"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

“Rona Nishliu, e vetmja këngë bindëse në Eurovizion”

Sillni artikullin më të fundit që ju ka bërë më shumë përshtypje diskutoni rreth tij, argumentoni qëndrimin tuaj.
Rina
Honored Member
Honored Member

“Rona Nishliu, e vetmja këngë bindëse në Eurovizion”

Post by Rina »

Kanë vërshuar lavdërimet për këngëtaren shqiptare Rona Nishliu, që përfaqësoi vendin tonë në Festivalin Europian të Këngës, duke arritur finalen e ditës së shtunë.

Die Presse e Austrisë thotë se ajo ishte e vetmja këngë bindëse në gjysëmfinale. Mediat perëndimore janë ankuar sërish për cilësinë e dobët të këngëve pop të këtij festivali. Ndërkohë që Rona ka sjellë një këngë që është cilësuar gjetje. Edhe teksti ka bërë shumë përshtypje. Disa e kanë krahasuar me këngëtaren Bjork. Por jo vetëm kaq.

Në të përditshmen Corriere della Sera të Italisë, ku zakonisht nuk flitet kurrë për festivalin e këngës në Eurovizion (kanë Sanremon e tyre, që e quajnë festivalin par excellence të këngës në botë), përmendin ndonjë krahasim që kishin bërë të tjerët për Ronën, shkruan respublica.al. “Është si Aretha Franklin”, ky është një krahasim. “Është si Chaka Khan”, thosh krahasimi tjetër që i bënin me të ashtunjohurën “The Queen of Funk”. Nëse këto krahasime i rezistojnë sadopak kohës, Rona Nishliut nuk i lipset asnjë çmim tjetër në këtë botë.

Gazeta Tema
Rina
Honored Member
Honored Member

Re: “Rona Nishliu, e vetmja këngë bindëse në Eurovizion”

Post by Rina »

Mos harroni te votoni per Ronen sonte!

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Mund ta bartni kete temen tek nenforumi i muzikes.

Njerez te ndryshem duke kenduar kengen e Rones ne shqip.

Nga Holanda

Last edited by Rina on Tue Jun 12, 2012 4:22 pm, edited 1 time in total.
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Nga Turqia

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Nga Greqia

Nje tjeter
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Mua kohet e fundit kenget qe parqitet greku ne eurovizion me duken te gjitha te nje tralalaje, qe nga viti qe fituan me Elena Paparizo-n nuk nderrojme me muzik as korografi. Nuk e them per kundervenje me grekun se e kam inat, por eshte nje vertet.

Eshte e vertet qe kenga e Rones ishte e nje cilesie shume te larte, besoj qe nuk fituam nga gjuha, sikur te ishte ne anglishte mbase edhe do tingellonte me shume ne ekranin e te huajve. Po me mire ne shqip dhe ne vend te peste, se sa anglisht dhe ne vend te pare
:D
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Adriana wrote:Mua kohet e fundit kenget qe parqitet greku ne eurovizion me duken te gjitha te nje tralalaje, qe nga viti qe fituan me Elena Paparizo-n nuk nderrojme me muzik as korografi. Nuk e them per kundervenje me grekun se e kam inat, por eshte nje vertet.

Shume e vertete - qe nga koha e Elena Paparizou, te gjitha kenget greke ne eurovizion jane imitim i dobet i saj, jo vetem nga femrat sic ishte rasti me kengen e sivjetme, por edhe imitim nga meshkujt.

Elena Paparizou e transformuar ne mashkull -haha-

P.S. shume gjuhe qesharake osht qekjo greqishtja e sotme -hahaha-
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Meqe jemi te kjo tema edhe disa interpretime te kenges se Rones nga adhurues te saj nga vende te ndryshme

Ne spanjollisht

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Kujdes me volumin sidomos tek sekondat e fundit se fillon te elektrizohet situata :D

Ja si e ben hyrjen per videon ky interpretuesi nga Finlanda

Eurovision 2012 Albania. I'm 15 years old boy from Finland... (Yes, I'm not a Chinese girl! I'm half Japanese and half Finnish guy :))
PS. Headphone users, be warned!

Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Ky interpretimi nga Italia eshte nga me te miret mendoj une

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Rina wrote:
Adriana wrote:Mua kohet e fundit kenget qe parqitet greku ne eurovizion me duken te gjitha te nje tralalaje, qe nga viti qe fituan me Elena Paparizo-n nuk nderrojme me muzik as korografi. Nuk e them per kundervenje me grekun se e kam inat, por eshte nje vertet.

Shume e vertete - qe nga koha e Elena Paparizou, te gjitha kenget greke ne eurovizion jane imitim i dobet i saj, jo vetem nga femrat sic ishte rasti me kengen e sivjetme, por edhe imitim nga meshkujt.

Me kete kenge u paraqiten qe te fillonin cdo gje nga e para mbas krizes ekonomike, keshtu e titulluan edhe shume media te huaja. Edhe ketu eshte nje tralala e vjeter, gjithashtu dhe korografia, ''opa'' ''ngihu'' ''zbrit'' ''kapu per dore'' etj, etj. Edhe pse kendojne te njeten tralala keta gjithmon zene vend te mire ne eurovizon votohen shume nga fqinjte.

Mua votimet e eurovizionit tashme nuk me pelqejne, votojne sipas mardhenjeve te shteteve, nuk u besoj fare qe marrin parasysh votimet e popullit me ane te mesazheve. Une kam vite qe nuk votoj me, ate 5-10 euro me mire tja jap nje femije te haj nje akullore se sa tua fal hajdutave.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

bardus
Star Member
Star Member

Post by bardus »

Kompozitori i talentuar Florent Boshnjaku dhe Rona me ze te jashtzakonshem,jo vetem qe e shkunden festivalin e RTSH por arriten ta shkundin edhe ate te Eurovizionit nga tralalate dhe hopa hopat.Nuk eshte e mundur ta degjosh kete kenge dhe te mos ngihet mishi kokerr , kete se them vetem une, por edhe shume komente ne youtube.Me pelqeu edhe ky varjant ne anglisht.
Rina
Honored Member
Honored Member

Post by Rina »

Mua votimet e eurovizionit tashme nuk me pelqejne, votojne sipas mardhenjeve te shteteve, nuk u besoj fare qe marrin parasysh votimet e popullit me ane te mesazheve. Une kam vite qe nuk votoj me, ate 5-10 euro me mire tja jap nje femije te haj nje akullore se sa tua fal hajdutave.

Nuk ke faj qe nuk voton, se une me teper e kisha quajtur si Sllavovizion meqe ne kete festival kemi influence te madhe te bllokut lindor ne krye me Rusine. A nuk ishte kenga e Rusise nje kenge maskenballesh, me te cilen deshmoje sa seriozisht e merr kete festival dhe megjithate arriti ne poziten e dyte, per shkak te votimeve te pavlera.

Madje ne mediat angleze ka pasur zera te shumte qe Anglia te terhiqet nga eurovizioni, per shkak te ketyre votimeve gjeopolitike. Dmth eshte nje festival qe nuk ka ndonje vlere te madhe, madje as rezultati i pikeve nuk tregon vlerat reale te kenges qe fiton apo te kengeve ne pergjithesi.

Perkunder kesaj Shqiperia gjithmone con kenge te mira dhe e merr seriozisht dhe ben mire, per mendimin tim.

P.S. Po mire ti behet Europes nga kjo influence, se vet ka qejf te flirtoje me sllavet, per ate e kemi sot gati gjysmen apo me shume se gjysmen e Europes qe flet sllavisht ;) dhe vazhdon te sillet ashtu sic e quan Fishta, me shume te drejte.
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

Adriana wrote:
Rina wrote:

Me kete kenge u paraqiten qe te fillonin cdo gje nga e para mbas krizes ekonomike, keshtu e titulluan edhe shume media te huaja. Edhe ketu eshte nje tralala e vjeter, gjithashtu dhe korografia, ''opa'' ''ngihu'' ''zbrit'' ''kapu per dore'' etj, etj. Edhe pse kendojne te njeten tralala keta gjithmon zene vend te mire ne eurovizon votohen shume nga fqinjte.

E masakruan muziken popullore shqiptare,si motiv me duket i njohur por nuk me bie nder mend cilen kenge kane kopjuar.Mbase ndonje njohes i mire i muzikes mund ta gjeje lehte cfare kenge eshte.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

si perfundim i fut greku dhe nje lahute dhe e vulos vjedhjen e radhes.

ndoshta e kam gabim por mua me ngjan shume me kete perle te muzikes sone.

Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Post Reply

Return to “Artikulli i ditës”