këtij pushtimi neo-bolshevik, kanë filluar prej kohësh të bëhen gjithnjë e më të rënda dhe gjithnjë e më të dukshme, sa që tashmë as nuk duhet fare që të jesh kushedi se sa i vëmendshëm për t'i dalluar.

Është e vështirë të mendohet se mund të ketë nga ata që nuk e kuptojnë gjendjen e rënduar në të cilën e ka fundosur BE-ja Kombin Tonë. Këtë e ka arritur me ndihmën e lolotikanëve të pështirë që i janë nënshtruar e i servilosen për të përfituar fonde e financime në dëm të Mirëqenies Kombëtare, prandaj kuptohet vetiu që janë pikërisht këta ata të cilët ende po vazhdojnë ta mohojnë në mënyrën më të pacipë dhe kundra-kombëtare faktin që kemi të bëjmë me një pushtim (i propaganduar prej tyre si "integrim"!), sepse nuk duan të rrezikojnë humbjen e pushtetit dhe të financimeve që u sigurohen nga BE-ja në këmbim të shërbimeve që i kryejnë (shembulli më i qartë i një simbioze parazitësh!).

Por tani që burokratët neo-sovjetikë të BE-së (që thirren nga dordolecët e pamend të çdo partie me togun "partnerë ndërkombëtarë") kanë filluar të kërcënojë dhe censurojë gazetarët tanë (aspak çudi!!!), duke e çjerrë vet maskën e tyre "demokratike", edhe lolotikanët më servilë (me gjithë oborret e tyre me trillimtarë e propagandistë të globalizmit të maskuar si "analistë" e "opinionistë"), sado hipokritë profesionistë qofshin, nuk kanë më se si t'u dalin në mbrojtje për «t'ua mbuluar lyrën me lëtyrë».

Gënjeshtrat ngelen gënjeshtra, sado të gjata i paçin këmbët, prandaj kanë filluar t'i lënë vendin të vërtetës që "integrimi' është veçse një emër i ri për pushtimin e radhës, i cili nuk dallon aspak nga pushtimet e mëparshme që kanë rënduar mbi Kombin Tonë duke shkaktuar të gjitha problemet ende të pazgjidhura që pengojnë Zhvillimin dhe Mirëqenien Tonë;
Zhvillim dhe Mirëqenie Kombëtare që, me "integrimin në BE", rrezikohen më shumë se çdo herë tjetër në Historinë Tonë.[/quote2]


http://www.youtube.com/watch?v=X2EF2UIj1_c

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#100

Post by rrëqebull » Thu Nov 06, 2014 3:31 pm

Image
Skandali Luxleaks në Luksemburg
Marrëveshje fiskale sekrete me 340 kompani shumëkombëshe


«Është cilësuar tashmë si Luxleaks. Një hetim i destinuar për të krijuar një situatë më se të sikletshme për presidentin e sapozggjedhur të Komisionit të Bashkimit Europian, Junker. [...]

Tashmë Zhan Klod Junker, në atë kohë ministër i financave, duhet të përgjigjet për atë që ka ndodhur. Për më shumë se 20 vjet, kompani gjigande dhe banka kanë dërguar në Luksemburg me qindra miliardë dollar në llogaritë bankare lokale duke kursyer në këtë mënyrë me miliona dollar taksa.» http://www.abcnews.al/lajme/bota/6/48298
E kemi shkruar më parë dhe e përsërisim edhe kësaj here në lidhje me skandalin korruptiv të sapozbuluar të presidentit të "Komisionit Evropian" (çka tregon një kalbje të gjithë BE-së!!!):

Nuk do të kishte asnjë dallim për mirë nëse ne do të ishim anëtarë të BE-së, sepse korrupsioni, klientelizmi, vjedhja dhe shit-blerja e votave dhe krimi i organizuar janë dukuri që nuk mund të zhduken nga sistemet jo-nacionaliste ultra-liberal majtiste dhe pseudo-djathtiste.

Pa Nacionalizëm nuk ka as Drejtësi, as Rend e as Mirëqenie Kombëtare.


Me të drejtë shumë mendimtarë e kanë cilësuar korrupsionin tek ne si një mbeturinë osmane. Por — nëse hiqen nga kategoria e korrupsionit të gjitha ato sjellje që janë në të vërtetë një shprehje e solidaritetit kombëtar, të ngurtësuara përgjatë një periudhe sundimi pa Shtet Amtar, ku "ligji" ishte sinonim me armik, sheriat e pushtues — korrupsioni deri në palcë i BE-së, na dëshmon se kjo është një dukuri jo vetëm osmane, por që karakterizon çdo lloj perandorie, edhe BE-në e sotshme, sepse pa korrupsion perandoritë do të shembeshin brenda pak kohe.

Vet koncepti "integrim" ("do merrni fonde nëse na lejoni t'ju pushtojmë, t'ju sundojmë e shkombëtarizojmë"), është në vetvete një madho-korrupsion i institucionalizuar që shërben për të sëmurur dhe përçarë shoqëritë e shteteve të pushtuara duke mbajtur nën kontroll politikanalfabetët vendas të cilët e shesin sovranitetin kombëtar në këmbim të "financimeve" dhe "fondeve".

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#101

Post by rrëqebull » Wed Nov 12, 2014 9:23 pm

Kryetarja e partisë nacionaliste italiane "Vëllezërit e Italisë - Lëthurje Kombëtare" ("Fratelli D'Italia - Alleanza Nazionale") është shprehur më 9 nëntor 2014 se:

❝Mënyra më e mirë për të kremtuar përvjetorin e XXV të rënies së murit të Berlinit, është duke dorëzuar në kuvend një shkreskërkesë me anë të së cilës t'i ngarkojmë qeverisë italiane detyrën për të kërkuar dorëheqjen e menjëhershme të presidentit të "Komisionit Evropian" Junker!
Sepse ai njeri që ka qenë president i një vendi [Luksemburgut], që gjatë presidencës së tij, është kthyer në kryeqytetin botëror të krimit tatimor (evazionit fiskal).. ai njeri që ka ngritur dhe përligjur sistemin më të madh të krimit tatimor në botë, në dëm të shteteve të tjera të BE-së, nuk ka se si të vijë e të na diktojë se cilat janë rregullat që duhet të respektojmë ne! Është ai që duhet të na shpjegojë neve se përse nuk ka respektuar rregullat e bashkëpërgjegjësisë së ndershme që do duhej të ishin në themel të "Komisionit" dhe "Bashkimit Evropian"!❞

[min. 01:26]

http://www.youtube.com/watch?v=g4iGwYTF ... lpage#t=86

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#102

Post by Adriana » Sat Nov 29, 2014 3:49 pm

Fjalimet e Papës para Parlamentit Europian dhe Këshillit të Europës ishin një thirrje për tu zgjuar dhe jo thjesht një apel. Europa është e “lodhur” dhe e “plagosur”, “pesimiste”dhe “e frikësuar”, “kujdeset vetëm për vete”, e përfshirë në një “konsum” të pakontrolluar dhe një “kulturë të hedhjes së gjërave”.


Nuk ishin thjesht fjalët e bukura që jemi mësuar të dëgjojmë gjithmonë nga Papa Françesku. Kreu i Kishës katolike paralajmëroi para Parlamentit Europian në Strasburg. Në mënyrë drastike dhe të qartë:

Deputetët e Parlamentit Europian morën kritika të ashpra nga Papa Françesku për gjendjen, ku ndodhet Europa. Por fjalimi i tij ishte një apel, që zgjoi shpresë, mendon Christoph Strack.Françesku erdhi këtu që nga larg. Ai kishte perspektivën e Amerikës Latine dhe atë të atyre që kërkojnë ndihmë dhe të përndjekurve në Europë. Jorge Mario Bergoglio, i cili u zgjodh Papë vitin e shkuar, është djali i dy prindërve emigrantë nga Europa. Gjyshërit e tij, ata ishin Europa për të. Dhe tani ai flet për “Përshtypjet e një Euope gjyshe që nuk është më e frikshme dhe me gjallëri”. “Nëse mbetet kështu si është, nuk do të jetë më. Duhet të jetë ndryshe për të mbetur…” Fjalët e tij shkaktojnë jo rrallë një përzierje mes irritimit dhe kënaqësisë.

Kritika të ashpra për gjendjen e kontinentit

Fjalimet e Papës para Parlamentit Europian dhe Këshillit të Europës ishin një thirrje për tu zgjuar dhe jo thjesht një apel. Europa është e “lodhur” dhe e “plagosur”, “pesimiste”dhe “e frikësuar”, “kujdeset vetëm për vete”, e përfshirë në një “konsum” të pakontrolluar dhe një “kulturë të hedhjes së gjërave”. Kjo ishte një analizë e drejtë dhe pikëlluese. Përvec kësaj Françesku rikujtoi se Europa u ringrit pas vitit 1945 si një mrekulli nga shkatërrimi dhe urrejtja, falë shpirit të komunitetit.

Kur Presidenti i Parlamentit Europian, gjermani Martin Schulz, e përshëndeti mysafirin e tij me një fjali në gjuhën gjermane, Françesku nuk kishte nevojë për kufjet e përkëthimit. Ai flet disa gjuhë Europiane. Por a i kupton ai ato? Euro deputetë nga 28 vende dëgjuan atë. Papa u kujtoi atyre se ata nuk ulen atje vetëm për dietat e tyre apo drejtime të tjera, por për njerëzit dhe për një Europë të guximshme dhe të përgjegjshme. Fjalimi i tij u ndrepre më shumë se 10 herë nga duartrokitjet.

Apel për një Europë solidare

Fjalët e Papës u kthyen në një fjalim të madh sepse në fjalët e Françeskut dominuan ato të shpresës. Por pati edhe përjashtime, si hapja ndaj emigrantëve dhe angazhimi për energjinë alternative.

Françesku bëri thirrje për rikthimin e frymën e bashkësisë dhe të qenies gati për njëri-tjetrin, nga e cila u krijua Europa e bashkuar. “Pjesa më e madhe e kësaj historie është ende për tu shkruajtur.” Analiza e tij e kthjellët solli një mesazh shprese. Si katolik ai foli për shpresën e Zotit, që kthen të keqen në të mirë dhe vdekjen në jetë.

Françesku bëri një mbyllje pothuajse hyjnore të fjalimit të tij: Pas aq shumë fjalëve kritike, ai pikturoi pamjen e një Europe, të cilën e pret bota dhe Papa, ku politkanët janë zgjuar nga përhumbja e tyre. Prandaj fjalimi i Papës është një apel për solidaritet. Dhe një parashikim për një Europë të re,”një pikë e rëndësishme referimi për të gjithë njerëzimin”.

Fjalimet e Papës para Parlamentit Europian: Analizë tronditëse, kritika të ashpra, fjalë prekëse
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#103

Post by rrëqebull » Sun Nov 30, 2014 10:12 pm

Faleminderit për prurjen Adrianë sepse po marr shkas të paraqes përmbledhtas mendimin tim në lidhje me një çështje të rëndësishme që prek Italinë, pra detyrimisht edhe 1 milion Shqiptarët tanë atje.
Dua të prëqëndrohem vetëm tek kjo pjesë (se qortimet e Bergoljos për "konsumin" e "pesimizmin" më duken veç fjalë të bukura):
Apel për një Europë solidare

Fjalët e Papës […] hapja ndaj emigrantëve
"Zgjidhjet" e Vatikanit për problemet që i shkakton Evropës BE-ja (me ideologjitë e "post-ideologjitë" që ka në themel) janë vet problem në vetvete.

Le të bëjmë disa hapa mbrapa:
Në fillim të këtij muaji në Itali u mbyll (sipas disave veçse ndryshoi emër) operacioni "Mare Nostrum" me anë të të së cilit Anijesia Ushtarake italiane ishte shndërruar në një "agjenci turistike" tragetesh ndërlidhëse të brigjeve afrikane me ato italiane dhe që ka mundësuar hordhimigracionin në Itali të rreth 150 mijë klandestinëve, të cilët, pasi i kanë veremosur e zgjebosur anijetarët ushtarakë italianë dhe personelin mirëpritës (tuberkulozi dhe zgjebja quheshin sëmundje 'të zhdukura' në Itali), janë sistemuar nëpër hotelet dhe agriturizmet e Italisë duke marrë nga shteti 900 € në muaj (para që nuk marrin as vetë italianët apo imigrantët e rregullt të papunë [Shqiptarët], pensionistët apo ata me aftësi të kufizuara).

Në Itali klasa e kalbur politike (si pothuajse kudo nëpër perëndim), në prill të këtij viti ka hequr ligjin e krimit të klandestinitetit sipas të cilit nuk mund të hyje dhe qëndroje në Itali pa patur një leje qëndrimi të rregullt (në albanezisht: "permeso di soxhorno"). E majta dhe e pseudo-djathta, e ka mbështetur Operacionin kundra-italian "Mare Nostrum" duke folur për gjasme "refugjatë sirianë" apo "të dëshpëruar që ikin nga lufta apo varfëria" (shumica janë senegalas, bregfildishas, ganas e madje edhe bangladeshas që nuk e shohin luftën të paktën prej gjysëm shekulli..) por e vërteta është se të cilësuarit si refugjatë nga vet kontrollet shtetërore italiane janë më pak se 4500 vetë dhe sirianët nuk kanë qenë as 500 vetë.
Po 145 mijë klandestinët e tjerë çfarë ishin?
Shumica djem afrikanë në moshë të re, me rroba të reja, me celulare, me iPad-e dhe në varfëri aq 'të skajshme' sa që u jepnin skafistëve 8000 €/secili për udhëtimin drejt Italisë.

Image

Pasi përhapet lajmi që nëse hidhesh në det, do mblidhesh nga Anijesia italiane dhe do përfundosh në hotel me 3 yje me pishinë e me 900 € në muaj, natyrisht nuk është diçka e befasishme shpërthimi i përpjekjeve për të kaluar detin Mesdhetar dhe njëkohësisht i numrit të të mbyturve dhe të humburve (rreth 3500 vetë) që pasojnë rritjen prej 292% të zbarkimeve.

Dhe nëse i shpalos këto fakte, në diktaturën dhe totalitarizmin kulturor kundra-nacionalist ultra-liberal-majtist e pseudo-djathtist ku çdo mendim atdhetar ose censurohet ose shtrembërohet nga mjetet lajmëtore shërbërtore të globalizmit, quhesh "racist".

Por, siç thotë me të drejtë Mateo Salvini (që po kryen në Itali metamorfozën nacionaliste të partisë mëvetësiste 'Lidhja e Veriut' dhe që me mbështetje në rritje përflitet si kryeministri i mundshëm i Italisë në të ardhmen):
Të jesh 'racist' do të thotë të sjellësh këtu 150 mijë skllevër me "Mare Nostrum"-in.
Ky është racizëm: të bësh gjoja sikur je i mirë, të shkaktosh mbytjen e 3000 vetëve në fund të detit Mesdhe dhe të sjellësh këtu 150 mijë njerëz që nuk kanë një të ardhme, nuk kanë një shtëpi, nuk kanë një punë, nuk kanë një shpresë.
Unë them që ato lekë le t'i shpenzojmë atje [në Afrikë]!
Unë jam i bindur që kush na shef nga ekrani, do të ishte shumë më i lumtur ta paguante 1 miliardë euron që na kushton "Mare Nostrum"-i për t'u ndërtuar shtëpi, shkolla e spitale në Afrikë, në vend që t'i vendosim nëpër hotele në Sondrjo apo Kaljari.

https://www.youtube.com/watch?v=xkHnevIJi88
Dhe nuk duhet të na duket thjesht si zgjedhje retorike përdorimi i fjalës 'skllevër' nga ana e Salvinit, sepse, siç thotë nacionalistja tjetër italiane, Xhorxha Meloni[*]:
Hordhimigracioni nuk prek jetesën e pasanikëve dhe të kamurve të shoqërisë italiane por ndikon dramatikisht në jetën e të fundmëve. Është ky problemi që ne bëjmë gjoja sikur s’kuptojmë. Dhe pse ndodh? Sepse imigratët lëshohen nëpër periferi ku nuk bezidisin ‘inteligjenciën’ [e ka fjalën për ata që në anglisht quhen ‘socialistë shampanje’ ose ‘radikal shik’: pasanikë që jetojnë në lluks por mbështesin idetë shoqërishqyese fundamentaliste majtiste sepse trazirat e shkaktaura prej tyre nuk i prekin kurrqysh]; ‘inteligjencië’ e cila thotë se duhet të jemi të solidar ndërkohë që imigracioni i vetëm që ka parë është ai i pastrueses apo kopshtarit të saj (ksí!), dhe prë arsye se imigratët bëjnë punëra shumë përulëse duke u shfrytëzuar nga kapitalmëdhenjtë [th.n. Naltfinanca] për të ripakësuar të drejtat dhe rrogat e punëtorëve italianë..![**]
[*]Një vërejtje që dua të bëj: Të kishim 140 politikane shqiptare me sa gjysmën e përgatitjes dhe atdhedashurisë së kësaj pipines, për mendimin tim duhet t'i kishim të gjitha në Kuvënd.
Se ato "kuotat rozë" janë veç taktikë neo-bolshevike për të ngritur në pushtet gra të tru-shpëlara me ideologji kundra-femërore dhe kundra-kombëtare. Jo me 30% por edhe me 100% gra të jetë Kuvëndi nëse janë Gra Shqiptare të zonjat të punojnë për Shqipninë me pavarësi të plotë nga ky sistem i tej-kalbur dhe i stër-degjeneruar kundra-shqiptar që kemi prej 70 vjetësh.
[**]Mjafton të bëjmë një shëmbull të thjeshtë për të kuptuar se për se e ka fjalën: “call center”-at që kanë shpërthyer gjithandej nëpër Shqipni, ku të rinjtë tanë shfrytëzohen duke u paguar me 1,60 €/ora për një punë që në Itali paguhet 10 €/ora! Mendoni sikur 150 mijë shqiptarë imigrantë në Itali të punësoheshin nëpër qëndrat telefonuse italiane; do të linin menjëherë pa punë 150 mijë italianë të cilët assesi nuk do mund të pranonin të paguheshin 8,40 €/ora më pak! (po e marr si shëmbull, por e theksoj që për mendimin tim justifikimi i shfrytëzusve italianë që kanë hapur qëndrat e tyre telefonuse në Vëndin Tonë se «jetesa në Shqipëri është më e lirë» nuk ka asnjë vlerë dhe nuk e bën shfrytëzimin të quashëm “punë”!)

Pra “Mare Nostrumi” dhe të gjitha operacionet e tilla që në të vërtetë shërbejnë veç për ta kolonizuar Evropën me jo-evropianë (ky është një plan pothuajse i hapur i liberal-majtistëve dhe pseudo-djathtistëve që kanë tradhtuar kombet e tyre për t’i shërbyer asaj foleje burokratësh, spekullatorësh e bankierësh që quhet eufemikisht ‘BE’. Dëgjojeni vetë se si kjo neobolshevikja kundra-evropiane thotë që Evropës i’u dashkan 10 milion imigrantë të huaj për të mbijetuar), janë një sulm kundra kombeve dhe popujve vëndase evropiane, sepse në asnjë mënyrë nuk e ulin papunësinë por e rrisin atë, krijojnë tensione shoqërore, shpronësim dhe varfërim të vëndasve.


Dhe si e ka quajtur Horge Borgoljua këtë operacion kundra-italian, kundra-evropian e madje kundra-afrikan? E ka quajtur «vepër të admirueshme»!

Image

Sepse Vatikanit i intereson veç të rrisë në çdo mënyrë numrin e “besimtarëve” të vet gjitnjë e më shumë në rënie dhe nëse për ta bërë këtë mund të shfrytëzojë hordhimigrantët duke i gënjyer me nganjë kothere buke (siç bën në Vëndin Tonë!) natyrisht që do të jetë 'pro' imigracionit!
Por afrikanët duhen ndihmuar në Afrikë, ku të kenë shtetet e tyre, shoqëritë e tyre të themeluara në kulturat e tyre! Po si mund t’i ndihmojë “Perëndimi” për shtet-ndërtim afrikanët ndërkohë që është vet i zhytur deri në grykë në korrupsion institucional e në politika kundra-kombëtare.. ky është problemi.

Image
Papunësia varet drejtpërsëdrejti me imigracionin por zëdhënësi i Vatikanit na thënka «Po edhe për punësimin edhe për imigracionin». Ç'hipokrizi!

Për të gjitha këto arsye, fjalët e tij, më shumë se “fjalë të bukura”, më duken fjalë mbështetëse dhe nxitëse për politikat kundra-punëtore të BE-së.

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#104

Post by Phoenix » Tue Dec 02, 2014 2:05 pm

rrëqebull wrote:Faleminderit për prurjen Adrianë sepse po marr shkas të paraqes përmbledhtas mendimin tim në lidhje me një çështje të rëndësishme që prek Italinë, pra detyrimisht edhe 1 milion Shqiptarët tanë atje.
Dua të prëqëndrohem vetëm tek kjo pjesë (se qortimet e Bergoljos për "konsumin" e "pesimizmin" më duken veç fjalë të bukura):
Apel për një Europë solidare

Fjalët e Papës […] hapja ndaj emigrantëve
"Zgjidhjet" e Vatikanit për problemet që i shkakton Evropës BE-ja (me ideologjitë e "post-ideologjitë" që ka në themel) janë vet problem në vetvete.

Le të bëjmë disa hapa mbrapa:
Në fillim të këtij muaji në Itali u mbyll (sipas disave veçse ndryshoi emër) operacioni "Mare Nostrum" me anë të të së cilit Anijesia Ushtarake italiane ishte shndërruar në një "agjenci turistike" tragetesh ndërlidhëse të brigjeve afrikane me ato italiane dhe që ka mundësuar hordhimigracionin në Itali të rreth 150 mijë klandestinëve, të cilët, pasi i kanë veremosur e zgjebosur anijetarët ushtarakë italianë dhe personelin mirëpritës (tuberkulozi dhe zgjebja quheshin sëmundje 'të zhdukura' në Itali), janë sistemuar nëpër hotelet dhe agriturizmet e Italisë duke marrë nga shteti 900 € në muaj (para që nuk marrin as vetë italianët apo imigrantët e rregullt të papunë [Shqiptarët], pensionistët apo ata me aftësi të kufizuara).

Në Itali klasa e kalbur politike (si pothuajse kudo nëpër perëndim), në prill të këtij viti ka hequr ligjin e krimit të klandestinitetit sipas të cilit nuk mund të hyje dhe qëndroje në Itali pa patur një leje qëndrimi të rregullt (në albanezisht: "permeso di soxhorno"). E majta dhe e pseudo-djathta, e ka mbështetur Operacionin kundra-italian "Mare Nostrum" duke folur për gjasme "refugjatë sirianë" apo "të dëshpëruar që ikin nga lufta apo varfëria" (shumica janë senegalas, bregfildishas, ganas e madje edhe bangladeshas që nuk e shohin luftën të paktën prej gjysëm shekulli..) por e vërteta është se të cilësuarit si refugjatë nga vet kontrollet shtetërore italiane janë më pak se 4500 vetë dhe sirianët nuk kanë qenë as 500 vetë.
Po 145 mijë klandestinët e tjerë çfarë ishin?
Shumica djem afrikanë në moshë të re, me rroba të reja, me celulare, me iPad-e dhe në varfëri aq 'të skajshme' sa që u jepnin skafistëve 8000 €/secili për udhëtimin drejt Italisë.

Image

Pasi përhapet lajmi që nëse hidhesh në det, do mblidhesh nga Anijesia italiane dhe do përfundosh në hotel me 3 yje me pishinë e me 900 € në muaj, natyrisht nuk është diçka e befasishme shpërthimi i përpjekjeve për të kaluar detin Mesdhetar dhe njëkohësisht i numrit të të mbyturve dhe të humburve (rreth 3500 vetë) që pasojnë rritjen prej 292% të zbarkimeve.

Dhe nëse i shpalos këto fakte, në diktaturën dhe totalitarizmin kulturor kundra-nacionalist ultra-liberal-majtist e pseudo-djathtist ku çdo mendim atdhetar ose censurohet ose shtrembërohet nga mjetet lajmëtore shërbërtore të globalizmit, quhesh "racist".

Por, siç thotë me të drejtë Mateo Salvini (që po kryen në Itali metamorfozën nacionaliste të partisë mëvetësiste 'Lidhja e Veriut' dhe që me mbështetje në rritje përflitet si kryeministri i mundshëm i Italisë në të ardhmen):
Të jesh 'racist' do të thotë të sjellësh këtu 150 mijë skllevër me "Mare Nostrum"-in.
Ky është racizëm: të bësh gjoja sikur je i mirë, të shkaktosh mbytjen e 3000 vetëve në fund të detit Mesdhe dhe të sjellësh këtu 150 mijë njerëz që nuk kanë një të ardhme, nuk kanë një shtëpi, nuk kanë një punë, nuk kanë një shpresë.
Unë them që ato lekë le t'i shpenzojmë atje [në Afrikë]!
Unë jam i bindur që kush na shef nga ekrani, do të ishte shumë më i lumtur ta paguante 1 miliardë euron që na kushton "Mare Nostrum"-i për t'u ndërtuar shtëpi, shkolla e spitale në Afrikë, në vend që t'i vendosim nëpër hotele në Sondrjo apo Kaljari.

https://www.youtube.com/watch?v=xkHnevIJi88
Dhe nuk duhet të na duket thjesht si zgjedhje retorike përdorimi i fjalës 'skllevër' nga ana e Salvinit, sepse, siç thotë nacionalistja tjetër italiane, Xhorxha Meloni[*]:
Hordhimigracioni nuk prek jetesën e pasanikëve dhe të kamurve të shoqërisë italiane por ndikon dramatikisht në jetën e të fundmëve. Është ky problemi që ne bëjmë gjoja sikur s’kuptojmë. Dhe pse ndodh? Sepse imigratët lëshohen nëpër periferi ku nuk bezidisin ‘inteligjenciën’ [e ka fjalën për ata që në anglisht quhen ‘socialistë shampanje’ ose ‘radikal shik’: pasanikë që jetojnë në lluks por mbështesin idetë shoqërishqyese fundamentaliste majtiste sepse trazirat e shkaktaura prej tyre nuk i prekin kurrqysh]; ‘inteligjencië’ e cila thotë se duhet të jemi të solidar ndërkohë që imigracioni i vetëm që ka parë është ai i pastrueses apo kopshtarit të saj (ksí!), dhe prë arsye se imigratët bëjnë punëra shumë përulëse duke u shfrytëzuar nga kapitalmëdhenjtë [th.n. Naltfinanca] për të ripakësuar të drejtat dhe rrogat e punëtorëve italianë..![**]
[*]Një vërejtje që dua të bëj: Të kishim 140 politikane shqiptare me sa gjysmën e përgatitjes dhe atdhedashurisë së kësaj pipines, për mendimin tim duhet t'i kishim të gjitha në Kuvënd.
Se ato "kuotat rozë" janë veç taktikë neo-bolshevike për të ngritur në pushtet gra të tru-shpëlara me ideologji kundra-femërore dhe kundra-kombëtare. Jo me 30% por edhe me 100% gra të jetë Kuvëndi nëse janë Gra Shqiptare të zonjat të punojnë për Shqipninë me pavarësi të plotë nga ky sistem i tej-kalbur dhe i stër-degjeneruar kundra-shqiptar që kemi prej 70 vjetësh.
[**]Mjafton të bëjmë një shëmbull të thjeshtë për të kuptuar se për se e ka fjalën: “call center”-at që kanë shpërthyer gjithandej nëpër Shqipni, ku të rinjtë tanë shfrytëzohen duke u paguar me 1,60 €/ora për një punë që në Itali paguhet 10 €/ora! Mendoni sikur 150 mijë shqiptarë imigrantë në Itali të punësoheshin nëpër qëndrat telefonuse italiane; do të linin menjëherë pa punë 150 mijë italianë të cilët assesi nuk do mund të pranonin të paguheshin 8,40 €/ora më pak! (po e marr si shëmbull, por e theksoj që për mendimin tim justifikimi i shfrytëzusve italianë që kanë hapur qëndrat e tyre telefonuse në Vëndin Tonë se «jetesa në Shqipëri është më e lirë» nuk ka asnjë vlerë dhe nuk e bën shfrytëzimin të quashëm “punë”!)

Pra “Mare Nostrumi” dhe të gjitha operacionet e tilla që në të vërtetë shërbejnë veç për ta kolonizuar Evropën me jo-evropianë (ky është një plan pothuajse i hapur i liberal-majtistëve dhe pseudo-djathtistëve që kanë tradhtuar kombet e tyre për t’i shërbyer asaj foleje burokratësh, spekullatorësh e bankierësh që quhet eufemikisht ‘BE’. Dëgjojeni vetë se si kjo neobolshevikja kundra-evropiane thotë që Evropës i’u dashkan 10 milion imigrantë të huaj për të mbijetuar), janë një sulm kundra kombeve dhe popujve vëndase evropiane, sepse në asnjë mënyrë nuk e ulin papunësinë por e rrisin atë, krijojnë tensione shoqërore, shpronësim dhe varfërim të vëndasve.


Dhe si e ka quajtur Horge Borgoljua këtë operacion kundra-italian, kundra-evropian e madje kundra-afrikan? E ka quajtur «vepër të admirueshme»!

Image

Sepse Vatikanit i intereson veç të rrisë në çdo mënyrë numrin e “besimtarëve” të vet gjitnjë e më shumë në rënie dhe nëse për ta bërë këtë mund të shfrytëzojë hordhimigrantët duke i gënjyer me nganjë kothere buke (siç bën në Vëndin Tonë!) natyrisht që do të jetë 'pro' imigracionit!
Por afrikanët duhen ndihmuar në Afrikë, ku të kenë shtetet e tyre, shoqëritë e tyre të themeluara në kulturat e tyre! Po si mund t’i ndihmojë “Perëndimi” për shtet-ndërtim afrikanët ndërkohë që është vet i zhytur deri në grykë në korrupsion institucional e në politika kundra-kombëtare.. ky është problemi.

Image
Papunësia varet drejtpërsëdrejti me imigracionin por zëdhënësi i Vatikanit na thënka «Po edhe për punësimin edhe për imigracionin». Ç'hipokrizi!

Për të gjitha këto arsye, fjalët e tij, më shumë se “fjalë të bukura”, më duken fjalë mbështetëse dhe nxitëse për politikat kundra-punëtore të BE-së.
Gjithë sa keni shkruar është diçka që nuk ka lidhje me të vërtetën!
Shumë fyes dhe urryese ndaj shqiptarëve.
Përveç mos njohjes së gjërave, ka shumë ligësi në ato çfarë flisni.
Na i kurseni këta fundërrinat e Evropës! Nuk kemi ku të çojmë ata të tanët.
Ky dordolec që ju na e sillni këtu si të ishte mendimtari dhe intelektuali më i madh italian, më e pakta i urren për vdekje shqiptarët!
http://www.mattinonline.ch/salvini-lalb ... ciamo-noi/
Vjen nga një parti që i ka urryer historikisht!
http://www.accademiabonifaciana.eu/inde ... Itemid=239


Mos të harrojmë këtu ngjarjet e vitit '97. Në kohën kur lideri i madhërishëm demokratikas armatoste me listë nga MPB anëtarët e partisë demokratikse, nga ana tjetër e detit, kërkohej që shqiptarët të hidheshin në det. Nuk kaluan as dy ditë dhe e bënë fakt të kryer!

Le finanziarie a schema piramidale non sono apparse per la prima volta in Albania (55) e gli albanesi non sono stati un popolo ingenuo: la loro fiducia era basata su un Governo che garantiva la solvibilità delle Finanziare senza ombre di dubbio. Non meno responsabile fu il Fondo Monetario Internazionale: nonostante le denunce dei propri esperti sul rapporto tra riciclaggio, finanziarie e governo, il FMI approvava il 'liberalismo selvaggio' deciso da Berisha ammettendo che la popolazione albanese era troppo arretrata per comprendere una politica di sacrifici e le truffe delle finanziarie e l'autoritarismo del Presidente dovevano contenere l'esasperazione fino a quando la situazione economica delle famiglie non fosse significativamente migliorata. Le truffe delle finanziare furono tollerate dal FMI perché considerate come 'effimeri ammortizzatori sociali', che svolgevano una funzione di integrazione del reddito per le categorie meno protette in una società in transizione (56). Solo nel settembre del 1996 il FMI chiese al governo di Tirana di dissociarsi dalle finanziarie, di metterle sotto inchiesta e di vietarne la proliferazione; stranamente ciò che lo preoccupava non erano tanto le famiglie che avevano investito tutto il loro patrimonio, quanto soprattutto il riciclaggio del denaro sporco.http://www.altrodiritto.unifi.it/ricerc ... j/cap1.htmKater I Rades 1997, la strage che fu l’humus della Bossi-Fini
—  Tommaso Di Francesco, 3.10.2013
Senza memoria. Napolitano, all'epoca ministro dell'Interno: «Presidio militare dei porti di provenienenza»
Image
http://ilmanifesto.info/kater-i-rades-1 ... ossi-fini/

A questo periodo risale anche l'accordo concluso in materia dell'immigrazione clandestina via mare tramite lo scambio di lettere del 25 marzo 1997 tra il Ministro degli Esteri albanese Bashkim Fino e quello italiano Lamberto Dini per il pattugliamento dell'Adriatico in acque territoriali albanesi con blocco alle coste (25). Da questo momento in poi gli albanesi che arriveranno in Italia saranno considerati clandestini e rimpatriati.
A questo proposito merita di essere riportato il testo dell'accordo per scambio di lettere del 25 marzo 1997:
"Signor Ministro,
mi riferisco alla richiesta che il Governo albanese ha ripetutamente rivolto ai paesi europei per un'assistenza militare internazionale intesa a consentire alle Autorità albanesi di assicurare, attraverso i necessari controlli, che i cittadini che intendono lasciare il paese lo facciano nel rispetto delle pertinenti disposizioni della legislazione albanese.
Richiamo in tale contesto l'esigenza anche per il Governo italiano di evitare che cittadini albanesi si sottraggono al controllo della giustizia albanese raggiungendo illegalmente l'Italia.
La situazione molto difficile creatasi in Albania in quest'ultimo periodo, caratterizzata da gravi violazioni dell'ordine giuridico e da un massiccio flusso illegale di cittadini verso altri paesi, rende necessario un ulteriore rafforzamento della nostra collaborazione nel campo giuridico e umanitario. Scopo fondamentale di tale collaborazione resta la prevenzione degli atti illeciti che ledono l'ordine giuridico nei due paesi e l'immediato aiuto umanitario quando è messa a rischio la vita di coloro che tentano di lascare il paese.
Su queste basi il Governo italiano offre la propria collaborazione e la propria assistenza per il controllo ed il contenimento in mare degli espatri clandestini da parte di cittadini albanesi.
Qualora il Governo albanese concordi, tale collaborazione si esplicherà per un iniziale periodo di 30 giorni, prorogabile di comune intesa, mediante il fermo in acque internazionali ed il dirottamento in porti albanesi da parte di unita delle Forze Navali italiane di naviglio battente bandiera albanese o comunque riconducibili allo Stato albanese, nonché il fermo in acque territoriali albanesi di qualsiasi bandiera che effettui trasporto di cittadini albanesi che si fossero sottratti ai controllo esercitati sul territorio albanese dalle Autorità a ciò preposte.
Le competenti Autorità dei due Paesi stabiliranno con apposito protocollo il più presto possibile le necessarie procedure tecniche per mettere in pratica questa collaborazione nelle acque territoriali albanesi e internazionali.
Le sarò grato. Signor Ministro, se vorrà espressamente manifestare il consenso del Governo albanese su quanto precede..."
In risposta il Ministro degli Affari Esteri albanese:
" Signor Ministro
Mi riferisco alla sua lettera in data odierna che legge come segue ...
.... Ho l'onore con la presente di esprimere la formale accettazione da parte del Governo albanese di quanto contenuto ...."
A partire da questa data l'Adriatico fu blindato, l'Italia mise un blocco navale alle coste non prendendo in considerazione le critiche provenienti dell'Alto Commissario delle Nazioni Unite per i rifugiati.
Con la firma dell'accordo bilaterale italo-albanese del 25 marzo 1997, mirato esclusivamente al contenimento del traffico clandestino di profughi, lo schema dell'azione anti-immigrazione, denominata "Albania 2" è venuto strutturandosi su tre linee: un dispositivo costiero operante nelle acque territoriali albanesi affidato proprio al 28º gruppo Navale (26), una seconda fascia, costituita da navi d'altura, tre fregate, con il compito di sorvegliare lo spazio marittimo tra Albania e Italia allo scopo di localizzare natanti che eventualmente trasportavano clandestini, mentre il terzo dispositivo (27) doveva recepire la situazione trasmessa dalle unità d'altura e agire per il contenimento dell'immigrazione clandestina nelle acque territoriali italiane (28).
Il 28º Gruppo Navale operava, regolarmente armato, pronto a rispondere al fuoco se provocato e aveva a disposizione un contingente anfibio che, in una città marittima, poteva assicurare, in condizioni di totale autonomia, il controllo di un grosso quartiere abitato, dell'area portuale, del porto e del lungomare sul quale si trovavano le aree di partenza degli "skafisti". L'azione del Gruppo ha consentito di bloccare il 30-35% dei natanti in partenza (29).
Subito dopo, il 28 marzo, accade l'episodio della collisione nel canale di Otranto tra la fregata italiana Sibilla e la nave albanese Kater i Rades. Il ministro Dini si difese operando una distinzione tra "blocco navale" e "efficace pattugliamento", tra l'altro richiesto dall'Albania, volto ad evitare l'espatrio clandestino di criminali, ma la tragedia nel canale di Otranto mise in evidenza i pericoli insiti nella difesa della costa pugliese (30). Non è molto chiaro quando lo scambio delle lettere del 25 marzo 1997 sia entrato in vigore, non essendo prevista alcuna data specifica al riguardo nel testo. Il comportamento dell'Italia con la nave Sibilla, potrebbe rappresentare una prematura esecuzione di un accordo che, senza il protocollo di attuazione, non sarebbe dovuta avvenire, non risultando inoltre che lo scambio di lettere prevedesse alcuna forma di applicazione provvisoria. In sostanza al momento dell'incidente del 28 marzo, erano in vigore regole generali di carattere convenzionale che consentivano alle navi italiane di interferire con la navigazione di navi albanesi al fine di prevenire intrusioni non autorizzate nelle acque territoriali italiane, nonché fenomeni di immigrazione clandestina. Tuttavia non erano in vigore le regole convenzionali relative alle modalità di esercizio dei poteri speciali conferiti all'Italia nei confronti di navi albanesi dell'accordo del 25 marzo. Il protocollo di attuazione dell'accordo è stato concluso successivamente alla collisione, il 2 aprile 1997 ed è entrato in vigore, come prevede il suo art. 13, il 3 aprile 1997 (31). Un'altra particolarità che merita di essere rilevata riguarda la previsione della possibilità di operare azioni coercitive in acque internazionali anche nei confronti di navi di nazionalità non albanese, purché "riconducibili allo Stato albanese". Non si capisce su quali basi il solo consenso albanese potesse consentire un intervento italiano su navi, battenti bandiera ombra, di nazionalità di uno Stato terzo (32).
Diversamente dalle lettere, il Protocollo attuativo (33) prevede dettagliatamente le modalità di svolgimento delle misure che l'Italia può adottare per prevenire e contenere il flusso via mare di immigrati clandestini albanesi. L'art. 4 fa riferimento a quattro misure: a) inchiesta di bandiera, b) fermo, c) visita, d) dirottamento (34). Come si può notare, il protocollo modifica radicalmente una delle disposizioni contenute nella lettera del governo italiano: mentre in essa era previsto un dirottamento verso porti albanesi, il protocollo prevede soltanto una scorta fino al limite delle acque territoriali italiane. Le navi italiane non potevano imporre un cambio di rotta alle navi albanesi, né eseguire, come fece la nave Sibilla, manovre dirette a realizzare un simile obiettivo.
Già dalla seconda metà del mese di marzo del 1997, il governo di Tirana richiedeva l'intervento di una forza militare multinazionale con la finalità di aiutare a ripristinare la legalità e l'ordine nel Paese che era in preda all'anarchia e al banditismo. Davanti all'intensificarsi, nel corso dello stesso mese, degli sbarchi clandestini sul territorio italiano, l'appello delle autorità albanesi è stato raccolto in primo luogo dall'Italia, che svolse un'intensa azione diplomatica per sollecitare l'impegno degli organismi internazionali, in particolare di OSCE ed Unione europea (35). In ogni caso l'azione di maggior rilievo realizzata sul piano internazionale è stata la costituzione della Forza multinazionale di protezione (Fmp). Quest'ultima, richiesta dal governo albanese, e sostenuta dall'OSCE e dall'UE, è stata autorizzata, ai sensi del capo VII della Carta delle Nazioni Unite, dal Consiglio di Sicurezza con risoluzione 1101 (1997) il 28 marzo del 1997. L'organizzazione e il comando della Forza venne assegnato all'Italia (36). La missione del Fmp, dominata "Alba", era quella di ripristinare condizioni di pacifica convivenza, messe in pericolo dall'alto livello di instabilità, di facilitare lo svolgersi dell'assistenza umanitaria e di contribuire alla creazione di condizioni di sicurezza per le attività degli organismi internazionali presenti in Albania (37). La durata della missione, inizialmente fissata in 3 mesi, alla scadenza del 28 giugno 1997 fu prorogata di 45 giorni dalla risoluzione 1114/1997, al fine di proteggere gli osservatori dell'OSCE durante le elezioni, spostando così il termine al 12 agosto successivo. Fin dall'inizio dell'operazione l'Italia mise a disposizione la propria Marina Militare, per l'evacuazione dei cittadini italiani, la ricognizione dei punti di approdo, il controllo dei fondali e della loro sicurezza e, con lo schieramento del 28º Gruppo Navale, per il pattugliamento, la prevenzione e il tamponamento dei tentativi di esodo clandestini

http://www.altrodiritto.unifi.it/ricerc ... j/cap1.htm


Në Itali jetojnë rreth 450 mijë shqiptarë dhe shqiptare, jo 1 milion!
Mërgimtarë që Shteti Shqiptarë dhe disa syleshë, i kanë përçmuar gjatë gjithë këtyre viteve.
Aq të rëndësishëm kanë qenë ata për Shqipërinë mërgimtarët:

Dopo gli anni '90 l'emigrazione ha garantito la sopravvivenza economica delle famiglie albanesi per tutto il periodo in cui la situazione economica del Paese non permetteva di far fronte alle nuove esigenze della popolazione: da diversi studi risulta che fu proprio il fatto di poter contare sulle rimesse a segnare la principale differenza fra le famiglie povere e quelle che non si trovano in tale situazione (42). Le rimesse provenienti dall'emigrazione sono una delle principali fonti di reddito per molte famiglie e per l'economia nazionale. Ufficialmente si stima che i trasferimenti degli emigrati abbiano raggiunto un miliardo di dollari ogni anno e che costituiscano il 14 % del PIL (43). Le rimesse hanno rappresentato la più importante fonte di valuta estera in Albania ed hanno contribuito a finanziare il disavanzo del bilancio commerciale; inoltre, attraverso un maggiore risparmio in depositi bancari, esse hanno anche contribuito alla ripresa di questo settore. 
http://www.altrodiritto.unifi.it/ricerc ... j/cap2.htm

Ja disa fakte për gjoja "intelektualët" mazokistë shqiptarë:


Non esiste alcuna corrispondenza tra l'aumento degli immigrati regolari e l'aumento dei reati in Italia: tra il 2001 e il 2005, mentre essi sono cresciuti di più del 100%, le denunce nei loro confronti hanno conosciuto un aumento del 45,9%
http://www.caritas.it/home_page/tutti_i ... udizi.html


Shqiptarët nuk kanë çfarë të mësojnë nga politika italiane!
Si ju duket juve, që rinia shqiptare shkon të studiojë në Itali dhe atje e pret një ligj që e ka hartuar babai dhe politika e djalit që është diplomuar te "Kristali"?
Ja politika italiane:Filmi i plotë:
Pjesa e parë
http://video.tt/f/XOfG9UZeb.swf

Pjesa e dytë
http://video.tt/f/W79rwMnzU.swf
Last edited by Phoenix on Tue Dec 02, 2014 3:27 pm, edited 1 time in total.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

#105

Post by rrëqebull » Tue Dec 02, 2014 3:26 pm

Kam tepër besim tek zgjuarsia e shqiptarëve për të ndjerë ndonjë shtysë për m'i'u përgjigj shtrembërimeve dhe lajthitjeve të vetëdijshme që keni shkruar me një paturpësi dhe pandershmëri mendimtarore tipikisht bolshevike: pa asnjë lidhje me faktet dhe argumentet e paraqitura apo me fjalitë e përdorura prej meje.

Lexusët le të vendosin të lirë nga çdo ndikim nëse në ato që kam shkruar ka "urrejtje" apo "ligësi" kundra shqiptarëve apo kundra ndokujt tjetër.

Nuk kam asnjë respekt për mënyrën se si bolshevikët hiqen si të interesuar ndaj çështjeve shoqërore (madje duke u vetëshpallur si "shpëtimtarët e vetëm") ndërkohë që janë shoqëri-çarësit, dordolecët dhe matrahulët më të dobishëm të naltfinancës që synon [e po e arrin] pushtetin global duke shkatërruar kombet nga brënda e nga jashtë.

Kush lufton kundra nacionalizmit (bolshevikët në krye), lufton për interesat e oligarkisë globale (dhe një ndër interesat kryesore të saj është rritja e hordhimigracionit në Evropë për të shpërbërë kombet dhe shtetet evropiane. Se një Komb i shëndetshëm i pa sëmurur me sëprapthtësimet kulturore ultra-liberal-majtiste e pseudo-djathtiste neo-bolshevike, nuk nënshtrohet dot nga askush).
rrëqebull wrote:
Image
BE-ja DUHET TË `SHKATËRROJË HOMOGJENITETIN KOMBËTAR` ka thënë Shefi i Mërgimit në OKB.

BE-ja duhet të bëjë “çmos e çnuk për të shkatërruar homogjenitetin” e shteteve të saj anëtare sipas përfaqësuesit të OKB-së për mërgimin.

Piter Sutherlend është shprehur se mirëqenia e ardhshme e shteteve të BE-së është e lidhur me faktin që ata duhet të përqafojnë multikulturalizmin. /BBC News


Pra mirëqenia, sipas këtyre kuçedrave burokratike bolshevike mbishtetërore kundra-komb dhe kundra-familje, është mosqenie.
Kulturat dhe Kombet autoktone duhet sipas tyre të zhduken për t'i lënë vend hordhive me imigrantë nga bota e tretë dhe fëmijëve të lindur nga përzierja ndër-racore, të cilët do t'i falënderojnë me vota të përjetshme të prekurit nga sëmundja mendore që quhet bolshevizëm të cilët po udhëheqin sot BE-në.

(neo)Bolshevikët po përpiqen që të arrijnë krijimin e "Shteteve të Bashkuara të Evropës", pra një shtet të vetëm për gjithë kontinentin, duke i shpallur luftë kulturave dhe kombeve të ndryshme (sa herë e keni dëgjuar të përmendur me ngjyrim kriminualizues togfjalëshin "qarqe nacionaliste", duke lënë të nënkuptohet se "nacionalizmi" na qenka një doktrinë sektare, e pakicave të fshehta terroriste, a diçka e frikshme apo e pamoralshme..), duke reklamuar përzierjen racore, çoroditjen gjinore, zvetënimin kulturor, mpakjen demografike...
Fundja është ajo që po shohim prej kohësh në Shqipëri Veriore, ku qarqet bolshevike po eksperimentojnë zgjidhjet e tyre të ndyra për të shkatërruar shëndetin familjar, homogjenitetin kombëtar dhe sovranitetin shtetëror, për t'ia aplikuar pastaj gjithë kontinentit...
viewtopic.php?p=39854#p39854

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”