"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

FUSTANELLA

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1351

Post by TeuAL » Thu Sep 21, 2017 6:04 am

Fotografi Frédéric Boissonnas(1858-1948) ka fotografuar femijet e tij te veshur me fustanella. Fotot jane bere ne periudhen 1908-1913. Ne te dyten eshte vete Frédéric Boissonnas, i veshur me fustanelle, ne piknik.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: FUSTANELLA

#1352

Post by Arbëri » Sun Nov 12, 2017 6:33 pm

Jashar bej Shkupi ( Ne Fustanelle)
Jashar bej Shkupi është një politikan shqiptar ka lindur në vitin 1860 në Shkup dhe ka vdekur në vitin 1919 në Stamboll.

Ka qenë kryetari i Degës së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit për Sanxhakun e Shkupit dhe prefekt i Shkupit nga muaji dhjetor në vitin 1880 gjer në muajin prill të vitit 1881. Kontribut të madhë dha në finansimin e arsimit shqip në Shkup. Me mjete të veta matriale bëri renovimin e objekteve e monumenteve kulturoro historike të Shkupit.

Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1353

Post by TeuAL » Sun Jun 03, 2018 6:30 am

Shqiptare ne vitin 1903 nga aparati i F. Boissonnas.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1354

Post by TeuAL » Sat Jul 21, 2018 11:22 am

Veshje Shqiptare ne muze ne Edinburg.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
IllyrianLegend
Regular Member
Regular Member
Posts: 91
Joined: Wed Nov 02, 2016 12:55 pm
Gender: Male

Re: FUSTANELLA

#1355

Post by IllyrianLegend » Mon Nov 18, 2019 1:08 pm

Kjo u kan albumi ma i bukur t'ktij forumi. Tash krejt posht u qu! Vetem 10% te fotografive kan shpetu. Tmerr.

User avatar
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1017
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Re: FUSTANELLA

#1356

Post by Hymniarber » Tue Nov 19, 2019 4:36 pm

IllyrianLegend wrote:
Mon Nov 18, 2019 1:08 pm
Kjo u kan albumi ma i bukur t'ktij forumi. Tash krejt posht u qu! Vetem 10% te fotografive kan shpetu. Tmerr.
Po Illyrian, por nuk e parandalonim dot kete gje.
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image

Poshnjari
Member
Member
Posts: 10
Joined: Thu Jan 02, 2020 12:51 pm
Gender: Male
Contact:

Re: FUSTANELLA

#1357

Post by Poshnjari » Thu Jan 02, 2020 1:28 pm

eshte per te ardhur keq qe shumica 90% te fotografive nuk jane me.
Teknologjia sot

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1358

Post by TeuAL » Wed Aug 11, 2021 3:33 am

Shqiptar me fustanelle ne BnF:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: FUSTANELLA

#1359

Post by TeuAL » Wed Aug 11, 2021 3:37 am

Detare shqiptare me fustanella ne Durres ne vitin 1862:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Star Member
Star Member
Posts: 619
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Pamje nga Shqipëria ne 1918

#1360

Post by TeuAL » Fri Dec 03, 2021 1:49 am

Pamje nga Shqipëria ne 1918, marre nga botimi i meposhtem:
-------------------------------------------------------
A Contribution to the Geography of Albania
Author(s): Ernest Nowack
Source: Geographical Review , Oct., 1921, Vol. 11, No. 4 (Oct., 1921), pp. 503-540
Published by: Taylor & Francis, Ltd.
Stable URL: https://www.jstor.org/stable/208248.
-----------------------------------------------------
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Fotografi historike”