"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Atleti Usain Bolt kalon parashikimet 100 m.

Flisni për sportin ndërkombëtar, lajmet në lidhje me sportin.

Moderator: Tan-Tirana

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Atleti Usain Bolt kalon parashikimet 100 m.

#1

Post by Zeus10 » Tue Aug 18, 2009 12:05 am

Usain Bolt ka hyrë në histori pas rekordit botëror me 9 sekonda e 58 të qindtat në garën e 100 metrave, të vendosur të dielën në mbrëmje. Ai ka kaluar edhe parashikimet e shkencëtarëve për limitet e njeriut, pasi ata parashikonin se koha 9 sekonda e 60 të qindtat do të ishte e paarritshme.
Por nuk është vetëm kjo. Bolt i ka përshkuar 100 metrat e garës së të dielës me vetëm 41 hapa dhe me një shpejtësi mesatare 37.58 kilometra në orë. Në vijën e finishit shpejtësia e tij ishte 41.38 kilometra në orë, shpejtësi që nuk ishte parë në të shkuarën. Po ashtu, për çdo sekondë xhamajkani ka përshkuar distancën 10.4 metra.
Gjatësia e çdo hapi të tij ka qenë 2.4 metra, shifra vërtetë jonormale për një njeri. E megjithatë vetë Bolt ka deklaruar se asgjë nuk ka mbaruar këtu dhe se në të ardhmen do të synojë rekorde të tjerë. Me shpejtësinë dhe forcën e tij gjithçka duhet besuar. Usain Bolt mbush 23 vjeç ditën e premte dhe ai tashmë është një legjendë e gjallë e sportit. Rekordi i tij në Botërorin e Berlinit vështirë se do të arrihet të thyhet ndonjëherë nga atletët e tjerë.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

Post Reply

Return to “Sporti ndërkombëtar”