"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sport dhe Histori

Flisni për sportin shqiptar në përgjithësi, talentet sportive dhe rezultatet e sportit shqiptar.

Moderator: Tan-Tirana

Post Reply
User avatar
Aida Taullaj
Member
Member
Posts: 20
Joined: Tue Dec 17, 2013 7:28 pm
Gender: Female
Location: Mallakastër

Sport dhe Histori

#1

Post by Aida Taullaj » Wed Jan 08, 2014 10:15 am

Unë jam boksier shqiptar, nuk bëjë politikë, por askush nuk mund të ma ndaloj të tregoj diçka historike...

Image

Nuri Seferi: Presheva, Bujanoci e Medvegja janë Kosovë Lindore

Boksieri ynë i njohur Nuri Seferi kampioni i evropës sot ka qëndruar në Kosovën Lindore. E shkruajtëm Kosovë Lindore, me porosinë e boksierit tonë Seferi. Bokseri me renome evropiane Nuri Seferi nga Gostivari tha për “Presheva Jonë” se “unë jam boksier shqiptar, çka nuk pranoj pasaportë tjetër pos shqiptare dhe nuk bëjë politikë dhe askush nuk mund të ma ndaloj të tregoj diçka historike se Presheva, Bujanoci dhe Medvegja kurrë s’kanë qenë serbe e as që do të jenë. Prandja ato janë pjesë e Kosovës Lindore…”.

Artikulli i plotë

Post Reply

Return to “Sporti shqiptar”