"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Shqiponja me dy koke ky simbol i lashte.

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Shqiponja me dy koke ky simbol i lashte.

#31

Post by rrëqebull » Thu Jun 04, 2015 11:24 am

Në qoftë se Skënderbeu e mbante veten pasardhës të Aleksandrit dhe krijon edhe një përkrenare sipas shembëllimit apo përfytyrimit që kishtë për të, atëhere përse të mos mendohet se do të kërkonte të krijonte edhe një stemë apo flamur sipas shënjave ushtarake të Aleksandrit apo të Pirros, kur këta gëzonin kaq popullaritet tek shqiptarët e shek. XV, si paraardhës e themelues të lavdishëm të fisit epirot? Ç’gjë kontradiktore ka në këtë mes? Pastaj, në kushtet e luftës së madhe antiosmane që zhvillonin shqiptarët në shek. XV, ç’figura të tjera më frymëzuese se këta mund të kishte kur kërkohej guxim e besim në forcat e veta?
Kumtesa e plotë: Rreth origjinës së flamurit të Skënderbeut

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Shqiponja me dy koke ky simbol i lashte.

#32

Post by Adriana » Tue Mar 14, 2017 11:20 pm

Dokumentari - Gjurme Shqiptare nga Top Channel Albania me gazetarit Marin Mema - Historia e Flamurit Shqiptar - 04/03/2017


Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”