"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
Gazmend
Senior Member
Senior Member
Posts: 100
Joined: Sun Feb 24, 2013 8:40 pm
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#121

Post by Gazmend » Sat Jun 08, 2013 9:24 pm

Mallakastrioti wrote:
Gazmend wrote:
Mallakastrioti wrote: Medieval Latin, from Late Latin Sclavus, from Byzantine Greek σκλάβος or Σκλάβος (Sklábos), probably from earlier Σλαβῆνος (Slabēnos), from plural Σλαβῆνοι (Slabēnoi), from Proto-Slavic *slověne (plural; the singular form Proto-Slavic *slověninŭ is derived from it).

Ner se e keshtuquajtur gjuha sllave eshte me e hershme se ato gjuhe te cilat i kam sjell ne pah ne ngjyre blu, atehere sigurisht qe sllavet jane populli i pare i cili "lindi" para çdo lloj qyteterimi apo gjuhe te lashte !
Jo, Z Mallkastrioti, kjo nuk do te thote se Sllavishtja eshte me e vjeter se Latinishtja apo Greqishtja, por vetem se fjalen 'sclaveni' keta nuk e kishin ne fjalor par kontaktit me Sllave. Pra latinet pertdorin sigurisht fjale tjeter. shiko aty larte me te kalter qe keni nenvizuar se fjala i takon latinishtes se vonshme si greqishtes byzantine dmth ne asnje rast latinishtes apo greqishtes antike. Dmth kjo u hyri ne fjalor nga sllavishtja.
Late Latin is the scholarly name for the written Latin of Late Antiquity.[1] The English dictionary definition of Late Latin dates this period from the 3rd to the 6th centuries AD[2][3] extending in Spain to the 7th.[1] This somewhat ambiguously defined period fits between Classical Latin and Medieval Latin. Although there is no scholarly consensus about exactly when Classical Latin should end, nor exactly when Medieval Latin should begin, Late Latin is characterized (with variations and disputes) by an identifiable style.
Jo, Z. Mallakastrioti. Pa marr parasysh definicion anglez te latinishtes se vonshme dhe kohes se saj qe perseri eshte e kontestuar, nuk luan rol fare sepse ne fjalorin e pare theksohet proto-sllavishtja ... nuk ka konkurrence aty. Vete fjalori ta thote Latinishtja e vonshme e merr prej greqishtes byzantine dhe greqishtja byzantine prej sllavishtes

kreksi
Regular Member
Regular Member
Posts: 75
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:15 pm
Gender: Male
Location: Francë

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#122

Post by kreksi » Sun Jun 09, 2013 1:03 am

Besoj se te gjithë ne këtu kemi te njëjt tastjere, internetin si marimanga por, për habi, kemi mendje te kundêrta nga njëri tjetri. Ndoshta është kjo edhe pozitive te mos kemi ide te njejta se atëherë, per çka do bisedonim ?
Vitin e kaluar ia kam kushtua 6 muaj studimi dy librave në rrjetë, "Varronianus" dhe "Etnogjeniu kaukazian" vepra madheshtore jo nga autorëpor nga studiues e filologë nga Univerzitete te famshme.
Sa i perketë sllavëve si dhe sllavishtes janê dy forma jo te njejta mes tyre, sepse nuk ka një popull sllavë siç ka një popull shqiptar por ka popuj tê gjuhëve sllave, pra popuj te ndryshëm që i bashkon vetëm se gjuha. Ukrainianêt psh. nuk mund ti quajmi as rus, as sllavë edhese flasin sllavishten, nga rrenja e tyre dallohen nga ruset e slllavet e tjerë.
Sa i perketë emrit "sllav"=Slave, vjenë nga një ngatrres e vogël por që kuptohët lehtë; sllavet janë nê pergjithsi nga dega e familjes sê madhe skite, ndërsa këta serbët dalin nga rremi i Sarmatve, =saromati=sipas disa studiuesve emri i tyre do thotë: sy hardhuce, ndoshta është e mundur por ka edhe bindje tjera rreth emrit =sarmat=, kemi degjuar se çka do thotë kjo fjala; "te duket vetja saramadi" që do thotë "paraqiteni si car i madh" dhe duhet të mendojmi pak se si u ruajt kjo fjalë në gjuhën shqipe deri më sot ?
Si emer vendi tek ne është i njohur në popull vendi i quajtur Saramadia por, kur i pyesish se, ku ndodhet ky vendë, asnjeri nuk di te na tregoje...se ku gjindej Sarmatia...ose Saramadhia=mbretnia e te mdhenjve apo vendi i carave ?
Poashtu edhe edhe emri Slave=është një lakim, nga sarmatët te cilët perendin dhe hyjneshen Vrindus e konsideronin si babai dhe nëna e Pravi-t dhe e Pravaj-es, pra ky popull e ka formua fjalën =Svale=Dielli, po ky popull e ndrron emrin e perndis nga Vrin-dus në Vnir-dus e më vonë në Nirdus.
Fjalen "madhia" dhe "sar-madhia" mbretnia e madhe si dhe "madh" janë i te njejtës rrënjë indishe=sanscrit; kemi psh. emrin e shtetit më të madh në Indi =Madhia Pradesh=
Nuk pajtohem me ju kur rrokemi për këto qeshtje, klikimi drejte ndonjë Dikcioneri te qon tek dikcioneri tjtër e tjetri edhe më i ngatrruam dhe perfundimi mbetet i pa perfundum kurrë, mudn te shetisim dikcioneret e te gjitha gjuhëve te botes asnjeri nuk perputhet saktesishte me tjetrin.
As Wikipedia nuk na ndihmon ne keto raste e dini pse, e vetmja menyre; te shkeputemi nga facbook nja 6 muaj dhe ta studiojmi njehere epergjithemon kete problem se, me një klikim në google shpejt e shpejt nuk pasurohemi por humbet koncentrimi dhe vetëm se ngatrrohemi. faleminderit, shendet !
Ju rekomandoj; ti lexoni skitet por jo skitet e herodotity te shekullit VI por ata te 2000 para krishti, nuk kenio pse diskutoni ne tema te historisë pa e njohur boten e lashtë skite, gjegjsishtë pellazgjike !

http://books.google.fr/books?id=WXREAAA ... text#c_top

http://books.google.fr/books?id=EohTAAA ... ne&f=false

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#123

Post by Zeus10 » Sun Jun 09, 2013 12:07 pm

Gazmend wrote: Jo, Z. Mallakastrioti. Pa marr parasysh definicion anglez te latinishtes se vonshme dhe kohes se saj qe perseri eshte e kontestuar, nuk luan rol fare sepse ne fjalorin e pare theksohet proto-sllavishtja ... nuk ka konkurrence aty. Vete fjalori ta thote Latinishtja e vonshme e merr prej greqishtes byzantine dhe greqishtja byzantine prej sllavishtes
Megjithe kokefortesine tende epike, perfundimi eshte qe serb=servus=sherbetor. Tani dua te te kujtoj, qe kjo teme eshte per simbolin e mrekullueshem shqiptar plisin, simbolin e njerezve te lire dhe lirise, jo te sherbetoreve dhe sherbetoreve te tyre.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Gazmend
Senior Member
Senior Member
Posts: 100
Joined: Sun Feb 24, 2013 8:40 pm
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#124

Post by Gazmend » Sun Jun 09, 2013 12:07 pm

Ashtu si te deshironi ju i nderuar Zeus10.

Une ju falenderoj per personalizim si dhe ofendimin tuaj !


Ti kthehemi pra temes se plisit para se emocionet te kaplojne edhe me tej arsyen.


Image

Kjo figure terrakote e shek 2 para Krishtit eshte gjetur ne Egjipt

kreksi
Regular Member
Regular Member
Posts: 75
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:15 pm
Gender: Male
Location: Francë

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#125

Post by kreksi » Sun Jun 09, 2013 4:16 pm

Zeus, nuk kemi pse te nxehemi pas plisit, është simbol i yni i fundit nga antika të cilin sot e ruajmi ne mirëpo nuk e dijmi saktësishtë se kush e çpiku i pari nga doli ?
Plisin e kam hasur kohëve te fundit edhe mbi një shkëmb, njê kodër madheshtore afer Rios në Brazil, jam i bindur se ai është i njëjti plis që ne sot bartim nê trojet tona, por, atje në Brezil se besoj qê te parêt tanë shkuan duke lundruar deri atje pertej Atlantikut në shekullin e VIII para krishti ?
Deshmia e dytë; po aty afër Rios, mbi një shkëmb, vrehet një guri me një kesul, por jo si plisi, por si njê shapka, si ajo qê mbante Ismail Qemajli, ky personazh ishte një fenikas me emrin Bazir, por, nê mbishkrimin mbi guri nga të gjatë mbi 50 metra, aty ishte edhe një fjalë e pa kuptueshme, qê dijetaret e shekullit XIX-të mendonin se ishte e greqishtes së vjetër, dhe kur e lexova permbajtjen nga alfabeti fenikas, normale se mbeta i habitun kur vrejta fjalen shqipe; "JETô BAL" (bali eshte perendi fenikase)
Një mikut tim italian nga Sardenja iu duk bindës interpretimi im që deri atehere asnjeri nuk e kishte vrejtur këtë dhe tani ka botuar një libër, mirêpo mos te habitemi se në këto shkrime ka edhe fjalê tjera te huaja që nuk na merr mendja...
Prandaj Zeus, më mirë për ne është te thuhet se nuk e dijmi se nga e ka prejardhjen plisi, por, nuk mohohet se sot është simbol që nderohet nga ne shqiptarët, mirëpo si e tha Gazmend, nuk duhet te ngutemi, plisi është i mbaajtur edhe tek disa fise te brigjeve te Kaspikut e sidomos tek Indo-skitët, pra aka mundesi se ishte venerua ky plis nga tere popujt e asaj kohe, e ke ne muzeun e Libanit një plis nga mermeri nje punim fantastik, qe i kushtohet Balit, perenddise se tyre.

Zeus, per te njohur hist.slave, keni këtu nga Shafarek; Slowanské starožitnosti, Volume 1
Par Pavel Jozef Šafárik:http://books.google.fr/books?pg=PA945&d ... si&f=false

kreksi
Regular Member
Regular Member
Posts: 75
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:15 pm
Gender: Male
Location: Francë

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#126

Post by kreksi » Sun Jun 09, 2013 6:58 pm

kreksi wrote:Zeus, nuk kemi pse te nxehemi pas plisit, është simbol i yni i fundit nga antika të cilin sot e ruajmi ne mirëpo nuk e dijmi saktësishtë se kush e çpiku i pari nga doli ?
Plisin e kam hasur kohëve te fundit edhe mbi një shkëmb, njê kodër madheshtore afer Rios në Brazil, jam i bindur se ai është i njëjti plis që ne sot bartim nê trojet tona, por, atje në Brezil se besoj qê te parêt tanë shkuan duke lundruar deri atje pertej Atlantikut në shekullin e VIII para krishti ?
Deshmia e dytë; po aty afër Rios, mbi një shkëmb, vrehet një guri me një kesul, por jo si plisi, por si njê shapka, si ajo qê mbante Ismail Qemajli, ky personazh ishte një fenikas me emrin Bazir, por, nê mbishkrimin mbi guri nga të gjatë mbi 50 metra, aty ishte edhe një fjalë e pa kuptueshme, qê dijetaret e shekullit XIX-të mendonin se ishte e greqishtes së vjetër, dhe kur e lexova permbajtjen nga alfabeti fenikas, normale se mbeta i habitun kur vrejta fjalen shqipe; "JETô BAL" (bali eshte perendi fenikase)
Një mikut tim italian nga Sardenja iu duk bindës interpretimi im që deri atehere asnjeri nuk e kishte vrejtur këtë dhe tani ka botuar një libër, mirêpo mos te habitemi se në këto shkrime ka edhe fjalê tjera te huaja që nuk na merr mendja...
Prandaj Zeus, më mirë për ne është te thuhet se nuk e dijmi se nga e ka prejardhjen plisi, por, nuk mohohet se sot është simbol që nderohet nga ne shqiptarët, mirëpo si e tha Gazmend, nuk duhet te ngutemi, plisi është i mbaajtur edhe tek disa fise te brigjeve te Kaspikut e sidomos tek Indo-skitët, pra aka mundesi se ishte venerua ky plis nga tere popujt e asaj kohe, e ke ne muzeun e Libanit një plis nga mermeri nje punim fantastik, qe i kushtohet Balit, perenddise se tyre.

Zeus, per te njohur hist.slave, keni këtu nga Shafarek; Slowanské starožitnosti, Volume 1
Par Pavel Jozef Šafárik:http://books.google.fr/books?pg=PA945&d ... si&f=false
Njeriu me Plis/Brazil
Image

Mbishkrimi fenikas i Rios në Brazil
Nuk është një shkrim i qartë i gërmuan në shkëmb, i cil është supozuar të jetë Fenikas, një gjuhë semite e njohur për dijetarët bashkëkohorë.Hyrja e transliteruar është si vijon:
=LAABHTEJBARRIZDABNAISINEOFRUZT=
=FOENISIAN BADZIR RAB JETHBAAL=

Duke pasur parasysh se si me hebraishtën, një gjuhë e lidhur ngushtë me fenikasen, është shkruar nga e djathta në të majtë, mbishkrimi lexohët:
" FOENISIAN BADZIR RAB JETHBAAL ", që është përkthyer pêrafërsisht si: " këtu Badezir, mbreti i Tirit, =Jet (h)baal=JET ô BAL=
Këtu në kllapa gerrmen "h" duhet lexuar h=ô
Supozohet të korrespondoje me një sundimtar i quajtur Badzir Fenikasi, emrër që ka jetuar rreth 850 Para krishti.

User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#127

Post by illyrianboyful » Sun Jun 09, 2013 7:29 pm

kreksi wrote:
kreksi wrote:Zeus, nuk kemi pse te nxehemi pas plisit, është simbol i yni i fundit nga antika të cilin sot e ruajmi ne mirëpo nuk e dijmi saktësishtë se kush e çpiku i pari nga doli ?
Plisin e kam hasur kohëve te fundit edhe mbi një shkëmb, njê kodër madheshtore afer Rios në Brazil, jam i bindur se ai është i njëjti plis që ne sot bartim nê trojet tona, por, atje në Brezil se besoj qê te parêt tanë shkuan duke lundruar deri atje pertej Atlantikut në shekullin e VIII para krishti ?
Deshmia e dytë; po aty afër Rios, mbi një shkëmb, vrehet një guri me një kesul, por jo si plisi, por si njê shapka, si ajo qê mbante Ismail Qemajli, ky personazh ishte një fenikas me emrin Bazir, por, nê mbishkrimin mbi guri nga të gjatë mbi 50 metra, aty ishte edhe një fjalë e pa kuptueshme, qê dijetaret e shekullit XIX-të mendonin se ishte e greqishtes së vjetër, dhe kur e lexova permbajtjen nga alfabeti fenikas, normale se mbeta i habitun kur vrejta fjalen shqipe; "JETô BAL" (bali eshte perendi fenikase)
Një mikut tim italian nga Sardenja iu duk bindës interpretimi im që deri atehere asnjeri nuk e kishte vrejtur këtë dhe tani ka botuar një libër, mirêpo mos te habitemi se në këto shkrime ka edhe fjalê tjera te huaja që nuk na merr mendja...
Prandaj Zeus, më mirë për ne është te thuhet se nuk e dijmi se nga e ka prejardhjen plisi, por, nuk mohohet se sot është simbol që nderohet nga ne shqiptarët, mirëpo si e tha Gazmend, nuk duhet te ngutemi, plisi është i mbaajtur edhe tek disa fise te brigjeve te Kaspikut e sidomos tek Indo-skitët, pra aka mundesi se ishte venerua ky plis nga tere popujt e asaj kohe, e ke ne muzeun e Libanit një plis nga mermeri nje punim fantastik, qe i kushtohet Balit, perenddise se tyre.

Zeus, per te njohur hist.slave, keni këtu nga Shafarek; Slowanské starožitnosti, Volume 1
Par Pavel Jozef Šafárik:http://books.google.fr/books?pg=PA945&d ... si&f=false
Njeriu me Plis/Brazil
Image

Mbishkrimi fenikas i Rios në Brazil
Nuk është një shkrim i qartë i gërmuan në shkëmb, i cil është supozuar të jetë Fenikas, një gjuhë semite e njohur për dijetarët bashkëkohorë.Hyrja e transliteruar është si vijon:
=LAABHTEJBARRIZDABNAISINEOFRUZT=
=FOENISIAN BADZIR RAB JETHBAAL=

Duke pasur parasysh se si me hebraishtën, një gjuhë e lidhur ngushtë me fenikasen, është shkruar nga e djathta në të majtë, mbishkrimi lexohët:
" FOENISIAN BADZIR RAB JETHBAAL ", që është përkthyer pêrafërsisht si: " këtu Badezir, mbreti i Tirit, =Jet (h)baal=JET ô BAL=
Këtu në kllapa gerrmen "h" duhet lexuar h=ô
Supozohet të korrespondoje me një sundimtar i quajtur Badzir Fenikasi, emrër që ka jetuar rreth 850 Para krishti.
Tentim i fort, por i kot dhe i dështuar për të diskredituar gjithçka lartëson meritën e popullit Shqipëtar dhe të pickon zemrën e nuk mundesh me ndejtë pa provu diçka kundër. Themi në fjalën popullore Gomari i ka shqelmat më të rrezikshëm para vdekjes. kështu është halli juaj. Kur nuk munden të huajt të gjejn ndonjë provë për të diskredituar dëshmit historike në favor të Shqipëtarëvet, ju kemi juve që do jua gjeni -bravo- (...............................) -nono-

kjo kokë nuk domethënë patjetërsisht se është plis, mund të ishte edhe helmet luftarake, pastaj popujtë saharian
e kan për traditë bartjen e kapelës për mbrojtje nga nxehti. plus tjerash kush po të thotë se nuk është natyrore, ta merrë mendja madhësin e saj.

Ashtu vëllazni ashtu kreksi ju thërret që të mësoni historin sllave, e ka shumë për zemër.

Nuk ka të keqe që të mësojmë historin sllave, por për çka aq shumë ky e do këtë???

I kam shpjeguar se çdo të thotë kjo në gjuhët semitikE thotë teksiti, TZUR FOENISIAN BADZIR RAB JATHBAAL

- T'ZUR = TË VIZITOJSH (zijaret)

- FOENISIAN = FENIKASIT

- BADZIR = BADZIR(emër) por edhe këtu kemi fjalën ZIR = zijaret = vizit

- RAB = ZOT

- JATHBAAL = shqipëtohet JADHBAL dmth I LËVARUR = I PËRKULUR

fjalija mund të ketë këtë kuptim : PO TË VIZOTJSH FENIKASIT, DO VIZITOJSH ZOTIN I PËRKULUR ndoshta sepse ata, vizituesit e tyre i detyrojshin që të vizitonte pik së pari idolin e tyre me përkulje?


Në botë nuk ka një popullë që ban plisin pos popullit shqipëtar, dhe ne tani duhet të shtojm pytjen se kush e inicoi këtë
sepse kreksi ka gjetë një foto dikund, se di ku, dhe diçka në liban, duke harruar se Libani ka qen i banuar nga shqipfolës, dhe vjen këtu pallavra do të na nxjerrë, dhe tani duhet të dyshojm dhe mos të këndaqemi, sepse kjo sipas kreksit nuk ka baza gëgëgëëgëgëgë
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#128

Post by bardus » Sun Jun 09, 2013 9:21 pm

Ja nje pamje me e mire dhe jo e turbullt e "plisit" te Kreksit.

Image

kreksi
Regular Member
Regular Member
Posts: 75
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:15 pm
Gender: Male
Location: Francë

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#129

Post by kreksi » Sun Jun 09, 2013 10:01 pm

bardus wrote:Ja nje pamje me e mire dhe jo e turbullt e "plisit" te Kreksit.

Image
Jo i nderuari bardus, nuk gabohem, nuk ështê e njëjta gjë, nëse e keni lexuar me vemendje tekstin aty e kam thënë; "janë dy vende në Brezil me plisa por njëri është me një plis si ai i Ismail Qemalit, njêsoj si ky këtu që e keni sjellur dhe saktesishte mbi këtë kapuçin, shapken e tij është ai shkrimi i gjatë në fjalë; "jeto bal" kurse ai imazhi tjetër që duket deti dhe një figur "njeri me plis" pra janê dy vende te ndryshme, ky me mbishkrim ëshë në Pedra da Gávea

Pedra da Gávea
Image

http://3.bp.blogspot.com/-098ynJKVXsQ/U ... 2205-1.jpg
Ky është me shapken, kapuç te rrafsht në Pedra da Gávea

http://1.bp.blogspot.com/-NneL-wooABw/U ... 162248.jpg

Ndersa ky me Plis kosovar është më në veri të Rios dhe nuk ka mbishkrim, pra mos ti ngatrrojmi gjërat...flm.
Me Plis kosovar
http://2.bp.blogspot.com/-rgz3SOyTdG4/U ... 020147.jpg

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#130

Post by bardus » Sun Jun 09, 2013 10:34 pm

Nuk shoh ndonje plis aty,sepse akoma nuk i kemi prodhuar ne forme drejtkendeshi,vete shkembi duhet te jete transformuar nga erozioni natyral dhe nga keta shkembinjte me fytyra ka me mijra neper bote,per mbishkrimin skam cte them.

Image
_______________


http://www.arberiaonline.com/viewtopic.php?f=76&t=1071

Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#131

Post by Phoenix » Sun Jun 09, 2013 11:56 pm

[quoteem]Njeriu me Plis/Brazil
Image[/quoteem]

Pareidolia (/pærɨˈdoʊliə/ parr-i-DOH-lee-ə) is a psychological phenomenon involving a vague and random stimulus (often an image or sound) being perceived as significant, a form of apophenia. Common examples include seeing images of animals or faces in clouds, the man in the moon or the Moon rabbit, and hearing hidden messages on records when played in reverse.

http://www.livescience.com/25448-pareidolia.html
http://www.theatlantic.com/technology/a ... rs/260760/

User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#132

Post by illyrianboyful » Sun Jun 30, 2013 10:02 am

Image
Diskouroi
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#133

Post by Zeus10 » Sat Jul 06, 2013 1:02 pm

Fotoja e meposhtme, eshte realizuar ne Turqi ne Malin Nemrut, që ndodhet pranë Adiyaman, në Anatolian jugperëndimore, në Turqi. Mali mendohet se mban akoma eshtrat e mbretit Antico I Cammagene, një shtet i vogël helenik që ka ekzistuar midis shekullit të dytë përpara Krishtit dhe pas Krishtit. Ne te duket sikur statuja e dikujt, qe duket sikur mban nje qeleshe nga ajo e Jugut te Shqiperise:

Image

Image

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#134

Post by Zeus10 » Sat Jul 06, 2013 2:03 pm

Zeus10 wrote:..... një shtet i vogël helenik që ka ekzistuar midis shekullit të dytë përpara Krishtit dhe pas Krishtit. Ne te duket sikur statuja e dikujt, qe duket sikur mban nje qeleshe nga ajo e Jugut te Shqiperise..............:
Pyetja eshte: pse nje element etnokulturor dhe shume specifik gjendet kaq natyrshem ne dy mjedise, kaq te larget ne kohe nga njeri-tjetri, ne ate shqiptar dhe ne ate te ashtequajturin "helenik te vjeter", me identitetin e ketij te fundit te rrembyer dhunshem nga nje gjindje e re, qe dallon thelbesisht ne kulture dhe mentalitet prej tij.

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3819
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: PLIS-PILEUS-(Qeleshe)

#135

Post by Arbëri » Sat Jul 27, 2013 7:09 pm

Selanik
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Fotografi historike”