"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

#46

Post by Zeus10 » Mon Feb 06, 2017 5:14 pm

Zeusi, pergjate gjithe kohes, eshte thirrur me nje shumellojshmeri emrash, ku me te permendurit jane ZEUS dhe DIA. Por kjo perendi pellazge, therritej ndryshe ne mes te komuniteteve te ndryshme. Psh ne Krete ai njihej dhe me emrin ZAN, keshtu e dokumenton Arthur Cook ne librin e siperpermendur, i cili e cileson : "Nje forme e vjeter e emrit Zeus":

Image

Eshte interesante, sepse termi ZAN eshte termi geg per Ze, me te cilin shqiptaret shpjegojne emrin e hyut te lashte Zeus:

Image

Nderkohe po ne Krete, jane gjetur artifakte me emrin e Zeus, shoqeruar perkatesisht me fjalet ARBIOS dhe SKIPSION, qe ngjasojne shume me emrat e races shqiptare ne kohe te ndryshme:

Image

dhe

Ndersa per fjalen Arbion, Arthur Cook nuk eshte ne gjendje te jap burimin, per fjalen SKIPSION ai e lidh me fjalen SCEPTROS, nje nga simbolet e Zeus, perkrah shqiponjes, qe ne gjuhen tone ka te njejten rrenje me te dhe mendohet te jete elementi prej te cilit ka lindur termi yne kombetar.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 492
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

#47

Post by TeuAL » Tue Feb 07, 2017 1:54 pm

Jupiteri i Dodones nga Jean Jacques Boissard

Ngjitjet jane nga libri (ne www):
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Title: Parnassus biceps: in cujus priore jugo mvsarvm deorvmqve præsidvm Hippocrenes ; in altero deorvm fatidicorvm Phoebadvm, et vatvm illvstriorum qui priscis seculis oraculis, & prædicitonibus claruerunt, imagines proponuntur ...
Authors: Jean Jacques Boissard, Theodor de Bry
Publisher: Sumptibus Wilhelmi Fitzeri, 1627
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 492
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

#48

Post by TeuAL » Tue Feb 07, 2017 2:03 pm

Simboli i diellit tek veshja e Perandorit Ilir Anastas Durrsaku.

Tek diptiku konsullor i Perandorit Ilir Anastas dielli ze vend qendror tek veshja. Ngjitja eshte nga libri:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Title Atlas of the Classical World
Editors Howard Hayes Scullard, A. A. M. van der Heyden
Publisher Nelson, 1962.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 492
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

#49

Post by TeuAL » Tue Feb 07, 2017 2:17 pm

Jupiteri edhe me simbolin e diellit (vec rrufehedhesit), me emrin Taranis nderohej nga Keltet. Simboli i diellit te Bovilles ngjason me ate te Taranis te Kelteve. Dy ngjitjet ne vijim jane njera nga muzeu arkeologjik kombetar i Frances dhe tjetra nga nje muze i Avinjonit. Pamje te ngjashme shihen edhe ne monedha te Kelteve Ballkanas Scordisci.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
IllyrianLegend
Regular Member
Regular Member
Posts: 91
Joined: Wed Nov 02, 2016 12:55 pm
Gender: Male

Re: Zeus' symbols and Albanian_Epirotes

#50

Post by IllyrianLegend » Mon Mar 20, 2017 11:19 pm

Zeus10 wrote:
Thu Mar 01, 2012 11:36 pm

SKEPTËR m.
Shkop i posaçëm, i gdhendur e i stolisur me gurë të çmuar e me ar, që e mbanin në dorë mbretërit si simbol të pushtetit e të sundimit të tyre.

"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
Skeptri, rrufeja, shqiponja dhe Zeusi, te gjitha nje simbol i lashte i permbledhur ne 1 fjale SHQIP. A eshte ky emri qe e therritem qe nga lashtesia, per te quajtur vetveten, kur raca jone e madhe filloi te shperbehej, me formimin e kombeve te reja? A mos ishte ky emer nje simbol bashkimi, per te gjithe ata qe dikur flisnin nje gjuhe dhe besonin te njejtin hy? Do e le ne gjykimin tuaj:
shih bashkengjitjen
A mundesh te ripostosh kete bashkangjitje Zeus10?

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”