Pjese e shkeputur nga libri:"A new system: or, An analysis of antient mythology ...
-Jacob Bryant"
Goxha indikative! E pranoj si të mirëqenë, mirëpo nuk kam edhe aq informacion mbi krahinat dhe toponimet rreth Enkelejëve. Sikur të njihnim ndonjë toponim rrotull enkelejëve, atëherë do të ligjësohej edhe sqarimi-hipoteza juaj.Mallakastrioti wrote:Sa racionale mund te jene ne shqip ato fjelet e nenvizuara ne kete tekst?
Pjese e shkeputur nga libri:"A new system: or, An analysis of antient mythology ...
-Jacob Bryant"
o dermanMallakastrioti wrote:Sa racionale mund te jene ne shqip ato fjelet e nenvizuara ne kete tekst?
-Jacob Bryant"
O po shyqyr themte edhe une ore qe na hapni mbudhen ju te uruarit te qytetit te vijme edhe ne te shesim ndonje gje per dite pazari te shtune e te dielaalfeko sukaraku wrote:o dermanMallakastrioti wrote:Sa racionale mund te jene ne shqip ato fjelet e nenvizuara ne kete tekst?
-Jacob Bryant"
nuk na ke mesuar me kaq hollesira zotrote,paske talent te fshehur.Anglishten e kuptoj por jo forte mire .A mundesh te me japesh nje ide te pergjithshme per permbajtjen e ketij postimi.flitet per kadmin e harmonin edhe nje tempull me gure apo jo?..nuk dua perkthim fjale per fjale thjesht nje permbledhje se me intereson jashte mase dicka ketu.po ma bere kete ndere do te jape te drejte te vish ne qytet vetem te shtunave e te djelave lol
lolMallakastrioti wrote:O po shyqyr themte edhe une ore qe na hapni mbudhen ju te uruarit te qytetit te vijme edhe ne te shesim ndonje gje per dite pazari te shtune e te dielaalfeko sukaraku wrote:o dermanMallakastrioti wrote:Sa racionale mund te jene ne shqip ato fjelet e nenvizuara ne kete tekst?
-Jacob Bryant"
nuk na ke mesuar me kaq hollesira zotrote,paske talent te fshehur.Anglishten e kuptoj por jo forte mire .A mundesh te me japesh nje ide te pergjithshme per permbajtjen e ketij postimi.flitet per kadmin e harmonin edhe nje tempull me gure apo jo?..nuk dua perkthim fjale per fjale thjesht nje permbledhje se me intereson jashte mase dicka ketu.po ma bere kete ndere do te jape te drejte te vish ne qytet vetem te shtunave e te djelave lol![]()
Degjo aty flet qe Enkelejte apo gjuhen e Enkelejve e lidh me egjiptianet apo gjuha e zotit Amon(dhe thote qe enkelejte jane fis shume i vjeter) sipas Lukanit(Marco Anneo Lucano) qe e quan vendin ENKELEIA,dhe flet per emrin si teper te lashte.Pastaj autori ben disi interpretimet e veta(jo Lucani,por autori i librit) duke kerkuar te lidhi termin ENKELEI,eshte vendi i EN-CHEL,qe do te thote,sipas atij(autorit te librit) UJEVARE E QIELLIT(ketu u nisa edhe une te bej pyetje,pasi me erdhi ne mend qe iliret apo Hyllinejte jane quajtur edhe pupuj i yjeve)...i ngjashem,vazhdon autori me Hanes,Anorus,Anopus ne vende te tjera(Cuditerisht emertimet e ketyre tre te fundit fillojne me HA-nes,AN-orus,AN-opus=HENA?)...
Tempulli,thote me tej autori,ishte nje Ophite Petra(?)
Pak a shume kjo...aman ore te gjete gazepi,po nuk mbajte llafne te me leç te ryje nga gardhi juaj ne qytet se me ngeli vaji i ullirit pa shitur
Mbreslënëse! Të lumtë Mallakastër!Mallakastrioti wrote: Ky autori na konfirmon qe edhe ishulli i Qefalonise ishte Shqiptar...fjalet tekstuale te autorit jane:"vdiq ne CASSIOPE,ishull i Shqiperise,ne vitin 1083"---mund te merret si teze qe ne 1083 deri ne Ambraqi(ku ishulli eshte afer),keto toka kane pase qene te banuara me Shqiptare,pasi edhe pse autori i perket shek 16,mund te kishte shkruar ne ishullin grek Cassiope,dhe jo ne ishullin shqiptar-mendimi im te pakten
Faleminderit Alb. te gjithe po bejme nje pune me te vertet te mrekullueshme dhe jemi ne rruge te mbare pa tjeter.ALBPelasgian wrote:Mbreslënëse! Të lumtë Mallakastër!Mallakastrioti wrote: Ky autori na konfirmon qe edhe ishulli i Qefalonise ishte Shqiptar...fjalet tekstuale te autorit jane:"vdiq ne CASSIOPE,ishull i Shqiperise,ne vitin 1083"---mund te merret si teze qe ne 1083 deri ne Ambraqi(ku ishulli eshte afer),keto toka kane pase qene te banuara me Shqiptare,pasi edhe pse autori i perket shek 16,mund te kishte shkruar ne ishullin grek Cassiope,dhe jo ne ishullin shqiptar-mendimi im te pakten
Përkushtimi i juaj i vazhdueshëm dhe serioz ndaj të vërtetës dhe shqiptarësisë së 'Greqisë' është shembull dhe model që duhet të ndjekë secili prej nesh.
Two distinct states existed in southern Illyria: the kingdom of the Illyrians
and the community of the Molossians.
Clements' encyclopedia of world governments, Volume 10 - Page 31
John Clements - Business & Economics - 1992