"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
POPUJT E ZHDUKUR
-
- Senior Member
Re: POPUJT E ZHDUKUR
Shumë e thjeshtë: Sikurse sot, që ndodh një cunami, tërmet, uragan etj, dhe klerikët menjëherë fillojnë të akuzojnë viktimat se janë larguar nga udha e zotit, e njëjta ka ndodhur atëherë, sidomos kur dihet injoranca e madhe e atëhershme në krahasim me të sotmen.
- alfeko sukaraku
- Sun Member
SallySally wrote:
Historitë kuranore janë trajtuar të ndara nga historia klasike dhe ato pak përpjekje që janë bërë nga dijetarët islamë në kohë të ndryshme nuk mund të konsiderohen të plota, sepse kanë mangësi të dukshme në metodën studimore, pasi nuk bazohen në standarte bashkohore. Ky film dokumentarë është i bazuar në librat e Harun Jahjes.
Pyetja ime mbi kete teme eshte:
Ndeshkim nga mosperfillja ndaj Besimtareve, apo ndeshkim nga natyra?!
jemi deshmitare aktual te tragjedis shqiptare ne greqi.Greqia e 5 milion arvanitve flete gjuhen greke edhe i sherben greqishtes duke e harruar gjuhen shqipe.Ndeshkim nga mosperfillja e besimtarve...eshte me teper gallat se sa realitet ne ditet tona.Pasi ju e dini se "40 e ramazanit as kam ngrene e as kam pi/kur vjen dita e borjamit sheshi skenderbej behet arabi"..flitet arabisht.Feja edhe besimi i kane asimiluar popujt edhe kane nxjerre ne pah gjuhen qe e tyre ,qe ata e quanin gjuhen e zotit.
Ndeshkim nga natyra?Nuk e besoj,ndeshkim nga mendja e pjerdhur nga feja...besoj une.
Ue jame krejt kundra besimit se te gjitha gjuhet qe besohet se jane te vdekura, jane ne te vertet te tilla.
e them kete nga njohuri personale mbi gjuhet qe quhen te vdekura si etruskja-jonishtja-eteokretania etje etje,ato gjuhe nuk kane vdekur,por mbi to ka mbizotruar gjuha e fese e perhapur me ane te hurit e te litarit
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
- Mallakastrioti
- Galactic Member
Doja te sillja diçka interesante nga Malta...me bene pershtypje keto simbole qe ndoshta kane lidhje me kultin e Diellit.
(Diku Socio kishe publikuar diçka te ngjashme ne mos gaboj,edhe pse nuk ka lidhje me keto qe une po sjell ketu ndoshta).

Datohen rreth 4000 vjet me pare ( Fenikase ?)
(Diku Socio kishe publikuar diçka te ngjashme ne mos gaboj,edhe pse nuk ka lidhje me keto qe une po sjell ketu ndoshta).

Datohen rreth 4000 vjet me pare ( Fenikase ?)

- alfeko sukaraku
- Sun Member
nuk kishte Finikas 4000 vjet me pare.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE