"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Latinishtja dhe Shqipja.

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Latinishtja dhe Shqipja.

#1

Post by Orakulli » Thu Feb 28, 2013 4:48 am

Latinishtja dhe Shqipja.
by Iliazi Fatmir on Wednesday, February 27, 2013 at 8:36pm ·
Latinishtja është gjuhë laboratori. Gjuhë e ndërtuar për të skllavëruar mendjet njerëzore. Gjuha Shqipe ështe shfrytëzuar për të ndërtuar Latinishten, por dallimi midis tyre është tepër i madh. Janë dy drejtime kryesore dalluese:

1) Gjuha Shqipe vjen nga liria njerëzore.
2) Gjuha Shqipe është folur në mijëra vjetë në familjen njerëzore, ndërsa Latinishtja nuk eshte folur ndonjihere nepër shtepite njërëzore, në popull, por vetem filloi me pak fjale kishave derisa përfundoi e plote në librin bibël dhe psallej vetem te dielave.

Latinishtja teknikisht eshtë maja e një gjuhë njerëzore, dhe është një ngjizje e gjuhes qe flitej ne shtëpite e dy krahve te Adriatikut, por është gjuhë e keqe sepse mbart me një qëllim shumë të keq nënvete: nënshtrimin njerëzor. Ajo u ndërtua për të ndruar gjuhën në qëllim të eleminimit të gjuhës së pare e cila ishte pjelle e lirise dhe sillte gjithmone kryeneçesi dhe mosbindje ndaj pushtatoreve.

Çfare dihet dhe njehet për e shkuar, për të ndritur dhe kulturuar, per të kultura të mëdhaja, njëjës, jo shumës, njësoj ashtu si zoti i kishave te tyre, është vetem një burg i ndërtuar zgjuarsisht ne tavoline, ka marrë reth dy tre shekuj kohe, për dhe ku kanë futur mendjet e njerezëve ata...dhe të burgosurit e asaj mendje, shumica njerëzore, vetem sa përtypin çfarë u është thënë në breza të përtypet. Ata nuk mendojnë më. Aftësite krijuese të mendjes janë vrarë në shumicën njerëzore dhe krijimin kanë kohë që e kanë vdek.

Tredhja e mendjeve njerezore fillon dhe mbaron me fetë, te cilat jane vetëm idiologjira për të sunduar shumicën, ndërsa shkenca është tjetër gjë.
Rilindja njerëzore filloi sapo njerezit shkëputen shtetin nga feja, në Amerikë filloi, por akoma është shumë për të bërë sepse është një pjesë e formulës së fesë ende në të, ne organizimin e strukturës shoqërisë së tashme njerëzore, e cila mban atë , e pengon në kalimin e domosdoshëm cilësor të kapërcimit të madh të keqiave kryesore të shkallës së tashme të evolucionit tonë.
Image

Post Reply

Return to “Linguistikë”