"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
FUSTANELLA
- Marku
- Honored Member

Re: FUSTANELLA
wow, ose qysh thojna na "uuueehh!!!!"
edhe un jom i mendimit tond, shum e bukur.
Richard Caton Woodwille ka bere vepra stiloze dhe madheshtore
edhe un jom i mendimit tond, shum e bukur.
Richard Caton Woodwille ka bere vepra stiloze dhe madheshtore
"Sihariq, moj Bubullinë
se vran' Mustabej Dangllinë
T'ma kesht pruarë të gjav
u' burr' tim doj të marr."
[/b]se vran' Mustabej Dangllinë
- Arbëri
- Universe Member

Ja edhe nje foto derman nga Shen Naumi i Ohrit , qe deri para 60 vitesh ishte nen kufijte e Shqiperise :

Manastiri i Shën Naumit Foto e Jozef Sekelit (1863)
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Arban Blandi
- Supreme Member

z.Administrator, në më lejoni, unë kam një vërëjtje për postimet e anetarit me pseudonim 'Trojan' sepse janë foto të bukura. Jam krejt dakort me çdogjë negativë ndaj propagandës greke, por përse duhet të ushqejmë mostolerancë dhe "jo-gjithëpërfshirje arbërorë" ndaj artit? Unë do propozoja që për fotot kësisoj të hapet një temë kundër-propagandistike për arbërorët e elladhës. Në fund të fundit fotografitë e tradhëtarëve me ndërgjegje greke janë pjesë e folklorit tonë, e si të tilla përse të mos vlerësohën edhe ato? Kjofsha i gabuar, por, këndvështrimi jonë - 100% për rrënjet - mund të jetë edhe gjithëpërfshirës ndaj pikturat e tradhëtarëve.Hymniarber wrote:Trojan, dy postimet e fundit te tuat (si shume para tyre) jane turpi i kesaj teme, ne nuk na duhet fustanella e veshur nga ata, qe kane harruar rrenjet e tyre dhe bartin ne flamur simbole joshqiptare. Ne emer te atij flamuri me kryq blu, mijera jete shqiptaresh jane rrembyer dhe nje represion sistematik, qe vazhdon akoma me nderrime emrash dhe gjuhe, me hapje shkollash dhe varrezash pa te vdekur, me tjetersim etnik emigrantesh, me pensione per fshatare shqiptare qe jane gati te kendojne labce dhe ne greqisht. Me keto fotografi ti ne fakt po mundohesh te provosh te kunderten e asaj qe duam te provojme ne: FUSTANELLA ESHTE NJE VESHJE ETNIKE SHQIPTARE, AJO ESHTE HUAZUAR NGA TE GJITHE ATA QE ME SHKEPUTEN LIDHJET ME TRUNGUN ETNIK DHE KRIJUAN NJE IDENTITET TE NDARE NGA SHQIPTARET. Komenti im eshte dhe nje verrejtje per ty.
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.
- Mallakastrioti
- Galactic Member

Le te shohim tek fotoja e mesiperme nje pjese te vogel:

Sipas mendimit tuaj cilit shpend i ngjan kjo?
Shqiponjes?
Ne mos gaboj shqiptaret kane pasur nje dite te vitit kur quhej dita e ballonave ne mos gaboj (kemi qene te vegjel te gjithe dhe disi e mbajme mend diçka te tille).
Por si e therrasin italianet ballona?
AQUILONE,qe vjen nga fjala Aquila=Shqiponje

Sipas mendimit tuaj cilit shpend i ngjan kjo?
Shqiponjes?
Ne mos gaboj shqiptaret kane pasur nje dite te vitit kur quhej dita e ballonave ne mos gaboj (kemi qene te vegjel te gjithe dhe disi e mbajme mend diçka te tille).
Por si e therrasin italianet ballona?
AQUILONE,qe vjen nga fjala Aquila=Shqiponje

- Marku
- Honored Member

Illustrated London News
Albany

Albany

"Sihariq, moj Bubullinë
- Hymniarber
- Grand Star Member

Une nuk i quaj arvanitasit tradhetare, sepse feja eshte ajo qe ka percaktuar identetet e njerezve ne shekuj, para krijimit te kombeve-shtete, por une e quaj fare te papershtatshme qe ne nje teme ku flitet per nje vecori kulturore teresisht shqiptare qe propaganda greke mundohet ta beje te sajen dhe ta paraqise ate si huazim te vete shqiptareve, duke u nisur nga premisa qe ne jug fustanella eshte e perhapur, kurse ne veri fillon e zhduket, te vendosesh piktura ku spikat flamuri i shtetit ortodoks, ne nje mori fustanellash, si per te na bere ne karshillek qe ja keta jane thjeshte greke. Per me teper, Trojani nuk vendos komentet sqaruese ne ato piktura ku autori i pershkruan luftetaret si greke dhe po ashtu prurjet e tij, jane te njejta me ato propagandistike greke, qe i meshojne vetem faktit qe luftetaret luftuan vetem per ortodoksine, duke injoruar perkatesine e qarte etnike te tyre, qe eshte evidente nga FUSTANELLA, si psh:Giulio22 wrote:z.Administrator, në më lejoni, unë kam një vërëjtje për postimet e anetarit me pseudonim 'Trojan' sepse janë foto të bukura. Jam krejt dakort me çdogjë negativë ndaj propagandës greke, por përse duhet të ushqejmë mostolerancë dhe "jo-gjithëpërfshirje arbërorë" ndaj artit? Unë do propozoja që për fotot kësisoj të hapet një temë kundër-propagandistike për arbërorët e elladhës. Në fund të fundit fotografitë e tradhëtarëve me ndërgjegje greke janë pjesë e folklorit tonë, e si të tilla përse të mos vlerësohën edhe ato? Kjofsha i gabuar, por, këndvështrimi jonë - 100% për rrënjet - mund të jetë edhe gjithëpërfshirës ndaj pikturat e tradhëtarëve.Hymniarber wrote:Trojan, dy postimet e fundit te tuat (si shume para tyre) jane turpi i kesaj teme, ne nuk na duhet fustanella e veshur nga ata, qe kane harruar rrenjet e tyre dhe bartin ne flamur simbole joshqiptare. Ne emer te atij flamuri me kryq blu, mijera jete shqiptaresh jane rrembyer dhe nje represion sistematik, qe vazhdon akoma me nderrime emrash dhe gjuhe, me hapje shkollash dhe varrezash pa te vdekur, me tjetersim etnik emigrantesh, me pensione per fshatare shqiptare qe jane gati te kendojne labce dhe ne greqisht. Me keto fotografi ti ne fakt po mundohesh te provosh te kunderten e asaj qe duam te provojme ne: FUSTANELLA ESHTE NJE VESHJE ETNIKE SHQIPTARE, AJO ESHTE HUAZUAR NGA TE GJITHE ATA QE ME SHKEPUTEN LIDHJET ME TRUNGUN ETNIK DHE KRIJUAN NJE IDENTITET TE NDARE NGA SHQIPTARET. Komenti im eshte dhe nje verrejtje per ty.
ne postimin nr 427
viewtopic.php?p=20469#p20469
Fere libenter homines id quod volunt credunt

- Arban Blandi
- Supreme Member

Një saktësim: jam tërësisht dakort, ne e dimë, fjala tradhëtarë për arvanitasit ortodoksë është relative. Jam tërësisht dakort që në këtë temë për fustanellën shqiptare nuk mund të pranohën kësisoj pikturash përplot me simbole grekortodokse pa asnjë qortim. Këshilloj të përmendurin, në më lejon, të bëjë një temë më vetë për "Arbërorët e Elladhës" me çdo qortim të duhur kundër-propagandistik të kudogjindshëm për çdo titull, flamur, simbol. Përndryshe, siç thotë administratori, postimet kësisoj, pa kurrëfare qortimi, janë propagandë ellenistike.Hymniarber wrote:Une nuk i quaj arvanitasit tradhetare, sepse feja eshte ajo qe ka percaktuar identetet e njerezve ne shekuj, para krijimit te kombeve-shtete, por une e quaj fare te papershtatshme qe ne nje teme ku flitet per nje vecori kulturore teresisht shqiptare qe propaganda greke mundohet ta beje te sajen dhe ta paraqise ate si huazim te vete shqiptareve, duke u nisur nga premisa qe ne jug fustanella eshte e perhapur, kurse ne veri fillon e zhduket, te vendosesh piktura ku spikat flamuri i shtetit ortodoks, ne nje mori fustanellash, si per te na bere ne karshillek qe ja keta jane thjeshte greke. Per me teper, Trojani nuk vendos komentet sqaruese ne ato piktura ku autori i pershkruan luftetaret si greke dhe po ashtu prurjet e tij, jane te njejta me ato propagandistike greke, qe i meshojne vetem faktit qe luftetaret luftuan vetem per ortodoksine, duke injoruar perkatesine e qarte etnike te tyre, qe eshte evidente nga FUSTANELLA, si psh: ne postimin nr 427 viewtopic.php?p=20469#p20469Giulio22 wrote:z.Administrator, në më lejoni, unë kam një vërëjtje për postimet e anetarit me pseudonim 'Trojan' sepse janë foto të bukura. Jam krejt dakort me çdogjë negativë ndaj propagandës greke, por përse duhet të ushqejmë mostolerancë dhe "jo-gjithëpërfshirje arbërorë" ndaj artit? Unë do propozoja që për fotot kësisoj të hapet një temë kundër-propagandistike për arbërorët e elladhës. Në fund të fundit fotografitë e tradhëtarëve me ndërgjegje greke janë pjesë e folklorit tonë, e si të tilla përse të mos vlerësohën edhe ato? Kjofsha i gabuar, por, këndvështrimi jonë - 100% për rrënjet - mund të jetë edhe gjithëpërfshirës ndaj pikturat e tradhëtarëve.Hymniarber wrote:Trojan, dy postimet e fundit te tuat (si shume para tyre) jane turpi i kesaj teme, ne nuk na duhet fustanella e veshur nga ata, qe kane harruar rrenjet e tyre dhe bartin ne flamur simbole joshqiptare. Ne emer te atij flamuri me kryq blu, mijera jete shqiptaresh jane rrembyer dhe nje represion sistematik, qe vazhdon akoma me nderrime emrash dhe gjuhe, me hapje shkollash dhe varrezash pa te vdekur, me tjetersim etnik emigrantesh, me pensione per fshatare shqiptare qe jane gati te kendojne labce dhe ne greqisht. Me keto fotografi ti ne fakt po mundohesh te provosh te kunderten e asaj qe duam te provojme ne: FUSTANELLA ESHTE NJE VESHJE ETNIKE SHQIPTARE, AJO ESHTE HUAZUAR NGA TE GJITHE ATA QE ME SHKEPUTEN LIDHJET ME TRUNGUN ETNIK DHE KRIJUAN NJE IDENTITET TE NDARE NGA SHQIPTARET. Komenti im eshte dhe nje verrejtje per ty.
Last edited by Arban Blandi on Sat Oct 09, 2010 11:35 pm, edited 2 times in total.
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.
- ALBPelasgian
- Galactic Member

Pajtohem me Arbanin ne ate qe duhet te hapet nje teme e posacme ku te mblidhen materiale per arberoret e bizantizuar dhe manipulimin e tyre prej Patriarkanes se Stambollit!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
- Mallakastrioti
- Galactic Member

Diskutimi merr fund.Une dhe Socio meqenese jemi moderatore te temes do shohim hollesisht cilat duhen mbajtur dhe fshire qe ketu prej fotografive qe ne mendojme se nuk jane te pershteshme.Trojan eshte i ftuar te hapi teme me vete e ta quaje si ti doje qefi...fustanella greke a fustanella bizantine e ku di une!

- Arbëri
- Universe Member

Ngadal se kam edhe nje pyetje , se me shkuan nervat derman !
Cfare Theme duhet te hape ai ketu ne lidhje me fustanellen qe propozoni ?
- Mallakastrioti
- Galactic Member

Arbëri wrote:Ngadal se kam edhe nje pyetje , se me shkuan nervat derman !
Te hapi çti doje qefi----por mos te perziejme grurin me elbin se del buke e hidhur!

- Marku
- Honored Member

Un personalisht prej qe ja kam filluar te hulumtoj, te kerkoj ne web per fustanellen (ton) kam has shpeshher ne dezinformata, dhe jam i vetdijshem qe te ashtuquajtura "informata" de facto nuk jan te tilla, por ne realitet e pasqyrojn te kunderten.
Rrjedhimisht, ne kerkimet e mia me ka ndodh, dhe me ndodh qe web-i, googel-i me detyron ti "thej" hundet ne webfaqe greke ku, faktkisht arvanitasit, ose thjesht shqiptaret jan te etiketuar si grek. Kjo pune eshte nje problem, si jo. Por, meq un hulumtoj per fustanellen ton, kur shoh foto, piktura, vizatime me fustanelle, une, jam i vetedijshem qe eshte fjala per shqiptar e jo per malazez ose grek. Pra, tek un problemi nuk eshte problem.
Veprimi, ose kunderveprimi im eshte qe kur me vjen rasti te postoj, neper bloga, youtube, ne forume te tjera dhe sidomos ne kete forum, ato foto te arvanitasve, pardon, shqiptarve qe origjinalisht jane te etiketuar si greke, une, ne menyre shum te thjesht i postoj si shqiptare. Sepse, un jam i vetedijshem qe muhabeti eshte per shqipe.
Ky eshte mendimi im ne thelb. Ndoshta shum i thjesht, naiv, por... mua me rritet zemra kur kam ne dore material te luftetarve, ne Mal te Zi, Kroaci, Bosnje, Itali, ose ne Greqi te cilet e veshin fustanellen (ton). Dhe mua kjo me mjafton.
Veprimi im shpeshher ndeshet me kendveshtrimin e grekve te cilet simbas tyre te miat jane dezinformata... Kur flitet per relativitet...
Ndoshta nese te gjith ne qe postojm per fustanella ne kete forum bejm "dezinformata" ne anen ton, ateher edhe Hymniarberor ndoshta nuk do te kishte ankesa. Ankesa - dua te nenvizoj - qe i kuptoj plotesisht.
Pra, nese vendosim ta krijojm nje nder-tem, ose nje tem tjeter per shqiptaret e bizantizuar, per mua eshte the same.
Me respekt, Marku
Rrjedhimisht, ne kerkimet e mia me ka ndodh, dhe me ndodh qe web-i, googel-i me detyron ti "thej" hundet ne webfaqe greke ku, faktkisht arvanitasit, ose thjesht shqiptaret jan te etiketuar si grek. Kjo pune eshte nje problem, si jo. Por, meq un hulumtoj per fustanellen ton, kur shoh foto, piktura, vizatime me fustanelle, une, jam i vetedijshem qe eshte fjala per shqiptar e jo per malazez ose grek. Pra, tek un problemi nuk eshte problem.
Veprimi, ose kunderveprimi im eshte qe kur me vjen rasti te postoj, neper bloga, youtube, ne forume te tjera dhe sidomos ne kete forum, ato foto te arvanitasve, pardon, shqiptarve qe origjinalisht jane te etiketuar si greke, une, ne menyre shum te thjesht i postoj si shqiptare. Sepse, un jam i vetedijshem qe muhabeti eshte per shqipe.
Ky eshte mendimi im ne thelb. Ndoshta shum i thjesht, naiv, por... mua me rritet zemra kur kam ne dore material te luftetarve, ne Mal te Zi, Kroaci, Bosnje, Itali, ose ne Greqi te cilet e veshin fustanellen (ton). Dhe mua kjo me mjafton.
Veprimi im shpeshher ndeshet me kendveshtrimin e grekve te cilet simbas tyre te miat jane dezinformata... Kur flitet per relativitet...
Ndoshta nese te gjith ne qe postojm per fustanella ne kete forum bejm "dezinformata" ne anen ton, ateher edhe Hymniarberor ndoshta nuk do te kishte ankesa. Ankesa - dua te nenvizoj - qe i kuptoj plotesisht.
Pra, nese vendosim ta krijojm nje nder-tem, ose nje tem tjeter per shqiptaret e bizantizuar, per mua eshte the same.
Me respekt, Marku
"Sihariq, moj Bubullinë
- Arbëri
- Universe Member

O Vella , Marku , Gulio22 , AlbPelasgian . ketu nuk behet fjale kuj i thone "Grek" e kuj jo !
Neve e dim kuj i thone Grek , sigurishte qe ketyre Jevgjive JO , ketu behet fjale per shtremberimin e historise shqiptare e jo per arberoret e Greqise , shembulli ke fotoja me larte
, ja se cka shkruajne per ate foto :
Kaq nga une , mirembetshi .
Neve e dim kuj i thone Grek , sigurishte qe ketyre Jevgjive JO , ketu behet fjale per shtremberimin e historise shqiptare e jo per arberoret e Greqise , shembulli ke fotoja me larte
, ja se cka shkruajne per ate foto :
http://en.wikipedia.org/wiki/Georgios_KaraiskakisHis most famous victory was at Arachova (Greek: Αράχωβα), where his army together with other klephtes leaders such as Dimitrios Makris, crushed a force of Turkish and Albanian (Turkoalbanians) troops under Mustafa Bey and Kehagia Bey.[2] Victories such as the one at Arachova were especially welcome amid the disasters that were occurring elsewhere.
...they were again attacked by a body of Albanians in ambuscade, who rushed upon them with the yell of devils. One of the Greek chiefs, by name Demetrius Makris, however, once more rallied the fainting Greeks in fighting order, and made head against the Albanians, while at last about three hundred of Karaiskaki's braves, attracted by the clash of arms, came down from their lurking places in the mountain, and the Albanians were repulsed.
Kaq nga une , mirembetshi .
Last edited by Arbëri on Sun Oct 10, 2010 12:31 am, edited 2 times in total.
- Mallakastrioti
- Galactic Member

Mire atehere deri ne pergjigje te Trojan ne kete teme nuk do publikohet asgje per momentin.Te na shpjegoje Trojan arsyet e tij dhe si i kane shpetuar ne postet qe sjell propaganda greke.
Para se te gjykojme dike duhet te degjojme edhe mendimin e tij besoj.
Para se te gjykojme dike duhet te degjojme edhe mendimin e tij besoj.

- Trojan
- Honored Member

Mua me vjen keq qe ju po dyshoni per mua sikur po Bej propagande greke...
Une se pari (e kam shpjeguar edhe njehere) po postoj piktura fustanellash dhe po citoj vete piktoret cfare kane shkruar kur e kane pikturuar ate pikture..
Domethene une nuk kam frik nga greket ose nga serbet , thjesht po postoj art ku bejne pjese edhe fustanellat , te veshura nga Arberoret e Greqise..
Neqoftese prsh Louis Dupre shkruan ne Pikturen e tij (Un Grec de Janina) smund ta ndryshoj une dhe ta bej (Un Albanais de Janina)... Duhet te me kuptoni
se shume here Arvanitasit jane quajtur grek nga Piktor te huaj, por kjo nuk e mohon origjinen e tyre dhe as veshjet dhe trashgimine kulturore mbar shqiptare.
Nqs doni te beni ndarje "etnike", meqe vet ju po i quani grek ata , atehere hiqini te gjitha pikturat me Marko Bocarin , Karaiskakin ... e keshtu me rradhe..
Hiqini edhe pikturat e Jovanovic , ngaqe aty shkruan prsh Luftetar Serb apo ku ta di une...
Mua me vjen keq qe keni frik nga e verteta ... por edhe qe ju fyen Arti ...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Trojan, kjo teme eshte per fustanellen, kuptohet, por shume pikturat qe ke sjelle paraqesin edhe ngjarje historike, gje qe eshte shume ne rregull me mua si moderator...
Por, deri sa nuk i percjell keto piktura me shpjegime apo citate mbi ngjarjen apo aktoret, pikturat atehere mbeten te thata, te pakuptueshme e edhe mund te keq-interpretohen. Por jo vetem kaq, dikush ne net edhe mund ta pelqej shume pikturen qe ke vendosur ne forumin arberor, por pershkak te mungeses se prezentimit tend ai ta gjej ate, ''shpjegimin'', ne forume tjera.
Prandaj une kerkoj nga ju kujdes dhe profesionalizem me te madh ne te ardhmen.
MODERATORI
Une se pari (e kam shpjeguar edhe njehere) po postoj piktura fustanellash dhe po citoj vete piktoret cfare kane shkruar kur e kane pikturuar ate pikture..
Domethene une nuk kam frik nga greket ose nga serbet , thjesht po postoj art ku bejne pjese edhe fustanellat , te veshura nga Arberoret e Greqise..
Neqoftese prsh Louis Dupre shkruan ne Pikturen e tij (Un Grec de Janina) smund ta ndryshoj une dhe ta bej (Un Albanais de Janina)... Duhet te me kuptoni
se shume here Arvanitasit jane quajtur grek nga Piktor te huaj, por kjo nuk e mohon origjinen e tyre dhe as veshjet dhe trashgimine kulturore mbar shqiptare.
Nqs doni te beni ndarje "etnike", meqe vet ju po i quani grek ata , atehere hiqini te gjitha pikturat me Marko Bocarin , Karaiskakin ... e keshtu me rradhe..
Hiqini edhe pikturat e Jovanovic , ngaqe aty shkruan prsh Luftetar Serb apo ku ta di une...
Mua me vjen keq qe keni frik nga e verteta ... por edhe qe ju fyen Arti ...
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Trojan, kjo teme eshte per fustanellen, kuptohet, por shume pikturat qe ke sjelle paraqesin edhe ngjarje historike, gje qe eshte shume ne rregull me mua si moderator...
Por, deri sa nuk i percjell keto piktura me shpjegime apo citate mbi ngjarjen apo aktoret, pikturat atehere mbeten te thata, te pakuptueshme e edhe mund te keq-interpretohen. Por jo vetem kaq, dikush ne net edhe mund ta pelqej shume pikturen qe ke vendosur ne forumin arberor, por pershkak te mungeses se prezentimit tend ai ta gjej ate, ''shpjegimin'', ne forume tjera.
Prandaj une kerkoj nga ju kujdes dhe profesionalizem me te madh ne te ardhmen.
MODERATORI