"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vllahët

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Vllahët

#46

Post by Mallakastrioti » Mon Jan 10, 2011 5:33 pm

land wrote:Ajo qe dime dhe kuptojme ne eshte se:
Vllehet kane qene dhe jane barinj nomade te paafte te shkruajne gjuhen e tyre dhe sipas rastit ne territoret ku kane shkuar si nomade jane greqizuar, sllavizuar, shqiptarizuar me deshire neper shekuj.
tani keto dy dekadat e fundit vihet re nje fenomen i cuditshem, vllehe te shqiptarizuar tani po greqizohen me shpejtesi,,,jo shaka, race pragmatiste, por e destinuar te ngordhe lol
Por sigurisht qe kjo nuk do te thote qe te kalojme ne ekstrem ne komentet tona. Ne se ajo pjesa tjeter e ketij komuniteti ndihet shqiptar dhe punon me zell per Shqiperi, atehere ne duhet ti nderojme dhe respektojme.

Faleminderit edhe njehere per mirekuptimin.
Image

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”