"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#16

Post by ALBPelasgian » Fri Jul 31, 2009 5:58 pm

DIELLI I MAQEDONISË NË ÇENGELET E LUNXHËRISË

Filip Bogaj


Në pjesën e mesme të çengelit të veshjes lunxhiote, në qendër të saj është një gur i kuq rubin i kapur si guri i unazës mbi një kupolë gjysëm sferike me diametër 2.5 cm. Kjo kupolë me 16 rreze, punim në filigramë si dantellë, mbështetet mbi një kupolë tjetër të njëjtë me 18 rreze dhe kapet në çengel me një thile (kopilje teli). Ka dhe çengela me pesë gurë. Çengelët (tokajtë) kanë plot simbole si shqiponjat me dy krerë, të cilat janë katër dhe formojnë një kryq, mbase kryqin e krishtërimit. Kanë dragonj, gjarpërinj, zogj, kopanë me rrush që simbolizojnë begatinë. Në muzeun bizantin në Janinë është ekspozuar një gjysëm çengeli i ngjashëm, pot a krahasosh me çengelin tonë është si bakri me arin. Guri i kuq i shndritshëm me 16 rreze, a mos përfaqëson diellin e flamurit të Aleksandrit të madh, i cili themeloi Perandorinë e Diellit? Dielli me 16 rreze është simbol i Maqedonisë. A mos e ka trashëguar kisha bizantine? M’u kujtua rozeta, rrethi me gurë të bardhë dhe të kuq me rreze që e kanë kishat, më e bukura e kishës së Shën Mërisë në Saraqinishtë. Në këtë rreth qëndron prifti kur del nga ajodhima. Numërova rrezet, ishin 18, në kisha të tjera 8, 9 etj. Asnjë nuk kishte 16 rreze. Sigurisht nuk mund të merret si fakt shkencor lidhja e çengelit lunxhiot me simbolin e Maqedonisë, sepse nuk dimë për lashtësinë e këtij çengeli. Por ama ngjajshmëria është dhe mund të mburremi për këtë, meqë dhe në gazetë na pëlqen të vetëmburremi pak. Sllavët e kanë uzurpuar këtë symbol, megjithëse nuk kanë asnjë lidhje historike trashëgimie me të. Grekët dhe sllavët janë në sherr për emrin e Maqedonisë dhe flamurin e saj. Në kohën e luftimeve në Maqedoni, në vitin 2002 shikoja në televizor duke shtrënguar dhëmbët nga zemërimi tanket slave me flamurin e Aleksandrit mbi kullë, që shkonin në luftë kundër fshatrave shqiptare.

Egjiptianët e lashtë nderonin e perëndinë e diellit Aton, si krijues i jetës në tokë, paraqitur në basorelievet e tyre. intriguese është por të kujton lutjen e krishterë: “ATi TON (ynë) që je në qiell…” Perëndia Aton është Ati tonë. Perëndia është dielli, krijuesi i jetës dhe këtu feja barazohet me shkencën. Këtë fe besoj unë. Por ç’thotë Eqrem Çabej për etimologjinë e fjalës diell? “Diell, Boppi mendonte për një afrim të kësaj fjale me indishten e vjetër div-i shkëlqyer, diva-ditë. Meyer nuk i ka dhënë zgjidhje. Pederseni sheh refleksin e rrënjës indoeuropiane svel, në greqisht ilios, latinisht sol, indishte e vjetër suriah, svar, gotishte sauil, sllavishte solnce, të gjitha diell. Ky krahasim nuk përmendet në fjalorët etimologjikë, në të cilët vetëm fjala hyll, yll ka gjetur vend si refleksi shqiptar i kësaj rrënje indoeuropiane. Më shumë ka të ngjarë që fjala diell të jetë afër grupit kelto-gjermanik, irlandishte e mesme dellrad – shkëlqim, deall – krenar, guximtar, i shkëqyer, Nordishte e vjetër Heim dallr – emër hyjnie, Mardoll mbiemër i perëndeshës Frenzia. Dëlling – qenie e ndritur, ati i ditës; mbase dhe armenisht delin – i verdhë, i zbehtë. Sipas Koegel-it baza e diell-it një del me diftongim të rregullt të e-së në miell, siell.,, (E. Çabej Studime gjuhësore i, ii botim Rilindja)

Jam kundër këtij shpjegimi. Kur shpjegon emrin Ulqin nga fjala ujk (edhe për këtë jam kundër), Çabej thotë se kjo fjalë tregon birësinë e gjuhës shqipe nga ilirishtja. Jo vetëm ujk e dele tregojnë këtë birësi (do të kujtojmë Bismarkun që i quajti Shqiptarët barinj dhish), por edhe emrat astronomikë tregojnë që shqipja është në nivelet më të larta shkencore nga ana kuptimore e shpjegimit kundrejt gjuhëve të tjera. Me humor mund të them se delja nuk e polli diellin, për koincidencë dolli është emir i deles së klonuar. “Delli” i kaut pjell viçin. Nga Koegel-i pranoj diftongimin e ‘i’ në “ie”. Dill në Diell. Dill në gjuhën e vjetër shqipe Dill, do – ill, illi që do, krijuesi i jetës, perëndia Aton e Egjiptianëve, Ati ton. i adhuruar. Simbolui i flamurit të Aleksandrit të Madh (Filip Boga “Prejardhje fjalësh, 2000) ill në Toskërisht, gjuhës së Epirit, të Olimbisë, (Olimbi do të thotë mbi të gjitha) mëmës së Aleksandrit.

Gjuha shqipe e ka ditur që dielli është ill që në kohët pellazgjike. Gjuhët e tjera e mësuan nga astronomët në periudhën e Rilindjes. Në Greqisht ilios, në Turqëisht yjnesh-diell vijnë nga Shqipja ill, yll. Emra të tjerë të diellit në dialekte: Në Biblën të përkthyer nga Grigor Gjirokastriti “Dhiata e Re e Zotit dhe Shpëtimtarit tënë Jezu Krisht”, përdoret fjala Djell për Diell. Djella përdoret se emër vajze në Kosovë. Në librin “Shqipëria, odiseja e pabesueshme e një polulli parahelen” të Mathieus Aref përdoret fjala dill. Këtë fjalë nuk e kanë marë në studim albanologët e lartpërmendur. Nga rrënja ill dalin emrat diell, qiell, ylber. Qiell, diftongimi i i-së në ie. Që - ill, që ka ije. Bashkësia e yjeve sipas termave të sotme. Polieliot me shumë drita të kishave. Poli- gr shumë, ilio diell. Por nuk mund të konceptohet greqisht – shumë diej sepse greqishtja nuk e di që dieli është yll. Do të thotë shumë yje. Pjesë e kësaj bashkësie yjesh jemi dhe ne. ill, diell, qiell, i kam quajtur treshja Kozmike, Triniteti Kozmik. Ky është shpjegimi shkencor i gjuhës shqipe, që nuk e ka asnjë gjuhë tjetër, as gjuhët e vjetra të kulturës greqisht dhe latinisht. Asnjë gjuhë tjetër nuk e di që dielli është ill.

Qiell në frëngjisht ciel. Nuk e kemi marrë as nga frëngjishtja as nga latinishtja. Shpjegimin e fjalës yll, hyll si refleksi shqiptar i rrënjës indoeuropiane në fjalët etimologjike, të përmendur më lart, të fjalës diell e përmend Çabej. Po pse nuk pranon që diell vjen nga ill? Po ashtu shpjegimin yll tek ylberi e pranon por nuk e pranon që diell vjen nga yll.

Ylberi, ilberi (në Toskërisht). Në gjuhët e tjera: Turqisht gokkusag, gok – qiell, arabisht eluanu, greqisht uranio tokso- hark në qiell, italisht arco baleno- hark i shpejtë, frëngjisht arc-en-ciel- hark në qiell, anglish rainboë, hark shiu. Po kush e bëri këtë hark?? Përgjigjen shkencore e jep gjuha shqipe. Ylberi – ylli e bëri , illi e bëri. Mbase dhe në arabishr el është ill. Në Turqisht jelldëz-yll, illdëz mund të jetë rrënja ill. “Ylber arc-en-ciel, un compose determinatif yll-ber, yll-“etoile” et ber “arc” dans beri i harkut courbure de l’arc beri i urës arc d-un pant.(E. Çabej, studime gjuhësore). Në imitimin e gjuhës frënge (por edhe të gjuhëve të tjera) Çabej pranon se ylber është fjalë e përbërë nga yll dhe hark, si harku i urës. imitimi kalon në absurditet se ç’lidhje ka harku i ylberit me yllin e natës?! Flala diell nuk e fut shqipen as në gjuhët indoeuropiane.

Për mendimin tim gjuha shqipe i ka dhënë emrin lumit Nil, lumit më të gjatë të botës, mbase nga koha e Aleksandrit të Madh. Zhyl Vern në tregimin “Në ballonë” tregim fantastio-shkencor përshkruan një udhëtim të gjatë me ballonë përgjatë Nilit, në atë kohë të paeksploruar. Nuk dihej se ku e kishte burimin. Ai thotë se një pjesë e shkencëtarëve mendojnë se emri Nil vjen nga Greqishtja, një pjesë nga gjuha kopte afrikane. Nga greqishtja s’ka pse të vijë sepse Nili lëviz perpendicular me diellin, ilios. Besohej se Nili e kishte burimin në ije. Nil në ill, në il. Fusha e pasur siç thotë Çajupi tek “Misiri” ku fusha bashkohet në horizont me qiellin dhe Nili dukej sikur zbret nga yjet. “Nile in the sky, this is regular rainfall.” (the civilization of ancient Egypt). Nili në qiell është regulluesi i rënies së shiut. Mëma më kishte thënë se mbante mënd nga gjyshja e saj, që të vdekurit i vihet në gisht unaza për të paguar varkëtarin kur kalon lumin qiellor Nil. Në kundërshtim me mitologjinë greke për lumin nëntokësor Akeront. Në librin “Njeriu më i madh që ka egzistuar ndonjë herë” kushtuar Jezu Krishtit, botim i Ëatch Toëer, i sektit fetar “Dëshmitarët e Jehovait, thuhet: “Ushtritë greke të komanduara nga Aleksandri i Madh pushtuan botën”. Por Mathieus Aref në librin e përmendur më sipër emrin Himalaja e shpjegon mal dhe maja. Këtij emri i duhet shtuar dhe fjala hip. Himalaja – hip në mallet me maja, mallet më të larta të tokës. Për men dimin tim Tibeti në Kinë e ka marrë emrin nga gjuha shqipe Ti- beti. Ti- mbeti. Ushtarët e Aleksandrit të Madh të mbetur rrugës. Në ceremonitë mrotore në Tibet, shpirtit i thonë ik shpejt. Në një artikull gazette “ilirët në Pakistan” shkruhej për një fis në Veri të Pakistanit në kufi me Kinën të quajtur Hundëzakë, nga fjala shqipe hundë, formë që ka mali. Këtë fist ë izoluar midis maleve, me flokë të verdhë e sy të kaltër, në ndryshim me popullsinë vendase të zeshkët, që në gjuhën e tyre kanë fjalë shqip dhe greqisht dhe jetojnë shumë e zbuluan Amerikanët në vitet 1860. Janë pasardhës të ushtarëve të mbetur të rrugës së Aleksandrit. Në mbyllje të kthehemi tek çengelët. i quajmë edhe tokaj, nga fjala shqipe toka, theksi tek “a”, bën toka, takon duart, kapen me njeri-tjetrin.

Çengelët lunxhiotë janë objekte mbretërorë. Antigona, mbretëresha e Epirit dhe princesha e Egjiptit nuk mund të kishte më të bukur, më madhështore dhe me më shumë domethënie mitologjike.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#17

Post by ALBPelasgian » Fri Jul 31, 2009 6:11 pm

Per te pasur nje parafytyrim sa me te qarte te simbolit te cengeles per te cilin flitet ne kete shkrim, une i kam bere disa krahasime te simbolit te Vergjines dhe atij te Lunxherise. Per foton e cengeles se veshjes Lunxheriote falenderoj z.F.Bogaj qe mi ka derguar keto fotografi. Shikim te mbare!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#18

Post by Zeus10 » Fri Jul 31, 2009 7:36 pm

Simbolet e DIELLIT TE ZOTIT shqiptaret i kane perdorur deri vone, ata nuk i harruan deri ne castin kur komunizmi shfarosi cdo gje te vlefshme nga kujtesa historike e tyre:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#19

Post by Zeus10 » Fri Jul 31, 2009 8:29 pm

Gjetur ne Oher

Image
Artefaktet prej ari që u gjetën dje gjatë gërmimeve arkeologjike në lokalitetin Porta e Epërme në Ohër, nga një grupi arkeologësh maqedonas janë shumë më të vlefshme se edhe Maska e Arit. Artefaktet datojnë nga shekulli 4 apo 5 p.e.s dhe janë nga periudha maqedonase-helene. Ato u zbuluan në një varr në thellësi prej 2,5 metrave ku mendohet se ka qenë e varrosur një femër e moshës 16 vjeçare.
“Në sytë e saj ishte vënë ky objekt, kjo foli e artë. Ndërsa në gojë kjo pllakë e artë romboide, në zemër ky pektoral. Këta dy sende që kanë qenë të vendosura në sytë dhe gojën, paraqesin maskim të të ndjerës. Ky kombinim i maskimit është i vetmi në trojet e Ballkanit. Këtu kemi disa gjerdane të arit me përpunim filigrani. Kemi rrethoja prej bronzi dhe prej argjendi, fibula prej argjendi dhe vëthë prej ari, të cilët janë të rralla në këto vende”, deklaroi Pasko Kuzman, drejtor i Drejtorisë për mbrojtje kulturore dhe trashëgimisë historike.
Kuzman, thotë se bëhet fjalë për artefakte të rëndësishme me të cilët vërtetohet identiteti, historia dhe kultura maqedonase.
“Ajo është koha e Aleksandrit të Filhelenit, ai është Aleksandri i Parë. Ajo periudhë është maqedonase, e Maqedonisë së vjetër. Këto zbulime flasin tregojnë se mund të presim edhe zbulime tjera të ngjashme apo të ndryshme. Ndoshta do të gjejmë ndonjë krater prej argjendi apo ari që është më i vlefshëm se dy-tre maska”, shtoi Kuzman.
Gërmimet arkeologjike kanë filluar që në shtator, ndërsa pritet se do të gjenden edhe disa varre të cilat i takojnë nekropolit të dikurshëm të Lihnidës. Artefaktet e gjetura janë vetëm 6 metra larg varrit ku ka qenë e zbuluar Maska e Arit. Kuzman dhe ministrja e Kulturës, Kamçevska paralajmëruan se deri në fund të vitit i tërë ari do ti prezantohet opinionit.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#20

Post by ALBPelasgian » Fri Jul 31, 2009 9:00 pm

Zeus10 dhe HymniArber ju falenderoj per materialet e vlefshme qe po i sillni vazhdimisht ne kete teme!

Edhe Kryekomandanti i ushtrise romake ne provincen e Ilirikut ka perdorur te njejtin diell 16 rrezesh (dmth i njejte me diellin maqedonas). Meqense, nuk kam skaner per te skanuar faqen gjegjese te librit 'Iliret dhe Iliria te autoret antike', do te provoj qe ta fotografoj ate faqe ku jane simbolet e Ilirikumit dhe mundesisht ta postoj ketu.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#21

Post by Adriana » Fri Jul 31, 2009 10:00 pm

Edhe une te falenderoi Zeus dhe Hymniarber, se mu be endra realitet, kur pash videon greke, kisha nje ndjene qe nuk eshte si thone ata, dhe nga keto materiale po verifikohet! Albania 4 ever!!!!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#22

Post by ALBPelasgian » Sat Aug 01, 2009 12:51 pm

Image
Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#23

Post by ALBPelasgian » Sat Aug 01, 2009 12:59 pm

Image
Image

Mendoj, se e gjithe kjo eshte e perligjur edhe nga vete burimet antike sepse sic e dime Paionet ishin nje nga fiset kryesore ose dicka qe quhet 'main body' i Mbreterise Maqedonase (e cila perbehej nga fise iliro-thrake). Ne te mire te ketij pohimi flet edhe:
38 Some represent the Paeonians as colonists from the Phrygians, while others represent them as independent founders. And it is said that Paeonia has extended as far as Pelagonia and Pieria; that Pelagonia was called Orestia in earlier times, that Asteropaeus, one of the leaders who made the expedition from Paeonia to Troy, was not without good reason called "son of Pelegon," and that the Paeonians themselves were called Pelagonians.
~Strabo Geography Book VII, Fragments
41 It is clear that in early times, as now, the Paeonians occupied much of what is now Macedonia, so that they could not only lay siege to Perinthus but also bring under their power all Crestonia and Mygdonis and the country of the Agrianes as far as Pangaeum
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#24

Post by alfeko sukaraku » Sat Aug 01, 2009 8:14 pm

Propoganda e grekaqit eshte propogand manimadhe tipike e grekve te sotem.Por simbili eshte simbol i trasheguar Pellazge edhe Pellazget jane paragreket.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#25

Post by Patush » Sat Aug 01, 2009 10:33 pm

Me hellenizmin une nuk kuptoi gja tjeter veq Amerikanizmin modern, ku rraca te ndryshme perfaqesohen me identitet te njejte, ishin te bardhet ato qe sollen dhe ndertuan Amerikanizmin por qe sot te gjithe gezojne kete emer, ideologji, privilegj... quaje si te duash.

Shembull i thjeshte....
kostumet kombetare te "Greqise" i moren nga popullate vendalie Arbereshe qe jetonte aty por qe sot ardhacaket turq te qrishtere i veshin dhe i quajne te tyret.

"Kur njeriu e perserite genjeshtren shume here ai/ajo fillon te besoj genjeshtren e vet".

Te lexosh historin e "Greqise" se lashte dhe ate te Amerikes ngjasimi a i pa shmangshem.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#26

Post by Adriana » Sat Aug 01, 2009 11:38 pm

Po kjo do jet dhe shkaku qe urrehen me njeri-tjetrin Greqi-Amerike, festojn dhe trashegojn historit dhe thesaret e popujve te tjere.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#27

Post by ALBPelasgian » Sun Aug 02, 2009 10:45 am

Adriana wrote:Po kjo do jet dhe shkaku qe urrehen me njeri-tjetrin Greqi-Amerike, festojn dhe trashegojn historit dhe thesaret e popujve te tjere.
Paj, te nivelizosh amerikanet me greket nuk ma merr mendja se eshte gje e sakte. Perse? Cili eshte dallimi midis amerikaneve dhe pseudo-Grekeve?

Perderisa, amerikanet (totaliteti i miliona emigranteve e koloneve europian e aziatike) edhe pse zune tokat e gjera kontinentale ku jetonin indigjenet, amerikanet asnjehere nuk u percapen qe ta vjedhin historine e indigjeneve te lashte dhe veteveten ta cilesojne si pasardhes te indigjeneve ose te krijojne ndonje mit te vazhdimesise. Nderkaq, e kunderta ndodhi me 'greket (shuma e pergjithshme e qindra mijera Shqiptareve e vllaheve autuktone , dhe ardhacakeve sllav, turk) te cilet bene cmos per te pervetesuar historine e indigjeneve (Pellazgo-Shqiptareve). Ketu pra qendron Dallimi!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#28

Post by Zeus10 » Wed Aug 05, 2009 1:04 am

Diell e hene-Dias & Dione ne nje paraqitje futuriste te lashtesise.

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#29

Post by Zeus10 » Wed Aug 05, 2009 1:05 am

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

#30

Post by Zeus10 » Wed Aug 05, 2009 1:08 am

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”