"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A duhet ti konsiderojme keto lloj etimologjishe

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
Usta
Member
Member
Posts: 21
Joined: Thu Sep 26, 2013 6:15 pm
Gender: Male

A duhet ti konsiderojme keto lloj etimologjishe

#1

Post by Usta » Tue Aug 18, 2015 11:34 pm

Por cfare mund te themi ne kur A.Kola me nje metode intuitive thote qe thanatos greqisht, vjen nga shqipja nate? Kjo nuk eshte profesionale aspak.

Ky postim u shkeput nga forumi: "Verejtje dhe keshilla", si forum i gabuar, duke u zhvendosur ne forumin e linguistikes, per diskutim
Moderatori


User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: A duhet ti konsiderojme keto lloj etimologjishe

#2

Post by Zeus10 » Wed Aug 19, 2015 9:01 pm

Usta wrote:Por cfare mund te themi ne kur A.Kola me nje metode intuitive thote qe thanatos greqisht, vjen nga shqipja nate? Kjo nuk eshte profesionale aspak.


Ai mund te kete dhene versionin e tij, qe mund te jete i sakte ose jo. Une do te tregoj ty dhe nje mundesi tjeter.
Rrenja e: "thanatos" eshte 'tha' dhe buron nga shprehja shqipe thaj, vyshkem----wither(lose vitality),to decay, decline, or disintegrate

THAHEM
5. vet veta III. Kthehet në diçka pa jetë, nuk ushqehet me gjak e nuk punon
(një pjesë e trupit); prishet, nuk jeton më
, nuk prodhon më etj. (për bimët ose për pjesët e tyre). Iu tha dora (këmba). U tha që në mes. I janë tharë këmbët e i janë bërë si shkopinj. U thanë gjethet (degët, pemët). U thanë limonët. Iu thaftë koka (dora)! mallk. Iu thafshin duart (këmbët, sytë)! mallk. Iu thaftë goja! mallk.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Linguistikë”