"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Arbëria online sot feston përvjetorin.
- Hymniarber
- Grand Star Member

Arbëria online sot feston përvjetorin.
Miq dhe bashkëatdhetare.
Sot eshte 2 Qershor dhe mbushet plot një vit, qekur u shkrua postimi i pare ne kete forum. Nje vit me pare, ky forum lindi, per te shprehur zerin tone pa censure, pa frikën se mendimi yt, do te kalonte ne sitat e censures dhe interesave . Ne te u bashkuan djem e vajza, te rinj e te moshuar, me pikepamje dhe interesa te ndryshme dhe sot numeron 577 anetare, duke pasur nje maksimum prej 223 vizitore online dhe percjell ze shqiptarie. Une jam i sigurte, qe ky ze do te forcohet ne te ardhmen, dhe do te behet ndoshta nje nga zerat me te spikatur ku dashuria per token, racen prej nga kemi origjinen, do te sundoje mbi gjithe ndjenjat e tjera. Kjo dashuri do te na beje ne te studjojme, hulumtojme, hetojme rrenjet tona te lashta, dhe do te jete ndjenja qe do te na mbaje ne bashkuar, per te lene menjane interesat personale partiake dhe klanore, dhe te prezantohemi ne boten e madhe me nje ze, zerin ARBEROR. Ju falenderoj te gjitheve, per kontributin e paçmuar qe keni dhene, qe zeri yne te degjohet, me i qarte se kurre, me i artikuluar se kurre dhe me me besim se kurre. Nepermjet faqeve te ketij forimi, ne kemi provuar historine tone, kulturen tone, si asnje grumbullim shqiptaresh para nesh, dhe per kete duhet te jemi krenare, sepse provuam ne te njejten kohe qe races sone nuk i mungon mençuria.
Pershendetje te gjitheve.
Sot eshte 2 Qershor dhe mbushet plot një vit, qekur u shkrua postimi i pare ne kete forum. Nje vit me pare, ky forum lindi, per te shprehur zerin tone pa censure, pa frikën se mendimi yt, do te kalonte ne sitat e censures dhe interesave . Ne te u bashkuan djem e vajza, te rinj e te moshuar, me pikepamje dhe interesa te ndryshme dhe sot numeron 577 anetare, duke pasur nje maksimum prej 223 vizitore online dhe percjell ze shqiptarie. Une jam i sigurte, qe ky ze do te forcohet ne te ardhmen, dhe do te behet ndoshta nje nga zerat me te spikatur ku dashuria per token, racen prej nga kemi origjinen, do te sundoje mbi gjithe ndjenjat e tjera. Kjo dashuri do te na beje ne te studjojme, hulumtojme, hetojme rrenjet tona te lashta, dhe do te jete ndjenja qe do te na mbaje ne bashkuar, per te lene menjane interesat personale partiake dhe klanore, dhe te prezantohemi ne boten e madhe me nje ze, zerin ARBEROR. Ju falenderoj te gjitheve, per kontributin e paçmuar qe keni dhene, qe zeri yne te degjohet, me i qarte se kurre, me i artikuluar se kurre dhe me me besim se kurre. Nepermjet faqeve te ketij forimi, ne kemi provuar historine tone, kulturen tone, si asnje grumbullim shqiptaresh para nesh, dhe per kete duhet te jemi krenare, sepse provuam ne te njejten kohe qe races sone nuk i mungon mençuria.
Pershendetje te gjitheve.
Fere libenter homines id quod volunt credunt

- Mallakastrioti
- Galactic Member

Re: Arbëria online sot feston përvjetorin.
Ta gezojme ditelindjen e nje vjetorit te Forumit tone atehere, te gjithe vellezer dhe motra.

- Arbëri
- Universe Member

Gëzuar .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
-
Aurena
- Junior Member

Gezuar nje vjetorin dhe mbaheni gjalle punen e mahnitshme qe po beni.
Nje falenderim te vecante dua te bej per autorin e kesaj video impresionuese, qe na ben krenare per origjinen tone
Nje falenderim te vecante dua te bej per autorin e kesaj video impresionuese, qe na ben krenare per origjinen tone
-
misteralb
- Member

Gezuar 1 vjetorin e ketij kuvendi.
- Ani i Ri
- Member

Keni te drejte te krenoheni.
Arjani
Arjani
- Mendi
- Regular Member

Pershendetje dhe gezuar 1 vjetorin. Keni kryer me te vertete pune te lavderueshme.
- alfeko sukaraku
- Sun Member

Urime urime....mos u shuajt kurre nder shekuj ky ze qe po lidhe rilindjen me te sotmen!
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
-
RapsoD
- Regular Member

Gezuar 1- vjetorin , ka me ju dasht gjithe shqiptaria.
-
Phoenix
- Supreme Member

Urime të përzemërta për të gjithë ju që hapet këtë vend, ku shqiptarët bëhen krenarë!
Për mua është një shkollë e dytë. Këtu nuk mësohet padija, dogma. Mendja nuk ngurtësohet, por bëhet më e zhdërvjelltë se më parë. Në fund nxënësi nuk është i detyruar me blerë (pa) dijëplomën!
Kur të gjithë shqiptarët do të kuptojnë se feja jonë është DIJA, se partitë janë bunkerë që burgosin shpirtin dhe inteligjencën e shqiptarëve, se jeta është gjëja më çmuar dhe të tjerat janë shërbyeset e saj, atëherë do të fillojmë t'i japim përsëri kësaj bote. Do të detyrohen të bëhen "miq" edhe ata që janë përbetuar si kundërshtarë.
Ky kuvend e ka nisur këtë udhë!

Për mua është një shkollë e dytë. Këtu nuk mësohet padija, dogma. Mendja nuk ngurtësohet, por bëhet më e zhdërvjelltë se më parë. Në fund nxënësi nuk është i detyruar me blerë (pa) dijëplomën!
Kur të gjithë shqiptarët do të kuptojnë se feja jonë është DIJA, se partitë janë bunkerë që burgosin shpirtin dhe inteligjencën e shqiptarëve, se jeta është gjëja më çmuar dhe të tjerat janë shërbyeset e saj, atëherë do të fillojmë t'i japim përsëri kësaj bote. Do të detyrohen të bëhen "miq" edhe ata që janë përbetuar si kundërshtarë.
Ky kuvend e ka nisur këtë udhë!
- ErjonH.
- Poster Grande Member

ARBERIAONLINE eshte nder te paktit forume i cili mban me vete vlera te medha dhe unike, me vjen mire qe shqiptaria ka nje forum si ky.
Urime, nje vjetori.
Urime, nje vjetori.
-
Protoalbanian
- Junior Member

Gezuar pervjetorin dhe zhvilloheni kete iniciative te vecante.
-
qiellikaltër
- Honored Member

Urime Arbëria!
Dëshirojmë që dijet e sjella këtu të hyjnë në sa më shumë vatra shqiptare. Kështu, më pas dituria do nxisë edhe ndryshimin e përparimin, për të cilat kemi aq shumë nevojë!
Të falemi Shqipëri!
Dëshirojmë që dijet e sjella këtu të hyjnë në sa më shumë vatra shqiptare. Kështu, më pas dituria do nxisë edhe ndryshimin e përparimin, për të cilat kemi aq shumë nevojë!
Të falemi Shqipëri!
"Du t'jem zot, n'timen tok,
dje dhe sot, sot e neser."
dje dhe sot, sot e neser."
- Hyu
- Member

Suksese ne ket pune qe keni nis per me permbush misionin e forumit.
- Illyrian
- Regular Member

Mirembrema dhe urime Arberia [dhe sigurisht anetareve te palodhur te ketij forumi serioz (i cili eshte i vetmi i kesaj kategorie ne internet)].
I was here when time began, I will be here when it ends!