"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Këtu mund të përshëndesni anëtarët e tjerë të forumit, miq dhe të dashur, mund të uroni personat që ju dëshironi për ngjarje të caktuara si festa, martesa ditëlindje etj.
Sot(27 shtatore 2010) u bene 1000 antare te regjistruar, antari i 1000 eshte luani86. Urime te sinqerta nga une per ideatoret e forumit, ndera falemnderit te gjithe atyre qe kane kontribuar dhe po kontribojne ne kete forum.
1002 antare deri me tani...Nje sukses i stuhishem ne te vertete! Me kujtohet kur ne fillim ArberiaOnline kishte 10 anetare por me kohe u be sofer e te gjithe shqiptareve fale punes se palodhur te te gjithe neve por edhe cilesise se jashtezakonshme gjithne e ne rritje te temave, materialeve, etj.
Urime edhe njehere bashkatdhetare te nderuar!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Une do te desha te falenderoja gjithe anetaret e ketij forumi, per pjesemarjen e tyre te shkelqyer, me gjetjet e tyre te çmuara, me mendimet aq te dobishme dhe te ralla dhe mbi te gjitha per interesin per çeshtjen kombetare, per historine e kulturen tone. Deri me tani, shume prej jush kane treguar nje dashuri te madhe per atdheun tone, gje qe ka rezultuar me gjetje spektakolare dhe me konfirmime shteruese per elemente te kultures dhe historise tone kombetare, si fustanella, plisi, vallja e burrave(pirrike), elemente gjuhesore, personalitete e figura te shqura, ngjarje historike etj.
Ajo qe e ben kete forum te jashtezakonshem, ashtu si pak te tjere, eshte deshira per ringjalljen tone, per ti treguar botes dhe sidomos taneve, qe ne nuk jemi nje komb i cfaredoshem, ne jemi ndoshta i vetmi komb ne Europe, me histori etnike, ku fjala Albania(Epir) apo Albanian(Epirot) ka nje kuptim katerciperisht etnik, ne nuk jemi nje komunitet fetar qe u shnderruam ne komb, ashtu si fqinjet tani ne Veri dhe Jug, kur jau desh interesi Fuqive te Medha, ne jemi pazgjidhshmerisht te lidhur me token ku jetojme, ne te cilen kemi jetuar brez pas brezi dhe eshte misioni yne, ashtu si eterit tane, tju mesojme brezave pasardhes, qe ne jemi ketu, me te vjeter se dhe Hena, ne nuk duhet te lejojme te çbehemi, sepse ne jemi komb i rralle, i vjeter, natyral, aspak fanatik si ne besim dhe sjellje, neve jemi ndoshta pasardhesit e vetem te drejteperdrejte te kulturave te lashta, te pervetsuara padrejtesisht prej te tjereve.
Kete mision forumi yne po e permbush me sukses. Kjo deshmohet dhe me shume se 1000 anetaret e rregjistruar ne 15 muaj jete te forumit.
Dua te falenderoj te gjithe stafin, per punen e vyer qe ka bere, dhe natyrisht gjithe anetaret qe nuk jane pjese e stafit, por me prurjet e tyre, i kane mahnitur dhe kenaqur frekuentuesit e ketij forumi.
Suksese te gjitheve.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Zeus10 wrote:. Kjo deshmohet dhe me shume se 1000 anetaret e rregjistruar ne 15 muaj jete te forumit.
Nese matematika ime s'gabon i bie qe brenda ketyre pesembedhjete muajve jete te ArberiaONLINE, ka pasur mesatarisht 66 regjistrime ne muaj (1000 : 15 = 66. 66). Kjo me te vertete eshte prurje e shkelqyeshme qe tregon vleren e larte cilesore te forumit.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!