"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shqipja dhe Armenishtja (Albanian and Armenian)

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Shqipja dhe Armenishtja (Albanian and Armenian)

#1

Post by ALBPelasgian » Sun May 01, 2011 3:47 pm

Keto dy gjuhe kane terhequr per dy shekuj c'prejse ekziston shkenca e gjuhesise, vemendjen e nje numri te konsiderueshem studiuesisht te cilet jane marre me gjenezen e tyre. Shumica e cilesimeve i bejne keto dy gjuhe te prejardhura prej gjuheve te sterlashta (ilire, thrake, fryge). Shumica e po ketyre cilesimeve i vecojne keto dy gjuhe prej gjuheve te tjera, duke i paraqite si dege te mevetesishme. Ne stadin e tanishem te gjuhesise, keto dy gjuhe renditen te pakten ne te njejtin grup "satem" (i cili per hir te se vertetes duhet thene se eshte tejet i perfolur). Ne vijim kam nderin te paraqes nje stive te perpunuar kujdesshem e plot erudicitet shkencor te Robert Ellisit.

Faqet e mesiperme vine prej librit te tij plot verejtje interesante "The Armenian origin of the Etruscans".

Lexim te kendshem!
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Shqipja dhe Armenishtja (Albanian and Armenian)

#2

Post by ALBPelasgian » Sun May 01, 2011 3:50 pm

Kontributi se bashku me dijet tuaja shtese ne lidhje me kete teme tejet interesante jane te mirseardhura ne kete faqe!

P.S: Do te ishte tejet e vlefshme qe te behej nje studim permbledhes i problematikes ne fjale, te cilin studim ne emer te ArberiaONLINE do ta shprendanim gjithandej, edhe ne forme te nje studimi, edhe ne YouTube.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Shqipja dhe Armenishtja (Albanian and Armenian)

#3

Post by Orakulli » Wed Aug 03, 2011 7:14 am

Jane dy delet e zeza te familjes Indeo_europiane.
Ja cfare shkruan John McWhorter:
Fjalet e Shqipes dhe Armenishtes vijne prej te njejtes parardhessic gjuhet e tjera te botes do-bejne, por shikoni sa ndryshem ato paraqiten:
English...Spanish...French...German.....Greek........Albanian....Armenian
two......dos ...... deux ...... zwei..........dúo ........ dy ........ erku
three........tres........trois........drei........treis........tre...........erek
four........cuatro.......quatre.....vier...tetares.........Katër........ E'ork
five........cinco cinq fünf pente pesë hing
six ........seis six sechs heks gjashtë vec'
seven siete sept sieben hepta shtatë evt'n
eight ocho huit acht okto tetë ut'
nine nueve neuf neun ennéa nëntë inn
Image

Post Reply

Return to “Linguistikë”