"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Zbulime Arkeologjike.

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Zbulime Arkeologjike.

#1

Post by Mallakastrioti » Sat Sep 06, 2014 1:01 pm

Amphipolis Greek Tomb Discovery/ Zbulimi i Varrit Grek ne Anfipol (?).
Nuk kuptoj, personalisht, arsyet perse kerkojne ta cilesojne si varr Grek çka eshte duke u zbuluar dhe germuar ne Anfipol, periferi te Maqedonise Qendrore?
Ne radhe te pare ketu, ne kohe te lashta, jetonin apo thene me mire, kete territor e popullonin Maqedonasit dhe jo Greket.
Ne radhe te dyte elementet arkeologjik deri tani nuk sjellin asgje greke, pikerisht, sepse eshte zbuluar vetem nje mur rrethues, tregues i asgjeje, dy Sfinksa, per te cilet mendohet te kene qene te tilla, por trupave te dy Luaneve u mungojne kokat dhe nuk dime ne se ishin te tille, pra sfinksa, apo ndoshta dy statuja luanesh, sikurse nuk dihen ende arsyet perse u mugojne kokat ketyre dy skulpturave kur pretendohet qe varri monumental ka arritur deri ne ditet tona i pa prekur prej grabitesve te varreve (?).
Tani, zoterinjeve te cilet nxitohen duke arritur ne perfundimet qe, ketu kemi te bejme me nje varr Grek, me kaq pak elemente tregues (arkeologjik) fare mire mund te themi qe; Sfinksat jane simbole egjiptiane, pra rrezohet teza qe keto simbole te jene greke. Teza per "greqizem" ne kete rast behet zero.
Sikurse, elementi tjeter, mozaiku, nuk tregon asgje, perveçse faktit qe ne keto varre monumentale, perdorej mozaiku (shek. IV-III p.Kr,.) si nje element me teper praktik, se sa dekorativ. Nuk mendoj se keto pjeseza mermeri ne nje fushe te kuqe terreni jane duke thene qe; "mbi meje kaluan kembe Greke dhe ketu u varros nje Grek", pikerisht, sepse greket ne keto ane te Maqedonise erdhen si kolonizatore dhe ne asnje rast te Historise njerezore nje popull krijon Koloni mbi territorin e vet!.

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#2

Post by Mallakastrioti » Sat Sep 06, 2014 8:34 pm

"Vajze Spartane qe vrapon" (?)

Nuk di mbi cilat baza jane mbeshtetur ne nje perfundim te tille, pra, duke e cilesuar si Spartane sikurse atlete, pasi, fare mire mund te jete nje figure femerore e cila eshte duke vallezuar. Por, nje gje e tille ka rendesi deri ne njefare pike, pasi me rendesishmja eshte se kjo figure bronxi, e cila i perket shek. VI p.Kr.,, eshte gjetur ne...PRIZREN te Kosoves.
Po, e riperserisim, gjetur ne Kosove dhe sot gjendet ne British Museum, duke kerkuar te na e paraqesin si nje artefakt grek. Ndoshta artefaktet ekportoheshin ne lashtesi prej asaj qe ne menyre konvencionale njihet si Greqi e lashte, por, nuk kuptoj perse spartanet duhet te eksportonin figurat e femrave te tyre qe vraponin (?). Ndoshta si dhe mund te besohet qe eksportohej ndonje vazo, apo anfore, apo artefakte te perdorimit praktik, por jo nje pjesemarrese ne lojrat e Herionit se Spartes na paskesh perfunduar ne Prizren (pra mijera kilometra larg Peloponezit) dhe sot bota akademike na i nxjerr si nje punim prej Spartes, apo duke e banalizuar dhe thjeshtezuar si "greke".
Jo zoterinje te nderuar. Ne radhe te pare na sillni prova bindese lidhur perkatesise reale dhe jo asaj qe mund tju interesonte juve. Sillni gjithe informacionet si eshte gjetur, ku eshte gjetur dhe si perfundoi ne Muzeun Britanik?!
Ne se; "ka mundesi, apo ndoshta eshte prodhuar afer apo ne Sparte' eshte relative dhe perhere ne nje stad hipotetik, do ishte po aq e vlefshme edhe kunderteza apo hipoteza qe; ka mundesi ose ndoshta eshte prodhuar ne ose afer Theranda, Dardania!
----
Bronze figure of a running girl

Greek, about 520-500 BC
Found at Prizren, Kosova; possibly made in or near Sparta, Greece.

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#3

Post by Mallakastrioti » Wed Oct 22, 2014 12:10 pm

Amfipolis, art dhe arkitektonike "greke"?
Po aq sa egjiptianet do i konsideronim "grek"!
1) Mozaiket ne brendesi te varrit,subjekte te ndryshem (me teper mitologjike, mendimi i pergjithshem shkencor racional), ku, pretendohet figura e Filipit. Pergjigje: Helenizmi nuk rafiguronte personazhe historike, kurresesi, por perhere mitologjike. Ne moazaik paraqitet miti i "Rrembimit te Persefonit" (Sipas mitologjise Persefoni rrembehet prej vellait te Zeusist, Hadit, i cili ishte Zoti i Ferrit).
2) Sfinksat jane tipik egjiptian. Ne se do i konsideronim si art "grek", mendoj se historia duhet te kaloje ne ate rrjedh qendrimi qe quhet seriozitet!
3) Figurat e keshtuquajtura "Kariatide", me kapele cilindrike mbi koke, jane tipike egjiptiane, sikurse ne rastin e Mbretereshes Egjiptiane Nefertitit (shih imazhin e bashkangjitur). Qe kete kapele egjiptiane ta quajme "greke" mendoj se do ishte nje nder falsifikimet me te medha ne histori!

Image
Image

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Zbulime Arkeologjike.

#4

Post by Sally » Wed Oct 22, 2014 7:14 pm

Duke lexuar komentin e mesiperm te Mallakastriotit mu kujtua nje video e disa diteve me pare, ku behet fjale per amfipolis grek egjipt. Akuzojne me ''fakte'' qeverine e Simit qe u bllokoj punimet (e nje projekti 1989-1996) per disa zbulime ne egjipt, ku sipas tyre ndodhet varri Aleksandrit te madh, si dhe disa tema te tjera qe kane te bejne me zbulimet arkeologjike ne amfipolis vite me pare dhe kohet e fundit.
Interesante eshte pjesa ku flitet: pse qeveria greke ju bllokoj punimet ne egjipt?...aq me teper ku ky projekt nuk paguhesh nga shteti grek. Greket ne studio 'pretendojne' se ne kete qeshtje kane dore cifutet, disa prej tyre thone qe cifutet nuk duan qe te zbulohet varri i Aleksandrit te madh, sespe do ngrinte shume larte emrin e ''historise greke'', dhe qe kjo gje do ti bente greket te 'ndjeheshin shume krenar', dicka qe cifutet nuk do ta deshironin. :o

;) Po meqe greket pretendojne ate, pretendojne kete, pse mos te pretendojme edhe ne, qe te gjitha keto jane manipulime per te mos nxjer ne drite historine e vertet? Historine tone!
Dhe pse pikerishte ne ate vit (1996 me qeverine e simitit ) u ''ndrepren'' punimet, qe kishin filluar qe me 1989?... pikerishte ne ato vite kur ne shqiptaret (mbas izolimit) filluam te kerkojme gjurmet e te pareve tane ... nje vit me von (1997) shqiperia (nga jugu) u kthye ne gjendje lufte... rastesi?
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#5

Post by Mallakastrioti » Fri Oct 24, 2014 10:39 am

"Mendoni se sa e padenjë eshte të toleroshë që Azia është më e begatë se Evropa dhe barbarët shumë më te pasur se Hellenet, dhe gjithashtu se trashëgimtarët e fronit të Kirit (Cirio) që nëna e lindi në rrugë, kanë titullin e Mbretit të madh, ndërsa pasardhësit e Herakliut, i cili u ngjit në
qiell prej Zeusit për trimerine e tij, janë quajtur me emrat më modest. Ju nuk duhet të lejoni një gjë te tille si kjo qe te vazhdojë, por duhet të permbyset gjithçka dhe të ndryshojë çdo gjë." -Isokrati., Phil., 132, 137, 139, 154

"Aleksandri, megjithatë, teorise i solli nje zbatim praktik. Në fakt, ai nuk i ndoqi këshillat e Aristotelit për t'u sjelle me Grekët si homogjen dhe me barbarët si padron, por duke u kujdesur për ta si miqë dhe pjestare te nje familje dhe që kanë të bëjnë me të, ne te kundert, te tjeret (barbaret, shenimi im) siç behet me kafshet dhe bimet, dhenuk mbushi perandorinë e tij me të internuar, ithtarët te luftërave, dhe revoltash te brendshme, por duke pasur parasysh qe ishte i dërguar nga zotat si guvernator i përbashkët dhe ndërmjetësi i të gjithë dhe duke përdorur forcën e armëve me ata që nuk mund të bënte me arsyetimin, bashkoi në nje trup te vetem gjithe gjymtyrët e shpërndara ne çdo ane,sikur të përziente në një kup të miqësisë jetet, karakteret, martesat dhe mënyrat e jetesës, dhe detyroi të gjithë të konsideronin si atdheun e tyre tokën e banuar ,si një fortesë dhe mburojë ushtrinë, si zotërinj të afërmit dhe si të huaj të pabesët; mësoi të mos KISHTE DALLIME MIDIS GREKEVE DHE BARBAREVE nga manteli dhe nga mburoja ose nga kordha dhe nga kaftani, ..(...) ... Aristoteli e këshilloi Aleksandrin që të trajtonte Grekët si homogjene dhe barbarët si padron i tyre, duke u kujdesur për njërin (Greket, shenimi im) si midis miqesh dhe familjaresh dhe duke u sjlle ndaj të tjerëve sikur sillesh ndaj kafshëve dhe bimëv, dhe Aleksandri bëri shume mirë që nuk ndoqi këshillën e tij (Aristotelit, shenimi im), ..."--Plut., De Alex. Magni fort. aut virt., I, 329b-c

Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#6

Post by Mallakastrioti » Sun Oct 26, 2014 9:01 pm

"Drita a dale e drite s’po ban,
ka le dielli e nuk po nxeh :
ça ka ba Gjeto Basho Muji ;
Djalin n’dhe Muji e ka shti..."
----
Epigrafistet ndoshta duhet te shtojne qe; Antroponimi "Gito/Geto", u ruajt (dhe eshte tipik) vetem prej shqiptareve dhe ne formen "GJETO", pikerisht ne Eposin e Kreshnikeve Shqiptar dhe ne periudhen kur lindi Eposi Kreshnik, Gjeto Muji nuk kishte arsye te "vidhte" emra Ilir, Trak apo "Grek" qe te paraqitej si autokton!
Imazhi: Epitafe te periudhes (keshtuquajtur) helenistike, gjetur ne Apoloni te Ilirise!

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#7

Post by Mallakastrioti » Sun Nov 23, 2014 12:22 pm

Cfare kerkonte valle, "duke vrapuar" deri ne Prizren, kjo vashe "Spartane"?
"Women at the Heraia
This Greek bronze statuette of a running girl, now housed in the British Museum, is 11.4cm high and dates to about 500 BC. It is Peloponnesian in style and may have been made at Sparta, though it was found at Prizren in Albania. The girl is dressed exactly as Pausanias describes the girls in the running events at Olympia ('Description of Greece', V, 16.4, second century AD).
Women in ancient Greece were rarely allowed to take part in sport, except in Sparta, where it was believed that mothers who were tough and strong would produce good Spartan soldiers. The events at Olympia were not part of the Olympics proper, but of a separate festival for the goddess Hera, wife of Zeus. Pausanias says of the women who took part: 'Their hair hangs down, a tunic reaches to a little above the knee, and they bare the right shoulder as far as the breast'.
Like the Olympics the Heraia were celebrated every four years, but the only event was the foot-race, with contests for three separate age-groups. The races were held in the stadium but with the track being shortened by one sixth, making it 158m long, instead of the 192m run by the men.
Perhaps this reflected the Greek male view of the physical inferiority of women. Religious conservatism probably also played a part in the exclusion of women from many sports, strengthened by a concern regarding women appearing naked in public, as male contestants did.
Plato, in composing the outlines of his ideal state, advocated both running and sword-fighting practice for women, but stressed that after the age of 13 they must wear 'appropriate dress'. The winning girls at the Heraia, however, were at least allowed to dedicate painted portraits of themselves in the colonnade of the Temple of Hera, where there is still evidence for the attachments of the portraits, although they have long since perished."
---
Mund te jete prodhuar ne Sparte, por mund te jete prodhuar edhe ne Prizren, te nderuar studiues! Ne raste te tilla ka rendesi vendgjetja dhe jo supozimet te tipit " may have been made at Sparta"!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#8

Post by Mallakastrioti » Sat Dec 06, 2014 9:56 pm

Perkrenare ILire.
Materiali; bronx.
Vendgjetja; Trebenishte, Oher, varri 8, Nekropoli i Trebenishtes.
Datuar; shek. VI p.Kr.,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#9

Post by Mallakastrioti » Mon Feb 23, 2015 12:22 pm

Dea e Butrintit sipas Ugolinit.


(Rreth gjetjes se saj, shkeputur prej shenimeve te arkeologut italian L. Ugolini.)
---------
"Provova nje gezim te madh dhe nje emocion i madh pershkoi edhe punetoret e vrazhde shqiptar te cilet merreshin me punen e germimit ne akropolin e Butrintit, kur koka per te cilen do flas tani nisi te rishohe diellin e Shqiperise.
Mbaj mend kur nje punetor me lajmeroi qe paraqitej "diçka e rrumbullaket" ne mes te baltes se kanalit-uji qe infiltrohej e mbyste vazhdimisht kanalin duke lodhur nje skuader punetoresh te cilet merreshin teresisht qe te hiqnin kete uj - une u hodha brenda tij dhe zevendesova punetorin ne punen delikate te nxjerrjes.
Punetoret ishin te gjithe perreth meje, mbushur me admirim! Ne te vertet u duk nje koke. Ajo paraqitej ne nje profil te persosur. ..
... Koka ishte e pa demtuar! " Ka edhe hunden, ka edhe hunden!" bertiti shokeve te vet shqiptari qe me ndihmonte, .."
Tashme edhe shtatorja e bukur dhe e madhe ishte e plote. Trupi i kesaj shtatore ishte gjetur nje jave me pare nen kembet e kamares se katert, duke u nisur prej kendit lindor te ndertimit per te cilin kam folur ne nje numer te meparshem te ketij Buletini. Behet fjale per per mbetjet e nje ndertese te madhe te periudhes romake perandorake, me nje mur me harqe te gjere, ku shtyllat jane te perbera me kamare. Kanali u hap pergjate nje pjese qe perbenin 5 prej ketyre kamareve, dhe ne kembet e çdonjeres prej tyre (...) ishte e shtrire nje shtatore..Njera prej ketyre pese shtatoreve ishte figura femerore per te cilen do flas tani...."

------
Eshte kundershtuar qe Dea e Butrintit te kete qene nje figure femerore, pasi u hodh teza qe i perket figures se Hyut Apollon. Personalisht nuk di arsyet per te cilat u kundershtua Ugolini. Nuk di ne se veprat e Ugolinit, sikurse repertet arkeologjike paraqitur neper revista shkencore te kohes, njiheshin prej studiueseve shqiptar, por, ne kete rast nuk le dyshime qe kemi te bejme me nje shtatore femerore.

"

La statua ricomposta nei suoi due elementi
(testa e corpo) è alta m. 2,40. Essa, come si
vedrà meglio dalla descrizione particolareggiata,
è in buono stato di conservazione. l? di marmo;
ma quello della testa è più fine di quello
del corpo.
La testa ha le seguenti dimensioni: il viso
fino alla radice dei capelli è alto cent. 20,4;
dal centro del mento all' orecchio destro corrono
cent. 16,6; invece a quello di sinistra
cent. 15,9; il capo, compresovi il collo e lo
« zoccolo » che si incastra nel corpo della statua,
è alto cent. 0,52. La testa emerge dal
corpo cent. 37.

"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#10

Post by Zeus10 » Mon Feb 23, 2015 2:29 pm

Mallakastrioti wrote:Perkrenare ILire.
Materiali; bronx.
Vendgjetja; Trebenishte, Oher, varri 8, Nekropoli i Trebenishtes.
Datuar; shek. VI p.Kr.,
Mallakastrioti, hidhi nje sy kesaj perkrenareje. Duhet te kesh teknologji shume te avancuar, ta prodhosh ate, nje teknologji qe ndoshta as para 50 vjetesh nuk e kemi disponuar. veshtro detajet dhe ngjitjen metalike, eshte nje persosmeri.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#11

Post by Mallakastrioti » Mon Feb 23, 2015 6:57 pm

E verteta, Zeus10, eshte se ne shume here lashtesine dhe popujt e lashte i shohim disi ne menyre jo objektive, pra, duke i paragjykuar si popuj "te prapambetur" dhe me nje teknologji po te tille te prapambetur.
E verteta mendoj se eshte krejt ndryshe. Kishin aftesi te perpunimit jo vetem te metalit, por edhe me gjere. Kishin njohuri te elementeve qe ofronte toka. Njohuri per stinet e vitit, njohuri per yjet, henen, diellin e me gjere. Mesjeta e vonte (e erret) u bazua pikerisht mbi njohurite e popujve dhe kultures se tyre te vjeter. Perpunimi i metaleve nuk do ishte bere i mundur te arrinte deri ne ditet tona, ne se njohurite mbi to,nuk do ishin percjelle brez mbas brezi, pra, prej nje shoqerie dhe qyteterimi me te lashte ne nje shoqeri dhe qyteterim tjeter me i ri qe lindte.

Ne rastin e helmetes ne fjale, eshte tregues i qarte qe keta popuj, pra ILiret, te cilet ne menyre disi subjektive i cilesojne si "barbar" dhe jo te qyteteruar (kryesisht mbeshtetur ne propaganden e kohes, pra ate romake dhe me pare "greke"), ishin njohes dhe artizane te afte te metalit. Nuk ishin me mbas se popujt e tjere fqinj (dhe jo) si p.sh "greket", italiket, fenikasit (puniket), egjiptianet, hititet e me radhe...
Image

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 488
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Zbulime Arkeologjike.

#12

Post by TeuAL » Tue Mar 17, 2015 5:19 am

Nje video per Butrintin:
http://www.youtube.com/watch?v=aDDqqDTjLj4

The Ancient City of Butrint: Uncovering a Cultural Treasure
ND College of Arts and Letters


Published on Feb 17, 2015
The archaeological site of Butrint preserves structures and artifacts spanning nearly three thousand years of history. Located in southwestern Albania, the city was an ancient Greek settlement and later a Roman colony and has been named a UNESCO World Heritage Site. In this video, University of Notre Dame assistant professor and Butrint excavation director David Hernandez explains the significance of the site and the archaeological work conducted there.

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 488
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Zbulime Arkeologjike.

#13

Post by TeuAL » Thu Mar 19, 2015 8:27 am

Pyetje per nje foto nga Butrinti
--------------------------------------
Ne fleten http://butrint.al/foto/
eshte nje pamje (73/87) qe nuk e kuptoj se cfare paraqet. Te jete aktivitet industrial antik?
Po ngjis fotot qe bera per kete imazh nga fleta www e permendur.
02_ngaButrinti.jpg
03_Butrintwebparku.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Zbulime Arkeologjike.

#14

Post by Zeus10 » Thu Mar 19, 2015 5:58 pm

TeuAL wrote: The archaeological site of Butrint preserves structures and artifacts spanning nearly three thousand years of history. Located in southwestern Albania, the city was an ancient Greek settlement and later a Roman colony and has been named a UNESCO World Heritage Site.
Qe te jem i sinqerte me ju Teuta, mua ma vrasin syrin komente te tilla. E verteta eshte, qe qyteti I Butrintit mendohet te jete themeluar nga personazhi i historise(lexo: mitologjise) trojani Helenus, (disa thone Enea gjate rrugetimit te tij) dhe nga patriarku i epiroteve(lexo:shqiptareve) Pyrro Neoptolemi. Kolonet Korinthas erdhen (dhe iken natyrisht) ne nje qytet tashme egzistent, per te zhvilluar aktivitetin e tyre tregtar, duke zene nje rol te paperfillshem ne historine e qytetit, megjithese eshte bere zakon te permenden si themeluesit e cdo qyteti te lashte jo vetem ne Shqiperi, por ne gjithe Mesdheun, per te krijuar idene, qe jane greket(lexo: krishterimi) ata, qe bartin emblemen e civilizimit , nje gje qe nuk eshte absolutisht e vertete. E verteta eshte qe krishterimi e zhyti kulturen ne kolaps, duke zhbere cdo arritje te njerezimit dhe duke rinisur nga e para historine, duke e transformuar dhe vjedhur ate, ne menyre qe te marrin kuroren e lavdise se civilizimit. Eshte per te ardhur keq, qe perpjekjet tona, per te permbysur klishete, si kjo e mesipermja nuk po kane sukses, bile dhe mes nesh.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
TeuAL
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 488
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Zbulime Arkeologjike.

#15

Post by TeuAL » Thu Mar 19, 2015 9:05 pm

Zeus10 wrote:
TeuAL wrote: The archaeological site of Butrint preserves structures and artifacts spanning nearly three thousand years of history. Located in southwestern Albania, the city was an ancient Greek settlement and later a Roman colony and has been named a UNESCO World Heritage Site.
Qe te jem i sinqerte me ju Teuta, mua ma vrasin syrin komente te tilla. . . . Eshte per te ardhur keq, qe perpjekjet tona, per te permbysur klishete, si kjo e mesipermja nuk po kane sukses, bile dhe mes nesh.

Me keni keqkuptuar, 100%. Nuk kam bere asnje koment dhe kam shkruajtur vetem Shqip. Adresa web qe kam dhene per "Nje video per Butrintin:"
http://www.youtube.com/watch?v=aDDqqDTjLj4

permban videon sebashku me nje 'summary' nga autori dhe postuesi i videos. Une bera "copy-paste" te komplet cfare eshte shkruar nga autori-postuesi i videos per te shmangur ndonje ankese nga autori-postuesi.

Verejtja juaj eshte adresuar jo tek autori i tekstit te videos !!!

Une jam plotesisht dakord me verejtjen tuaj por te adresuar tek autori - Hernandez. Eshte per te ardhur keq qe tanet nuk kane asnje botim(prej disa vitesh) rreth germimeve arkeologjike ne Butrint. Jo vetem kaq, por postimet-botimet e te tjereve, si kjo video ne fjale, ku ka deklarata te 'pafaktuara dhe jo te sakta', postohen dhe askush nuk ju pergjigjet. Heshtet! . Nqse ndonje ekspert nga tanet do i pergjigjej videos, atehere qellimi i postimit tim do te ishte arritur plotesisht.

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”