"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

Diskutim profesional për gjuhën.

Moderators: Mallakastrioti, bardus

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#1

Post by Zeus10 » Tue Sep 15, 2009 5:07 pm

Gjuha shqipe, me foljet e saj njerrokeshe, i permbush te gjitha kriteret, per te qene gjuha nene, prej nga kane rrjedhur te gjitha gjuhet e familjes se saj, duke mos qene nje anetare e rendomte e kesaj familje. Deri me tani, ne kemi dhene shume shembuj, se si foljet e saj njerrokeshe, kane sherbyer jo vetem per formimin e emrave, mbiemrave, ndajfoljeve dhe parafjaleve brenda saj, por dhe ne gjuhe te tjera, bile tek gjuha e quajtur "greqishte e vjeter", kemi nje perputhje te atille ne rrenje dhe ne morfologjine e fjaleve, sa une mendoj se kemi te bejme me te njejten gjuhe me shqipen.
Le te shohim dhe nje shembull tjeter me nje folje tjeter te shqipes, me foljen hip-i. Ne fakt folja e vertete eshte ip, dhe perdoret ne shqip ne shume kuptime. Le te shohim ca prej tyre.

Image

Pra fjala ka te beje me te ngjiturin lart, i cili mund te jete mbi nje kal, nje avioni, nje koder apo cfaredo objekti te larte. Zanorja i e shqipes, eshte shnderruar ne u ne anglisht per te na dhene fjalen up qe do te thote lartë, siper.

Image

Perkunder mendimit te dikujt se i-ja e shqipes mund te shnderrohet veshtiresisht ne u, une do te sjelle ύ-ne e greqishtes, nje tingull i ndermjetem midis i dhe u, qe mesa duket ne gjuhet bija si anglishtja dhe ""greqishtja" ka tendencen e marrjes se vleres se u-se:

Image

Por ne ""greqisht"" ajo shfaqet me dyja nistoret e ndajfoljeve-parafjaleve te shqipes, si ύ=ui

Image

ashtu dhe e(eperme-shih tabelen me siper)

Image

Te dyja sinonimet ne greqisht, rrjedhin prej foljes shqipe hip, e cila e shnderron zanoren nistore i(y-ne geg) ne zanoret e siperpermendura me pare gjate fjale formimit te parafjaleve, ndajfoljeve, emrave, dhe mbiemrave qe burojne nga kjo folje.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#2

Post by Zeus10 » Tue Sep 15, 2009 5:53 pm

Pra ne te vertete ύ e ""greqishtes"" nuk eshte gje tjeter vecse Y-ja e gegerishtes, nje zanore kjo jo stabel, e shnderrueshme fonetikisht ne u ose ne i, ne fjalet ose pjeset e ligjerates qe rrjedhin prej kesaj folje.
Ne fakt ὑπέρ e cila lexohet hyper, nuk eshte as me pak as me shume ndajfolja e menyres e shqipes Hypur, e cila ka levizur gramatikisht ne ndajfolje vendi(ose parafjala), per efekte perdorimi konceptual, per te cilen semantika jep nje shpjegim mese te kenaqshem.
Pra kjo shprehje, qe tregon nje gjendje mbi:

Image

dhe qe fare qarte tregon se nga buron nuk ka si ti mungonin korrespondentet ne gjuhen nene qe jane siper dhe eperm., te cilat dhe ne fazen e tyre me te re, ju dhane jete fjaleve moderne si: super, hiperactiv etj te cilat shfrytezojne aftesite transformuese te shqipes per te marre struktura te gatshme morfologjike, ne sherbim te fjaleformimit te tyre.

Vlen te theksohet se H-ja nistore e shqipes(dhe """greqishtes se vjeter"") eshte rezultat i aftesise se saj per te zhdukur vrazhdesine e fjaleve qe fillojne me zanore te tilla Y, I, E psh ipi=hipi, yll=hyll, yjni= hyjni etj.
Kjo eshte arsyeja qe ἵππος qe tregon nje kale ne "greqishten e lashte"

Image

shqiptohet hipos dhe rrjedh prej foljes hip . Kali me shume se cdo kafshe tjeter perdoret si mjet transporti, dhe "greket" kur i dhane emrin, u "kujdesen" te tregonin se si behej kjo, duke i HYPUR persiper.
Atehere pse ne nuk perdorim te njejtin emer per te? Po, ne perdorim te njejtin emer te misheruar ne sinonimin e foljes HIPI, e cila eshte KALOJ prej nga ka buruar dhe emri KAL.
Kaloj eshte shumekuptimeshe ne shqip, por njeri prej tyre dhe nder me te vjetrit eshte ai qe ka te beje me hypjen, ngjitjen, ne rastin tone mbi kalë. Kaq i vertete eshte ky, sa kur jepet perkthimi i foljes mount prej anglishtes ne gjuhe e tjera ne webin e meposhtem:

http://www.dictionarist.com/definitie/mount

ne gjejme nje situate te tille:

Image

Fakti qe shume folje te rendesishme e gjuhes se sotme shqipe, gjenden ne fjalet e gjuhes me te vjeter te letersise se shkruar, tregon se paku, se shqipja ka qene e folur ne ate territor qe njihet sot si Greqi, por faktet e pakundershtueshme tregojne gjithashtu qe nuk kemi te bejme me dy gjuhe te ndryshme.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#3

Post by alfeko sukaraku » Tue Sep 15, 2009 6:19 pm

" ipos" ,i thone greket kalerimit.ipes-hipes.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Orakulli
Star Member
Star Member
Posts: 609
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:40 am
Gender: Male
Location: USA

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#4

Post by Orakulli » Tue Sep 15, 2009 10:50 pm

Perdorimi i emrit Hip-os(es,is,) qe rjedhon nga folja Hip,per te percaktuar kalin,duket shume qarte qarte qe shte shume e re ne moshe dhe ka nje qellim ndertimor djallezor per te zevendesuar emrin e vertete "kal".Emri kal eshte ndertimi i pare prej gjuhes shqipe dhe i shendruar me te njeten djallezi ne "kavallo"_"ka-v-al".Ndersa latino-italishtja vetem ben nje ndryshim te vogel kodik,ndertuesit e koinese bejne nje ndryshim rrenjesor llogjiko-ideor.Pse???
Ketu fillon mundimi i pare i fshirjes se gjes meme,largimi ne menyre te vetedijshme dhe te te qellimshme prej saj.Nuk kemi te bejme me nje rastesi,por me nje kryereje te nje ndryshimi shume te vetedijshem.Ku e tregon shqipja,pervec foljes.hip,qe ka gjinine ekesaj?Tek emri i "shq-ip_onje"-"skip-onje-sk-ip-ole..etj.
Po ju jap nje kuriozitet nga gjuha Japoneze.Folja "iki",e cila ne gjuhen shqipe perdoret ne shume raste njesoj si kuptim me shkoj,eshte "ikimasu"."Ikimasu" eshte nje latinizim i kesaj fjale nga une,por shqiptimi i saj eshte thjesht "ikimas".
Nga kjo del dhe folja tjeter e gjuhes shqipe "mat,mas.....",e cila eshte po aq e vjeter sa ip-hip.
Shume te vjetra jane dhe foljet "ka","ver(vendos)",le,bi-bo-ba-bej(l,r,n),ri(bie dhe i ri,me dy kuptmie),ra,re(dykuptimsh;bie dhe kutpimin "e re")...e me qindra.Ku ka nje "ka"=me pat,ka gjithmone nje vend te caktuar ne kodik.Formon emra si shumatore njesish me lementare te formuara me pare, duke thene si p.sh ikmas(u)ka=ikja.Po te shikosh me kujdes kete fjale te japonishtes,bashkimi i nderlikuar i dy foljeve,del shpejt ne konluzionin paraprak qe edhe kjo gjuhe eshte shume e re,pamvaresisht qe vleresohet si shume e vjeter.Kur them e re,kuptoj qe ajo duhet te jete formuar reth 2000 vjet me pare.
Image

User avatar
IllyriankinG
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Sun Sep 20, 2009 8:54 pm
Gender: Male
Location: Arbëri

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#5

Post by IllyriankinG » Mon Sep 21, 2009 7:11 pm

Zeus10 wrote:Pra ne te vertete ύ e ""greqishtes"" nuk eshte gje tjeter vecse Y-ja e gegerishtes, nje zanore kjo jo stabel, e shnderrueshme fonetikisht ne u ose ne i, ne fjalet ose pjeset e ligjerates qe rrjedhin prej kesaj folje.
Ne fakt ὑπέρ e cila lexohet hyper, nuk eshte as me pak as me shume ndajfolja e menyres e shqipes Hypur, e cila ka levizur gramatikisht ne ndajfolje vendi(ose parafjala), per efekte perdorimi konceptual, per te cilen semantika jep nje shpjegim mese te kenaqshem.
Pra kjo shprehje, qe tregon nje gjendje mbi:

Image

dhe qe fare qarte tregon se nga buron nuk ka si ti mungonin korrespondentet ne gjuhen nene qe jane siper dhe eperm., te cilat dhe ne fazen e tyre me te re, ju dhane jete fjaleve moderne si: super, hiperactiv etj te cilat shfrytezojne aftesite transformuese te shqipes per te marre struktura te gatshme morfologjike, ne sherbim te fjaleformimit te tyre.

Vlen te theksohet se H-ja nistore e shqipes(dhe """greqishtes se vjeter"") eshte rezultat i aftesise se saj per te zhdukur vrazhdesine e fjaleve qe fillojne me zanore te tilla Y, I, E psh ipi=hipi, yll=hyll, yjni= hyjni etj.
Kjo eshte arsyeja qe ἵππος qe tregon nje kale ne "greqishten e lashte"

Image

shqiptohet hipos dhe rrjedh prej foljes hip . Kali me shume se cdo kafshe tjeter perdoret si mjet transporti, dhe "greket" kur i dhane emrin, u "kujdesen" te tregonin se si behej kjo, duke i HYPUR persiper.
Atehere pse ne nuk perdorim te njejtin emer per te? Po, ne perdorim te njejtin emer te misheruar ne sinonimin e foljes HIPI, e cila eshte KALOJ prej nga ka buruar dhe emri KAL.
Kaloj eshte shumekuptimeshe ne shqip, por njeri prej tyre dhe nder me te vjetrit eshte ai qe ka te beje me hypjen, ngjitjen, ne rastin tone mbi kalë. Kaq i vertete eshte ky, sa kur jepet perkthimi i foljes mount prej anglishtes ne gjuhe e tjera ne webin e meposhtem:

http://www.dictionarist.com/definitie/mount

ne gjejme nje situate te tille:

Image

Fakti qe shume folje te rendesishme e gjuhes se sotme shqipe, gjenden ne fjalet e gjuhes me te vjeter te letersise se shkruar, tregon se paku, se shqipja ka qene e folur ne ate territor qe njihet sot si Greqi, por faktet e pakundershtueshme tregojne gjithashtu qe nuk kemi te bejme me dy gjuhe te ndryshme.
A ke menduar ndonjëherë ti përmbledhësh të gjitha këto punime në një libër?
Ka ardhur koha ti hedhim këto "hipotezat" tona në kartë, e tja paraqesim botës.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#6

Post by Zeus10 » Mon Sep 21, 2009 8:02 pm

Po, por botimi i tyre ka nje fature financiare te larte, dhe une kam shume dyshim se blerjet do ta mbulojne gjysmen e shpenzimit. Pune ime shihet me dyshim jo vetem nga gjuhetaret e huaj dhe disa shqiptare(qe ndjekin ne menyre rigoroze vetem teorine e gjuheve IE dhe gjuhes PIE), por dhe nga njerezit qe nuk jane specialista. Pervec nje dore te vogel njerezish te rinj, patriote, pa paragjykime, askush nuk me ka mbeshtetur as moralisht as financiarisht.
Megjithate mbetem i palekundur ta publikoj nje ojese te punes time nepermjet internetit FALAS, me qellim qe te jene te arritshme per te gjithe, dhe te perdoren dhe prej atyre subjekteve qe do te ma kerkojne kete. Mendoj se megjithese jo gjithshka eshte 100 % pa gabim, punimet ne total tregojne nje ide qe pak shqiptare kane patur guximin ta parashtrojne. Ne pergjithesi tezat e tjera jane romantiko-fantastike, dhe bazohen ne argumenta te dobet. Une do te vazhdoj te shkruaj persa kohe qe mendoj se nuk jam gabim.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
IllyriankinG
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Sun Sep 20, 2009 8:54 pm
Gender: Male
Location: Arbëri

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#7

Post by IllyriankinG » Tue Sep 22, 2009 3:09 am

Vella degjo ketu!
Populli thotë se femjes nuk I jep e ema gji, po nuk qau!
Prandaj ti hidhi te gjitha keto ne nje liber, mundohu ti renditesh ne kapituj te organizuar, dhe kur ti kesh hedhur ne nje liber (te tipit doreshkrim) merre rrugen dhe trokit nje here ne deren e institutit te gjuhesise ne akademine e shkencave.
Shko ne ministrine e arsimit, luaj te gjithe keta gure se ne mos njeri tjetri do te te ndihmoje. Dhe veshtiresia eshte sa te publikohet libri I pare, te tjeret pastaj I publikon emri.
Une te kam lexuar dhe ne forume te tjera, dhe me mahnit talenti yt.
Eshte mekat qe akademia jone e shkencave eshte e mbushur me ca ple matuf qe nuk lidhin dot penevreket...

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#8

Post by ALBPelasgian » Thu Mar 25, 2010 10:38 am

Zeus10 wrote:Po, por botimi i tyre ka nje fature financiare te larte, dhe une kam shume dyshim se blerjet do ta mbulojne gjysmen e shpenzimit. Pune ime shihet me dyshim jo vetem nga gjuhetaret e huaj dhe disa shqiptare(qe ndjekin ne menyre rigoroze vetem teorine e gjuheve IE dhe gjuhes PIE), por dhe nga njerezit qe nuk jane specialista. Pervec nje dore te vogel njerezish te rinj, patriote, pa paragjykime, askush nuk me ka mbeshtetur as moralisht as financiarisht.
Megjithate mbetem i palekundur ta publikoj nje ojese te punes time nepermjet internetit FALAS, me qellim qe te jene te arritshme per te gjithe, dhe te perdoren dhe prej atyre subjekteve qe do te ma kerkojne kete. Mendoj se megjithese jo gjithshka eshte 100 % pa gabim, punimet ne total tregojne nje ide qe pak shqiptare kane patur guximin ta parashtrojne. Ne pergjithesi tezat e tjera jane romantiko-fantastike, dhe bazohen ne argumenta te dobet. Une do te vazhdoj te shkruaj persa kohe qe mendoj se nuk jam gabim.
Zeus, edhe unë mendoj si IllyrianKing! Sistemoj të gjitha këto në një libër të mirëreferencuar në burime dhe literaturë, madje duke ua shfrytëzuar edhe armët e indoeuropianistëve. Siç ka thënë Dëshmori i Kombit, i paharruari student Bahri Fazliu-Gzimi në një nga poezitë e tij: 'Revole do të të vras me dorën tënde!'
http://www.youtube.com/watch?v=FWwlKejNZkY

Ndaj, sistematizoj të gjitha shkrimet dhe zbërthimet e gjërtanishme në kapituj ku te kesh ndjekur një rend rigoroz shkencor, që besoj fuqimisht që e ke më shumë se çdo gjuhëtar akademik të Tiranës e Prishtinës.

Do të bëjmë të gjithë përpjekje bashkarisht që të gjejmë një financues për librin. Tekefundit, do të shoh mundësinë që patëm ndjekur në të ish-forumit të ndjerë Bashkimi Kombëtar që patëm nxjerrë në dritë të paktën një numër dinjitoz të revistës në bashkëpunim me shtëpinë botuese 'Marin Barleti' (në Fier a Tiranë s'e mbaj mend se ku). Më pastaj, shumë nga forumistët patën botuar libra personal te kjo shtëpi botuese sipas marrëveshjes së mëposhtme:
-Libri botohej me shpenzimet e shtëpisë botuese, mirëpo fitimin e shitjes së librit e merrte ajo (dmth shtëpia botuese).

Dmth, tek e fundit le të shikohet dhe kjo mundësi. Mirëpo, unë do të bëj çmos që të sigurojmë një ose disa financues për librin. U bëj ftesë edhe të tjerëve këtu në forum që të gjejmë së paku disa financues!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#9

Post by Zeus10 » Thu Mar 25, 2010 12:47 pm

ALBPelasgian wrote:
Zeus10 wrote:Po, por botimi i tyre ka nje fature financiare te larte, dhe une kam shume dyshim se blerjet do ta mbulojne gjysmen e shpenzimit. Pune ime shihet me dyshim jo vetem nga gjuhetaret e huaj dhe disa shqiptare(qe ndjekin ne menyre rigoroze vetem teorine e gjuheve IE dhe gjuhes PIE), por dhe nga njerezit qe nuk jane specialista. Pervec nje dore te vogel njerezish te rinj, patriote, pa paragjykime, askush nuk me ka mbeshtetur as moralisht as financiarisht.
Megjithate mbetem i palekundur ta publikoj nje ojese te punes time nepermjet internetit FALAS, me qellim qe te jene te arritshme per te gjithe, dhe te perdoren dhe prej atyre subjekteve qe do te ma kerkojne kete. Mendoj se megjithese jo gjithshka eshte 100 % pa gabim, punimet ne total tregojne nje ide qe pak shqiptare kane patur guximin ta parashtrojne. Ne pergjithesi tezat e tjera jane romantiko-fantastike, dhe bazohen ne argumenta te dobet. Une do te vazhdoj te shkruaj persa kohe qe mendoj se nuk jam gabim.
Zeus, edhe unë mendoj si IllyrianKing! Sistemoj të gjitha këto në një libër të mirëreferencuar në burime dhe literaturë, madje duke ua shfrytëzuar edhe armët e indoeuropianistëve. Siç ka thënë Dëshmori i Kombit, i paharruari student Bahri Fazliu-Gzimi në një nga poezitë e tij: 'Revole do të të vras me dorën tënde!'
http://www.youtube.com/watch?v=FWwlKejNZkY

Ndaj, sistematizoj të gjitha shkrimet dhe zbërthimet e gjërtanishme në kapituj ku te kesh ndjekur një rend rigoroz shkencor, që besoj fuqimisht që e ke më shumë se çdo gjuhëtar akademik të Tiranës e Prishtinës.

Do të bëjmë të gjithë përpjekje bashkarisht që të gjejmë një financues për librin. Tekefundit, do të shoh mundësinë që patëm ndjekur në të ish-forumit të ndjerë Bashkimi Kombëtar që patëm nxjerrë në dritë të paktën një numër dinjitoz të revistës në bashkëpunim me shtëpinë botuese 'Marin Barleti' (në Fier a Tiranë s'e mbaj mend se ku). Më pastaj, shumë nga forumistët patën botuar libra personal te kjo shtëpi botuese sipas marrëveshjes së mëposhtme:
-Libri botohej me shpenzimet e shtëpisë botuese, mirëpo fitimin e shitjes së librit e merrte ajo (dmth shtëpia botuese).

Dmth, tek e fundit le të shikohet dhe kjo mundësi. Mirëpo, unë do të bëj çmos që të sigurojmë një ose disa financues për librin. U bëj ftesë edhe të tjerëve këtu në forum që të gjejmë së paku disa financues!
Albpelasgian, falemnderit per dashamiresine dhe atdhedashurine. Sic e di, une jam duke shkruar per ciklin: 'Greece the land of the myths' (per Maqedonine), dhe u bene 2 muaj, qe nuk kam shkruar asnje rresht me teper. Fatkeqesisht, une nuk e kam luksin te perqendrohem dhe te grumbulloj materiale, duke ndjekur disiplinen e nje akademiku, apo te dikujt qe paguhet per te pasur prodhimtari intelektuale. Shkruan Adrian Vehbiu, por paguhet mire per ate qe ben, dhe vetem atje perqendrohet. Une akoma nuk kam mbledhur honoraret e shkrimeve te mia ne disa gazeta, dhe e di pse, sepse ato nuk financohen nga lobe te politikes dhe njerezit e thjeshte qe i pelqejne, ose nuk mund te ndihmojne dot financiarisht, ose nuk mund te me ndihmojne per analize. Ne jemi njerez te thjeshte, ndoshta me pak talent dhe shume atdhedashuri, por tani eshte koha e parase, dhe paraja eshte nje perbindesh, qe na mban te pakten 12 ore ne dite larg shtepise. Vetem nje sponsor e zgjidh problemin.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
IllyrianLegend
Regular Member
Regular Member
Posts: 91
Joined: Wed Nov 02, 2016 12:55 pm
Gender: Male

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#10

Post by IllyrianLegend » Thu Dec 22, 2016 6:51 pm

Zeus10 wrote:
ALBPelasgian wrote:
Zeus10 wrote:Po, por botimi i tyre ka nje fature financiare te larte, dhe une kam shume dyshim se blerjet do ta mbulojne gjysmen e shpenzimit. Pune ime shihet me dyshim jo vetem nga gjuhetaret e huaj dhe disa shqiptare(qe ndjekin ne menyre rigoroze vetem teorine e gjuheve IE dhe gjuhes PIE), por dhe nga njerezit qe nuk jane specialista. Pervec nje dore te vogel njerezish te rinj, patriote, pa paragjykime, askush nuk me ka mbeshtetur as moralisht as financiarisht.
Megjithate mbetem i palekundur ta publikoj nje ojese te punes time nepermjet internetit FALAS, me qellim qe te jene te arritshme per te gjithe, dhe te perdoren dhe prej atyre subjekteve qe do te ma kerkojne kete. Mendoj se megjithese jo gjithshka eshte 100 % pa gabim, punimet ne total tregojne nje ide qe pak shqiptare kane patur guximin ta parashtrojne. Ne pergjithesi tezat e tjera jane romantiko-fantastike, dhe bazohen ne argumenta te dobet. Une do te vazhdoj te shkruaj persa kohe qe mendoj se nuk jam gabim.
Zeus, edhe unë mendoj si IllyrianKing! Sistemoj të gjitha këto në një libër të mirëreferencuar në burime dhe literaturë, madje duke ua shfrytëzuar edhe armët e indoeuropianistëve. Siç ka thënë Dëshmori i Kombit, i paharruari student Bahri Fazliu-Gzimi në një nga poezitë e tij: 'Revole do të të vras me dorën tënde!'
http://www.youtube.com/watch?v=FWwlKejNZkY

Ndaj, sistematizoj të gjitha shkrimet dhe zbërthimet e gjërtanishme në kapituj ku te kesh ndjekur një rend rigoroz shkencor, që besoj fuqimisht që e ke më shumë se çdo gjuhëtar akademik të Tiranës e Prishtinës.

Do të bëjmë të gjithë përpjekje bashkarisht që të gjejmë një financues për librin. Tekefundit, do të shoh mundësinë që patëm ndjekur në të ish-forumit të ndjerë Bashkimi Kombëtar që patëm nxjerrë në dritë të paktën një numër dinjitoz të revistës në bashkëpunim me shtëpinë botuese 'Marin Barleti' (në Fier a Tiranë s'e mbaj mend se ku). Më pastaj, shumë nga forumistët patën botuar libra personal te kjo shtëpi botuese sipas marrëveshjes së mëposhtme:
-Libri botohej me shpenzimet e shtëpisë botuese, mirëpo fitimin e shitjes së librit e merrte ajo (dmth shtëpia botuese).

Dmth, tek e fundit le të shikohet dhe kjo mundësi. Mirëpo, unë do të bëj çmos që të sigurojmë një ose disa financues për librin. U bëj ftesë edhe të tjerëve këtu në forum që të gjejmë së paku disa financues!
Albpelasgian, falemnderit per dashamiresine dhe atdhedashurine. Sic e di, une jam duke shkruar per ciklin: 'Greece the land of the myths' (per Maqedonine), dhe u bene 2 muaj, qe nuk kam shkruar asnje rresht me teper. Fatkeqesisht, une nuk e kam luksin te perqendrohem dhe te grumbulloj materiale, duke ndjekur disiplinen e nje akademiku, apo te dikujt qe paguhet per te pasur prodhimtari intelektuale. Shkruan Adrian Vehbiu, por paguhet mire per ate qe ben, dhe vetem atje perqendrohet. Une akoma nuk kam mbledhur honoraret e shkrimeve te mia ne disa gazeta, dhe e di pse, sepse ato nuk financohen nga lobe te politikes dhe njerezit e thjeshte qe i pelqejne, ose nuk mund te ndihmojne dot financiarisht, ose nuk mund te me ndihmojne per analize. Ne jemi njerez te thjeshte, ndoshta me pak talent dhe shume atdhedashuri, por tani eshte koha e parase, dhe paraja eshte nje perbindesh, qe na mban te pakten 12 ore ne dite larg shtepise. Vetem nje sponsor e zgjidh problemin.
Nese ki nevoj per ndhime Zeus, per te shkruar diqka me trego mua une do perpiqem te ndhimoj. Vetem mi dergo faktet/infon qe deshiron ti shenosh dhe une do te shkruj nje permbledhje ne gjuhen angleze meqe jom me i afte ne ate gjuhe

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4225
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Folja HIP dhe derivatet e saj ne gjuhe te vjetra e te reja.

#11

Post by Zeus10 » Thu Dec 22, 2016 8:14 pm

IllyrianLegend wrote:
Nese ki nevoj per ndhime Zeus, per te shkruar diqka me trego mua une do perpiqem te ndhimoj. Vetem mi dergo faktet/infon qe deshiron ti shenosh dhe une do te shkruj nje permbledhje ne gjuhen angleze meqe jom me i afte ne ate gjuhe
IllyrianLegend, jam i hapur te bashkepunoj me cilindo shqiptar, qe mendon si une se dija eshte arma me e fuqishme. Vete ky forum, lindi per te permbledhur gjithe idete dhe per sa kohe bashkepunuam, patem rezultate te pabesueshme. Publikuam video dhe artikuj te panumert, qe une megjithese i shkrova vete, kerkova qe te publikoheshin ne emer te arberiaonline, ne menyre qe te tregonim qe ne shqiptaret dime jo vetem te artikulohemi por dhe te bashkepunojme per qellime kombetare. Une projektin tim nuk kam ndermend ta nderpres, por per arsye financiare kam bere nje pauze. Jam gati ta rifilloj punen ne cdo moment qe ndiej se bashkepunimi qe me ofrohet eshte i sinqerte, por duhet te me kuptosh qe une jam nje njeri i thjeshte kam sakrifikuar shume nga jeta ime personale, qe tju ofroj njerezve ide te vlefshme. Per dicka konkrete te lutem me shkruaj ne mesazhe private.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Linguistikë”