"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Nephillim

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Nephillim

#1

Post by Orakulli » Mon Feb 20, 2012 2:17 am

http://linguisticglob.blogspot.com/

Zeus,
Dua nje mendim tendin reth asaj qe kam shkruar, dhe nese ke mendesi mund te me gjesh rrenjen e Greqishtes se vjeter per njesine "fillim", filloj, si dhe rrenjen e emrit "bir".
Ftoj edhe gjithe te tjeret qe duan te rrahin mendimet e tyre reth ketij termi te gjendur ne biblen Hebraike.
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nephillim

#2

Post by Zeus10 » Mon Feb 20, 2012 10:40 pm

Ashtu eshte Orakulli. Ka shume elemente, qe i kane shpetuar nje "zyrtarizimi" misterioz, qe duket sikur kerkon te fshije gjurmet e nje gjuhe popullore te lashte, qe duket si shqipja. Jane me dhjetera rastet, si psh ai qe solli Bardus, ose shume te tjera te sjelle nga ne qe tregojne prezencen e kesaj gjuhe, per te cilen duket sikur eshte punuar per ta fshire. Mua me duket e pashpjegueshme, qe termi :

Νενικήκαμεν" (Nenikékamen, "We have won") νενικήκαμεν (nenikēkamen) perfect active indicative first plural of νικάω

NE
NDIQ
KAM

nuk pergenjeshtrohet zyrtarisht nga filologjia moderne, si jo shqip.
  The traditional story relates that Pheidippides (530 BC–490 BC), an Athenian herald, was sent to Sparta to request help when the Persians landed at Marathon, Greece. He ran 240 km (150 mi) in two days. He then ran the 40 km (25 mi) from the battlefield near Marathon to Athens to announce the Greek -iiiii- -iiiii- -lol- victory over Persia in the Battle of Marathon (490 BC) with the word "Νενικήκαμεν" (Nenikékamen, "We have won") and collapsed and died on the spot from exhaustion.  
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Nephillim

#3

Post by Orakulli » Mon Feb 20, 2012 11:04 pm

Une mendoj qe eshte numerimi baze aty. Ne nji ke kam. Kam ne vetepesore shendrohet ne jam . Kete e kam shpjeguar edhe njehere tjeter . Ajo "ke kam" eshte "qene" , e cila vjen nga ken(geg). Me qene , me pas veten, ke ken. Ne nji ke kem, ne nji jemi. Ka mundesi qe *kam , ka qene nje kon>kan>ken>qën dhe Kon>kom>kam> kam veten>jam rruga tjeter e dhenies se nenkuptimi te metejshem. Pra jam eshte nje vetepesore e foljes kam. E cila tegohen ne gegnishte me "kon" and "ken". Ka ardhur e gjalle deri ne ditet tone. Habeterisht greqishtja e vjeter nuk eshte ne kryes te rruges se ndryshimit fonetik, por ne mes dhe habiterisht eshte nje gege+toske bashke.
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Nephillim

#4

Post by Zeus10 » Tue Feb 21, 2012 2:58 am

Orakulli wrote:Une mendoj qe eshte numerimi baze aty. Ne nji ke kam. Kam ne vetepesore shendrohet ne jam . Kete e kam shpjeguar edhe njehere tjeter . Ajo "ke kam" eshte "qene" , e cila vjen nga ken(geg). Me qene , me pas veten, ke ken. Ne nji ke kem, ne nji jemi. Ka mundesi qe *kam , ka qene nje kon>kan>ken>qën dhe Kon>kom>kam> kam veten>jam rruga tjeter e dhenies se nenkuptimi te metejshem. Pra jam eshte nje vetepesore e foljes kam. E cila tegohen ne gegnishte me "kon" and "ken". Ka ardhur e gjalle deri ne ditet tone. Habeterisht greqishtja e vjeter nuk eshte ne kryes te rruges se ndryshimit fonetik, por ne mes dhe habiterisht eshte nje gege+toske bashke.
Ne kemi ndjekur (armikun), eshte ajo qe dhe sot e kesaj dite thuhet prej nesh kur PERZEME armikun, pra fitojme. Ajo eshte nje forme shqipeje e lashte, e skolastizuar, ne nje gjuhe me standarte gramatikore.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: Nephillim

#5

Post by bardus » Tue Feb 21, 2012 2:49 pm

Orakulli wrote:http://linguisticglob.blogspot.com/

Zeus,
Dua nje mendim tendin reth asaj qe kam shkruar, dhe nese ke mendesi mund te me gjesh rrenjen e Greqishtes se vjeter per njesine "fillim", filloj, si dhe rrenjen e emrit "bir".
Ftoj edhe gjithe te tjeret qe duan te rrahin mendimet e tyre reth ketij termi te gjendur ne biblen Hebraike.
Orakull,mendoj se rrenja e asaj fjale eshte folja e gjuhes shqipe mbij < bi.

Kjo folje ka sjelle shume derivate:

BI , bije, shq; bir, shq.; byre,ang.saxo-,bir shq.;

bija,sanskrit- fare,shq; arbija,gottic-trashegimtar,fara e arte shq.

bila,messapian.> fila> bije,shq. etj.

besoj se kalimi bije> phila >fila eshte kalim etruske(toskerisht).

Ti ke mjaft aresye ta mbrosh idene tende ne lidhje me fjalen NEPHILLIM sepse mesa pashe me nje shikim te shpejte te nje fjalori hebre qe ishte i mbarsur me shume fjale shqip.

shalom,hebrew - shendet,albanian. Kjo flale rrjedh nga rrenja shqipe sal, qe do te thote gjalle pas transformimit
phonetik te shqipes sa > gja, keshtuqe kemi:

sal > salve,lat(gjallue) >thalos gr.> shalom hebrew;,salam, arabic.Besoj se sal rrjedh nga sa(za,zeri).

Nje fjale tjeter interesante e gjuhes shqipe ne hebraisht:

adama, dheu shqip ku shohim rrenjen da e njejte me de(shq.vj.) si te demetra(memedhe).

adam, njeriu i pare i krijuar nga dheu ,burri i dheut

adem po ashtu qe lidhet me afer me fjalen dhe.
God took some clay from the ground and made the shape of a man. Then He breathed gently into the shape. The man's eye's opened and he began to live. God called him Adam.

Kjo fjale eshte e rendesishme sepse burri i dheut A-DEM,( ku A eshte perforcuese e shume perdorur qe mendoj se vjen nga shkurtimi i foljes ash)t, rrjedh nga DHE e shqipes qe sic duket nuk e nderruan dot sic bene me shume te tjera.

Disa fjale te tjera nga nje shikim i percipte:

Hebrew English Albanian

oniyya , ship, anije
ara , land, are
astem, ,bone, asht
em , mother, ama,ema
nagas, drive, ngas etj,etj

http://www.scribd.com/doc/14707990/Larr ... cal-Hebrew

Ata te paret tane nuk e di cfare njerezish kane qene qe jane perhapur kudo ne bote qe nga Tocharia ne Kinen lindore dhe se fundi me shkrimet e gjetura ne Illinois, USA.Mund te them se rruga eshte hapur dhe nuk mbyllet me,filloi me greqishten klasike qe mesa di une Zeus10 ka qene nga te paret qe beri lidhjen me gjuhen shqipe dhe do vazhdoje me tutje.

Post Reply

Return to “Linguistikë”