Page 1 of 3

Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Wed Jul 29, 2009 10:13 pm
by Adriana
Kam rene ne problem me disa Shqipetar qe jetojn ne Greqi, dhe shumica e tyre hecen me nje propagande qe ka ber Greku per nje simbol qe paraqitet dhe ne ditet e sotme ne Amerike, dhe Greku ka ngritur nje propagande ( video) ku shprehet qe ''TI ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ'' qe do te thote "NA E VODHEN" behet fjale per koronen e statujes se LIRISE ne Amerike, po ama ne Greqi ajo koron egziston me emrin "ΘΕOΣ AΠOΛΛΩNAΣ'' ne muzeun e Korinthos.

Image

Po te shikojme me vemendje simbolin qe Greku ben propagande, ngjan dhe me simbolin tone te Forumit Arberiaonline, aty ku ndodhet flamuri, dhe duke qen tashme ne dijeni qe Greku na ka rrembyer dhe ne shume simbole, mendoj qe duhet ta diskutojme.


http://images.google.nl/images?hl=nl&um ... 63&ndsp=21

http://images.google.nl/images?hl=nl&um ... e&aq=f&oq=
Faleminderit

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 12:44 am
by Zeus10
Se pari dua te them se kjo video patetike, i ben thirrje ndergjegjes "helene" te reagoje, per gjoja pervetsimin e simboleve helene duke keqinterpretuar historine e vertete te ketyre simboleve.
Çfare jane keto simbole, kujt i perkasin, sa te drejte ka popullata kristiano-ortodokse e Greqise Moderne te pretendoje te drejten e trashegimise kulturore te popujve qe krijuan keto simbole? Pergjigja eshte qe Greket e Rinj nuk kane asnje lidhje shpirterore dhe historike me kete kulture.
E verteta eshte, se Ylli i Vergines, simboli i Diellit, qe ndoshta ishte dhe simboli i Apollonit apo Heliosit (fjale sinonime), eshte simbol i pellazgeve, dhe si rrjedhim dhe i deges se tyre te vogel, heleneve te vjeter. Ky popull, pra pellazget, ishte populli qe popullonte gjithe Mesdheun, adhuronte Diellin ose Zeusin, qe kishte si 'shtepi' te tij Dodonen ne Epir, qe eshte atdheu i shqiptareve te sotem ose epirotve te vjeter. Epirotet, ose ndryshe te quajtur shqiptaret, jane populli i vetem me karrakteristika ateisto-natyraliste persa i perket besimit, nje karrakteristike qe perputhet plotesisht me pellazgjiotet, qe sipas te gjitha gjasave jane paraardhesit e tyre, ndersa greket jane nje popullsi religjiose fanatike dhe ortodokse qe eshte antipodi i besimit te siperpermendur. Me poshte duke sjelle shume postime, do te shpjegoj gradualisht se çjane keto simbole dhe kujt i perkasin.

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 12:45 am
by Zeus10
DIONE was the titan goddess of the oracle of Dodona in Thesprotia. At the very ancient oracle of Zeus at Dodona, Dione , was the goddess resorted to in the company of Zeus, as many surviving votive inscriptions show. After the Iliad, this goddess was referred to as "Dionaea" or "Dione".

Dione was described as "the temple associate" of Zeus at Dodona. Lets see what they do represent:

SUN & MOON

TIRANA Albania(Artifact found close to Durres)
Image

PHRYGIAN
Image

PERSIA(Artifact found in Afganistan border- honouring Alexander the Great entrance in Persia)
Image

I strongly beleive that only one nation was occupying at least the Mediterranien and the Middle east area. Their principal Gods were Sun & Moon(Zeus and Dione) or Dias & Dionea-Diell & Hone(Alb)

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 12:47 am
by Zeus10
Do we have any confirmation from any academical research that Dioas and Dione is exactly the sun and the moon?
Yes we do:
Image

Image

This is very serious research(Zeus: A Study of Ancient Religion (Zeus, God of the Bright Sky Vol 1)
by Arthur B. Cook) and gives us a great information that Zeus could be identified with Helios and/or Apollo.

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 12:53 am
by Zeus10
Ja ku eshte Zeusi-DIELL me dy shqiponjat e tij lindje-perendim( kulti i te cilit eshte pleksur keq me ate te Apollonit, qe ndoshta ishte "Zeusi" delfik).

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 12:56 am
by Zeus10
Ja ku eshte ky simbol ne qytetin ""grek""" te Apollonise:

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 12:58 am
by Zeus10
Ja ku eshte simboli ne mburojat Ilire:

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 1:03 am
by Zeus10
Ja ku eshte tek Trojanet ose pasardhesit e tyre Italike:

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 1:06 am
by Zeus10
Ja ku eshte ne Troje duke shetitur mbi kupen qiellore, dhe i adhuruar poshte prej trojaneve dhe argjiveve:

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 1:09 am
by Zeus10
Ja ku eshte simboli i tij ne helmeten e atij qe e shpallte veten epirot ose albanez:

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 1:19 am
by Zeus10
Mire amerikanet e vodhen nga greket, po greket nga kush e vodhen?

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 1:31 am
by Zeus10
Skenderbeu ky shqiptar i madh, perdori te njejtat simbole si paraardhesit e tij epirote-maqedonas te cilet i perkisnin te gjithe races pellazgjike, qe adhuronte Zeusin dhe simbolet e tij diellin dhe shqiponjen:

Image

Image

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 1:34 am
by Zeus10
Sa per shqiponjen, ka disa tema ne kete forum qe vertetojne katerciperisht se shqiptaret e trasheguan kete simbol nga hyu i tyre i sterlashte: ZEU.
Lexo temen: Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Thu Jul 30, 2009 3:09 am
by omygod
Zeus falemnderit shume per kete informacion kaq te cmuar dhe bindes.

Re: Pretendimet per "pronesine" e simboleve te lashta.

Posted: Fri Jul 31, 2009 5:57 pm
by ALBPelasgian
Dielli 16 cepesh (rrezesh) i gjetur ne Vergjina (Kutlesh) te Maqedonise Egjeane eshte nje nga simbolet me te keqperdorura si nga greket ashtu edhe nga sllavomaqedonasit te cilet per interesa glorifikimi dhe uzurpimi te nje tye shkuare qe s'u takon asnjeres pale, e kane stampsur madje edhe ne flamujt e tyre respektiv. S'pari IRJM-ja e pat stamposur ne origjinal kete simbol te Vergjines, gje qe u pat pritur me egersi nga Greqia. Pason emgargoja, edhe IRJM-ja terhiqet, duke bere nje 'redaktim' dhe kete diell duke e ndryshuar ca, ndryshim i cili ruhet ne flamurin e IRJM te sotem.

E verteta eshte se ky simbol nuk ka te beje dhe nuk mund ti mveshet helenizmit. Parasegjithash, sic e veren me te drejte ilirologu Aleksander Stipceqvic, simboli i diellit ka qene i perdorur gjeresisht nga Paionet.

Duke u nisur nga ky perfundim i sakte i Stipceviqit duhet te themi, se ky simbol u takon shqiptareve. Madje, sipas nje shkrimi te Filip Bogajt ky simbol ruhet ende ne cengelet e veshjeve te Lunxherise.