"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Zhduket dhe një tjetër pasuri!

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Zhduket dhe një tjetër pasuri!

#1

Post by Adriana » Sun Feb 04, 2018 5:44 pm

Një lajm tepër i hidhur nga Zagoria! Shembet ura historike e Hoshtevës në Zagori të Gjirokastrës Ura historike e gurtë e Hoshtevës është rrëzuar sot si pasojë e vërshimit të lumit:

Para një muaji banorët ngritën zërin dhe dhanë alarmin që të ndërhyej me emergjencë për të forcuar bazamentin e këmbëve të saj, si dhe më pas të bëhej rikonstruksioni.

Por për fat të keq qeveria vendore dhe qendrore nuk e vunë “ujin në zjarr”

Ndërkohë, ministria e linjës dhe ekspertët rajonalë çuditërisht “jepnin garanci” se ura nuk kishte “shanse të shembej”. /MAPO/

Image


Por sot ura e vjetër historike nuk ështe më! Historia dhe trashëgimia lokale dhe kombëtare ka një pasuri të çmuar më pak.

Image

Image
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”