Page 1 of 1

Etimologjia e fjales "tshelniku"

Posted: Sat Oct 10, 2015 7:17 pm
by Zeus10
"Tshelniku" ne gjuhen e maqedonasve te lashte, ishte nje komandant ushtarak . Duke u bazuar ne leksikun ushtarak, te dokumentuar per ta, greke dhe sllavo maqedone, perpiqen gati ne deshperim, te provojne qe keto fjale kane kuptim ne gjuhet respektive moderne. Nuk po ndalem te perifrazoj pretendimin grek, por po sjell ate sllavo-maqedonas, sipas te cilit 'tshelniku" buron nga fjala sllave чело/chelo= forehead.
Cfare mendimi keni per te?