"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A kanë frikë shqiptarët nga martesa?

Flisni për dashurinë si një ndjenjë, për eksperiencat tuaja, ndani me te tjerët njohuritë tuaja.

Moderator: Adriana

Post Reply

A kanë frikë shqiptarët nga martesa?

Po
2
25%
JO
5
63%
Nuk edi
1
13%
 
Total votes: 8

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

A kanë frikë shqiptarët nga martesa?

#1

Post by Adriana » Fri Jan 01, 2016 7:54 pm

  Duket se po. Kjo është përgjigja e cila tregohet nga të dhënat e Institutit të Statistikave, sipas të cilit, numri i atyre që shkojnë në altar, ka pësuar rënie nga viti në vit.

Të dhënat më të fundit, ato të vitit 2014, zbulojnë se në 12 muaj është regjistruar një mesatare prej 8.2 martesash për 1 mijë banorë.

Sipas shpjegimit të psikologëve të fushës, të rinjtë tremben nga përgjegjësitë ndaj edhe refuzojnë martesën.

Ndërkohë që nuk ka ndryshuar mosha mesatare e martesës. Sikurse edhe në dekadën e fundit ajo mbetet thuajse e njëjtë, 29,5 vjeç për meshkujt dhe 24,1 vjeç për femrat. Kjo në fakt duket se është edhe mosha ideale për të krijuar familje.

2004 është viti që ka shënuar rënien me të madhe të martesave me 6.9 martesa për 1000 banorë

Ndërsa 2003 ka shënuar rekordin e martesave me 9 martesa për 1000 banorë.

Buron nga: BotaSot.Info  


Per mendimin tim ''trembja nga pergjegjesite'' nuk eshte dicka e re, ka egzistuar dhe do egzistoj, jo vetem tek ne shqiptaret po kudo. Gjithashtu mendoj qe trembja nga gjendja ekonomike nuk eshte nje nga faktoret me kryesor te kesaj renie, sepse dy persona ne vertet te dashuruar dhe me deshiren per te shkuar drejt nje martese nuk u trembet syri nga gjendja ekonomike, me pak mundime dhe sakrific mund te perballojne gjithcka nese mes tyre egziston nje dashuri...

Per mua faktoret kryesor te ketij problemi jane:
-mediat sociale
-lidhjet virtuale
-corjentimi me nje ''jete moderne'' ( jete me te lire, te pavarur)
-mos edukimi i mjaftueshem ne familje
-etj, etj...

Sqarim: opinioni im bazohet duke marre per baze vitin e renies te kesaj statiskike i cili eshte viti - 2004 , vit i cili shenon perhapjen e mediave socilale, duke filluar me Chit-chat, Msn, me pas Facebook, etj, etj, etj, etj, etj, etj.....
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Dashuria”