Rikthehet historia..
Erkand Qerimaj sfidon Dhimen, Shabanin e te tjere....
Paske qene e shkruajtur qe sporti i peshengritjes te jet nje triumf per Shqiptaret.
Dikur shqiperia rriti ne gjirin e saj ''disa peshengrites'' qe shume shpjet per disa te ardhura shiten flamurin,
kombesine,historine, e tyre si Dhima, Shabani etj,etj.
Por ja qe Nena Shqiperi nuk pushon se linduri bijte e saj te cilet rikthejne perseri triumfin Shqiptare, duke valvitur flamurin tone Kuq e Zi !!
Po ju kujtoj nje fragment te shkeputur nga: «Sportit popullor»,botuar me 29 prill 1991, Nr. 34: shkruan në aperturë si artikullin e parë (Peshëngritje – Fatmir Bushi më i miri):
«Për të patur një mendim të kualifikuar, biseduam me kryetarin e Federatës Shqiptare të Peshëngritjes, Vojo Dervishi, i cili na tha se megjithate eksodi më tepër se çdo sport goditi peshëngritjen, kam besim për suksese të reja».
Pirro Dhima kishte emigruar midis janarit dhe marsit 1991, por peshëngritja shqiptare vazhdonte të kishte suksese.
Tash prër tash mund të them vetëm se gjatë Kampionatit të 70-të Evropian (Wladyslawowo, Poloni, 24-31 maj 1991), Shqipëria pa Dhimën, Shabanin e të tjerë, arriti vendin e 8-të (167 pikë), Greqia ishte e 12-ta (92 pikë), dhe Italia e 13-ta (91 pikë)...
Me kete raste falenderoj Erkand Qerimaj i cili na dhuroj nje gezim te vecant, jo vetem fitoren, por kthimin e historise te ketij sporti!!
( artikulli & foto punuar nga Adriana )