Për se Republika e Shqipërisë dhe akademikët e Tiranës nuk mirren fare dhe i kanë lanë në harresë këta njerëz, përkah të kjenët e tyne, përkah fjallët dhe tradita e kultura e tyne, që ka nga 4OO deri në 8OO vite që ruhet jashtë Shqipëriet?|[/col]

Moderator: Strokulli
Gustav Raus - Greek(Arvanites) deputies, which the king Otto offered up the homage of their nation in the month of October 1832, in Munich.
Arbërorët që çliruan Greqinë.
Mënyra se si "fuqitë e mëdha" e rrëmbyen Greqinë nga vendasit iliroshqiptarë që sapo e kishin çliruara atë, nuk është aspak e ndryshme nga mënyra se si "fuqitë e mëdha" të sotshme, e kanë rrëmbyer Shqipërinë Veriore nga duart e shqiptarëve, duke e shpallur shtet të ciganëve, turqve, sllavëve, gjyqtarëve ndërkombëtarë, burokratëve të huaj të pazgjedhur, dhe të mbështetësve të nacional-perandorizmit arab, që tani kanë edhe ulëse në kuvend.
Kur e gjithë kjo çorbë të jetë shkrirë në një popullsi të vetme të tru-shpëlarë me anë të ideologjisë kosovariste [e ngjashme me "nacionalizmin" brazilian, ku s'merret vesh se ç'do të thotë 'brazilian' përtej gjeografisë], Shqipëria Veriore do të jetë aq kundra-shqiptare saç është sot Greqia.
Do you have this type of costume in Albania?The question is in itself nonsensical and shows a very low knowledge and an extremely poor understanding of the ethnology/costumography of the indigenous Albanian population of the Illyrian Peninsula in particular (and of Albanianship in general).
This is the costume of Spetsa and no identical costume to this one is to be found anywhere else.
No illyro-Albanian costume is identical to another in appearance, but they're identical in origin, symbols, ritual/appartenence codification etc.; so to say: they're connected by the fact that they are all an integral part of the multi-variegated ethno-artistic result of the millenary craftsmanship and inventive proficiency of the same people: the autochthonous illyro-Albanians.
Furthermore, the variety of colours depends also on the trade-routes that certain Albanian tribes followed (i.e. where they bought the materials and textiles).
You can find every single part of this Arvanite House Queen's dress spread throughout Albanian inhabitated lands (but in different colours, variants and compositions).
Of course, in the galaxy of Albanian costumography, many similarities are to be found between this coustume and other south-south'Albanian (Arvanite) costumes.
https://www.facebook.com/pages/Marko-Bo ... 9574239039Sot më 25 Mars 2015 është pervjetori i Pavarësisë së Greqisë nga Pushtuesit aziatik, Osmanët, festa që festohet në cdo cep të saj, kësaj toke të stërlashtë që në të katër anët e saj është e larë me gjakun e shtrenjtë Shqiptar!
Sot në Greqi me qindra fëmijë shqiptarë festuan festën grekomane duke ngritur flamurin grek. Në histori qe nuk thuhet e vërteta per arbërorët, për fustanelat dhe shum heronj shqiptarë që i kanë bërë grekë se ashtu iu intereson BE-së. Si Shqiptarë kemi të drejtë më shumë se vetë Grekët të ndjehemi krenar në këtë ditë dhe të përkujtojmë gjakun e Etërve tanë që çliruan dhe krijuan këtë vend dhe mundësuan themelin e një shteti!
Si sot,194 vjet më parë Arbërit Shqiptarë shembën dhe terrorizuan murtajën Osmane në Greqi!
Ishin Shqiptarët ata që bën këtë kryevepër pa të cilët Revolucioni Grek i vitit 1821 kurr nuk do mund të realizohej!
Ishin Shqiptarët britmat e të cilëve nga masakrat barbare që u bënë mbi ta në Mesolongji tronditën mbarë Europën!
Ishin Shqiptarët që pasi Mbreti i tyre Skënderbe çliroi Nënën Arbëri dhe ngriti flamurin në Krujën heroike.. përsëriten vite më vonë atë shpirt luftarak të pashmbullt të Mbretit të tyre duke çliruar Greqinë nga pushtuesit Osman!
95 deri në 100 nga Heronjtë kryesor të Revolucionit Grek ishin Arbër Shqiptar,disa nga emrat më të njohur të cilëve përfshinin Gjeorgjio Kunduriotin,Kiço Xhavellan, Andoni Kryezin, Teodor (Bythgura) Kollokotronin, Marko Boçarin, Noti Boçarin, Kiço Boçarin, Laskarina Bubulinën, Anastas Gjinokastritin, Dhimitër Vulgarin, Kostandin Kanarin, Gjeorgjio (Llalla) Karaiskaqin, Odise Andruçon, Andrea Miaulin, Teodor Griven, Dhimitër Plaputan, Nikolao Kryezotin, Athanas Shkurtaniotin, Hasan Bellushin, Tahir Abazin, Ago Myhyrdanin, Sulejman Meton, Gjeko Bein, Myrto Çalin, Ago Vasjarin, shumë e shumë shqiptarë të tjerë.
Lavdi të gjithë Etërve tanë që nuk pranuan kurr skllavëri por vdiqën e luftuan pa u ndalur për më të shtrenjtën gjë, LIRI!!
IllyrianLegend wrote: ↑Sat Sep 16, 2017 10:33 amNga Macedoniatruth
The Arvanites considered themselves to be Skipetars(Albanians) in 1814!