Page 1 of 1

Humor me Linear B

Posted: Fri May 25, 2018 3:13 pm
by Zeus10
The Ancient Greek name βάρβαρος (barbaros), "barbarian", was an antonym for πολίτης (politēs), "citizen" (from πόλις – polis, "city-state"). The earliest attested form of the word is the Mycenaean Greek , pa-pa-ro, written in Linear B syllabic script.
Pra me nje fjale, Linear B "provon" qe fjala "barbarous" buron nga fjala 'papare':

PAPARE f.
Përshesh me bukë të grunjtë e me erëza, që përvëlohet me ujë të nxehtë e me gjalpë a me vaj dhe hahet zakonisht në mëngjes. Papare me gjalpë (me vaj, me djathë).
U bëri një papare

-itsok- -winer-