"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Teknologjia po shkatërron jetën intime

Këtu mund të flisni për sexin dhe raportet fizike, për ndjenjën fizike ne përgjithësi, mund tëflisni për kujdesin seksual dhe mbrojtjen nga sëmundjet seksuale.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Teknologjia po shkatërron jetën intime

#1

Post by Adriana » Tue Sep 16, 2014 3:12 pm

Jo seks! Teknologjia po shkatërron jetën intime

Këto të dhëna janë nxjerrë nga një studim I kryer në Britaninë e Madhe, sipas BBC. Njerëzit po bëjnë më pak seks se në vitet ’90. Rrjetet sociale dhe problemet ekonomike janë shkaktarët e mungesës së vëmendjes së gjeneratës së sotme ndaj marrëdhënieve intime. Ndërkohë gjenerata e re e grave duket se është shumë herë më e lirë në aspektin seksual se san ë vitet ’90. Femrat e sotme e humbin virgjërinë që në moshën 16-vjeç, kanë mesatarisht 8 partnerë (në krahasim me meshkujt me 12 partnere) dhe është katërfishuar numri I grave që provojnë marrëdhëniet lezbike.Gjithsesi ndryshimet radikale në sjelljen seksuale të femrave nuk e ç’bën faktin se sot bëhet më pak seks se san ë vitet 90 për shkak të jetës së zënë, problemeve ekonomike dhe përdorimit në masë të teknologjisë e rrjeteve sociale.

Mesatarisht , burrat dhe gratë e moshës 16-44 tani bëjnë seks vetëm tre herë në muaj në krahasim me pesë herë në muaj në vitet 1990.

Studimi sjell dhe të dhëna për shtatzanitë, të cilat në shumicën e rasteve janë të padëshiruara. Ndërsa për marrëdhëniet pa dëshirë numrin më të lartë e përbëjnë gratë, të paktën 1 në 10 gra bën seks pa dëshirën e saj, ndërsa vetëm 1 në 70 burra e provojnë një eksperiencë të tillë.

Studimi ka zbuluar se seksi nuk është tabu për moshat mbi 60 vjecc. Rreth 42% e grave dhe 60% e burrave të moshës 65-74 ka bërë seks vitin që shkoi. /BBC/

Këto të dhëna janë nxjerrë nga një studim I kryer në Britaninë e Madhe, sipas BBC:


Image
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Seks dhe seksualitet”