"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Why do we call it Greece while it's Albanian land?

Sillni harta historike fiziko-politike-etnografike, që pasqyrojnë realitetin etnik dhe politik të një rajoni të caktuar, në një periudhë të caktuar.

Moderator: Hymniarber

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Why do we call it Greece while it's Albanian land?

#286

Post by Zeus10 » Sat Apr 25, 2015 10:43 pm

Viti 1811, a nuk duhet te ishin elinasit keta qe kercejne rreth tempullit?
"Albanian dance at the Theseion in Athens", Author Uncertain, 1811.
London, British Museum.
http://www.britishmuseum.org/research/c ... 2&partId=1


Image


Museum number 2012,5001.80

Description
Recto
Albanian dance at the Theseion (Temple of Hephaestus), Athens Graphite with watercolour Verso: sketch of one of the caryatids from the Erectheum Graphite

© The Trustees of the British Museum
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Why do we call it Greece while it's Albanian land?

#287

Post by rrëqebull » Thu Jan 07, 2016 1:24 pm

Prurje shumë cilësore këto të fundit Zeus10!

Po risjell këtu edhe një citim të prurë më parë që flet për shqiptarësinë jo vetëm të Epirit por edhe të Atikës:
Shqiptarët e Atikës janë jo më pak besnikërisht të përkushtuar ndaj muzikës
dhe vallëzimit se sa bashkatdhetarët e tyre të Epirit.

Image

viewtopic.php?p=35483#p35483
Pamja shoqëruese është tepër e bukur sepse edhe tempujt që duken aty janë ndërtuar nga të Parët Tanë!
Ata kanë hedhur po të njëjtat valle nën hijen e po të njëjtëve tempuj, në po të njëjtat Treva Iliroshqiptare, për mijëra vjet me radhë!

Që këta tempuj i kanë ndërtuar të Parët Tanë na e dëshmon edhe fjalëhetimi i fjalës Parthenon që është sak ilirishtoShqip!

Teuta
Junior Member
Junior Member
Posts: 2
Joined: Tue Jun 23, 2020 7:36 am
Gender: Female

Re: Why do we call it Greece while it's Albanian land?

#288

Post by Teuta » Tue Jun 23, 2020 7:52 am

Pse nuk mund ti shoh fotot e postuara ketu?

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Why do we call it Greece while it's Albanian land?

#289

Post by Arbëri » Fri Jun 26, 2020 8:00 pm

Teuta wrote:
Tue Jun 23, 2020 7:52 am
Pse nuk mund ti shoh fotot e postuara ketu?
TinyPic , shërbimi për ndarjen e fotografive që e përdornim edhe në forum , i ka fshirë të gjitha fotot se si duket nuk ekziston më ?
http://tinypic.com/
Njëjtë është edhe me Google , ka bërë shumë ndryshime .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Harta historike”