"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme Arkeologjike/Historike

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 488
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#316

Post by TeuAL » Tue Apr 28, 2020 9:17 am

Junia Rufina
Ne nje artikull(ngjitur) te shkruar ne faqen www te Universitetit te Alicante, flitet per zbulimin, ne nje mauzoleum antik te nje qyteti Hispano-Roman te shek 1 - 2 te eres sone, te nje shkrimi qe lidhet me nje grua aristokrate Romake e quajtur Junia Rufina dhe qe ka jetuar ne qytetin antik Baelo Claudia(Hispania). Ne po ate vend, dy vjet me pare, eshte zbuluar statuja e nje gruaje aristokrate te ciles mendohet se i perket shkrimi.

Nje grua me te njejtin emer, e te njejtes origjine dhe shtrese shoqerore dhe e te njejtes periudhe kohore, ka jetuar ne Butrint ku ka shkruar emrin e saj tek burimi qe sot mban emrin e saj (Burimi i Junia Rufines ne Butrint). Te kene lidhje?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 488
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#317

Post by TeuAL » Fri May 22, 2020 3:51 pm

Per here te pare zbulohet ne gadishullin Iberik nje manastir Bizantin(shek_6, Justiniani). Rrenojat jane zbuluar prane qytetit Alicante ne bregdetin jugor te Spanjes. Theksohet fakti se zbulimi zgjeron harten qe njihej te influences te pushtetit te Bizantit. Artikulli ngjitur eshte i Janarit 2020.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”