"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Pse jo plotesisht ne shqip?

Ky seksion pëshkruan qëllimin e krijimit të ketij forumi.
Post Reply
User avatar
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1017
Joined: Tue Jun 02, 2009 5:04 am
Gender: Male
Location: Arbëria

Pse jo plotesisht ne shqip?

#1

Post by Hymniarber » Tue Jun 29, 2010 1:03 pm

Pse forumi arberiaonline eshte me se shumti ne anglisht?

Kjo, eshte nje pyetje, qe me te drejte, behet vazhdimisht nga dashamiresit.
Arsyeja eshte se njohurite, qe duam te percjellim dhe te grumbullojme, duhet te jene te arritshme per opinionin jashteshqiptar, ne menyre qe ata, te mos 'bombardohen' vetem nga versionet historike te servirura prej atyre qe kane varur egzistencen, bile dhe krijimin e tyre ne kurriz te Shqiperise dhe shqiptareve. Sot, zhvillohet nje propagande e shfrenuar kundra nesh, nderkohe qe reagimi yne ka qene minimal dhe nese ai do te behet vetem ne shqip, do te ndikonte pak ne vendosjen e ekujlibrave per te verteten historike. Ne te njejten kohe, ne kemi humbur shume kohe te izoluar dhe per me teper segmente brenda nesh, qe dhe ishin shkaku i izolimit, po ndikojne keq, duke servirur teza te dala boje, per historine tone dhe ate te gjuhes. Ne duhet te rifitojme kohen e humbur dhe nje nga menyrat me te mira, eshte duke folur me gjuhen e kohes, qe eshte anglishtja dhe gjuhet e tjera. Kjo nuk do te thote qe duhet harruar shqipja, jo, por duhet punuar paralelisht me njerezit tane qe njohin gjuhet e huaja dhe qe fatmiresisht i njohin mire, duke bere te mundur, percjelljen e zerit tone dhe kendveshtrimit tone, qe tashme po behet perdite e me i fuqishem dhe i artikuluar.
Ju falemnderit.
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image

Post Reply

Return to “Misioni i forumit”