"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

OFENDIM ANTISHQIPTAR NE F.B.

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.
Post Reply
Adriana
Universe Member
Universe Member

OFENDIM ANTISHQIPTAR NE F.B.

Post by Adriana »

OFENDIM ANTISHQIPTAR NE F.B

Ne rrjetin social FB, nga nje zoteri u leshua nje link me titullin ''SA TURP'', adresuar per z.Demaci, nga nje zonje me mbiemrin UKA! Pas disa debatesh e mendimesh te ndryshme, perfundimi qe definimi i meposhtem qe une e quaj nje nga ofendimet me te medha te degjuara per ne ketu : A DO QENDROJNE SHQIPTARET ME ZEMER NE ORIENT, APO DO KTHEHEN NE EUROPE'', shoqeruar kjo me akuzen per nje bark buke e ku di cfare, thua se te tjeret kane me shume se nje te tille! Se pari njeher s'kam hase ofendim me te madh per kombin tim se sa ky definim: '' SHQIPTARET ME ZEMER NE ORIENT'', do ta quaja nga aktet me armiqesore ndaj kombit tone pa e zgjatur fare! Shqiptaret jane nje popull themelisht perendimor teper i shendetshem e aspak perverse si sot ka masa te medha njerezish te cilet jetojne madje dhe ne komunitete te perbashketa dhe jane ne ofensive te vashdueshme per te ''zgjeruar'' anetaret e vet, emrin e te cileve, jo vec une ka ndoht ta permende! Shqiptaret qene ata qe per te mbrojtur oksidentin nga orienti, dhane me shume se kushdo tjeter, me shume se te gjithe oksidentalet te marre se bashku, e per kete ka dokumenta dhe prova te pafundme historike! E tere tirada ne drejtim te kinse dashamiresise ndaj nesh ka vetem nje qellim: Ndezjen e flakeve mes religjioneve, e per fat te keq me shume e dukeshme kjo na vjen nga Kosova, se ketu spara ze ajo flake fale nje tolerance te kultivuar prej shekujsh, perkunder asaj atje, ku dora e pergjakur serbe ka ngrite regjimente te tera qe punojne paprere per kete qellim, e jane mu ata qe me nje zell te habitshem i kthehen e i rikthehen temes ''se zemres tone'' thua se se kemi ate kur cdo gje flet per te kunderten, jane te tjere qe e kane humbur dhe sot zhvarriten ne llucerat e mekatit e veseve te percudnuara! E ne kete investim serbet jane gjithe perfshires, jane ata qe investuan atentatin ne New York, askush tjeter me qellim te njollosin shqiptaret, jane ata qe nxisin skota te tera injorantash nge ne qe te vejne besimin mbi atdheun e te pareve te tyne, jane ata qe me cdo kusht shohin te shume besimet tona, armen e vetme me te cilen duan te na luftojne e mjere kush asht e behet vegel e pre e tyne se do marre mallkimin e kombit shqiptar dhe pasojat qe vijne nga kjo brez pas brezi! Nuk eshte hera e pare qe has menyra te tilla te aresyetuari, te ndash orientin dhe oksidentin me shqiptaret, eshte teper e rende i nderuar, e qellimte dhe me brengos se tregon qe nuk ka shprese per disa individe te ne per te ndryshuar mendimin e tyre per popullin e vet dhe te punojme te gjithe se bashku per nga e ardhmja! E dij se ka seksione te vecanta ne Vatikan, me personel te shperndare nga do qe bejne propagande per besimin e perhapjen etij, e dij se jane te papermbajtur dhe nuk perfillin nocione te tilla si atdheu apo krahina apo komuniteti i caktuar, por ama e dij dhe jua baj me dije dhe atyne se me kombin tone sdo tu ece, por do tu ngece!

nga: Ilir Taraj më 2011-06-22 në orën 9:48.MD
http://www.facebook.com/ardianpreci/pos ... 3518830371
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: OFENDIM ANTISHQIPTAR NE F.B.

Post by Adriana »

Mbas perhapjes se ketij artikulli ne facebook, pata rastin te bisedoja me autorin e ketij artikullit per ti kerkuar ndonje link ose dicka me shume mbi kete teme, dhe autori Ilir Taraj me drejtoj ne kete adrese http://www.facebook.com/ardianpreci/pos ... 6512803610
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Para shumë vitesh,në nji bisedë që pata me të,më pyeti nji Shqiptar që a janë Shqiptarët Perëndimor apo Lindor.
Unë i thash që ajo pyetje ishte diçka për të cilën nuk e vritësha fort mendjen.
E bani pyetjen diç ndryshe dhe më tha sesi ndihesha unë ma afër nji Italiani apo nji Turku.
Unë i dhash ketë përgjigje:
-Nuk ndihem afër as me Italianin dhe as me Turkun,por ndihem afër me të gjithë ata që bukës i thonë bukë prej Preveze e deri në Tivar.
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Lloj-lloj rrymash ka në mesin tonë për momentin , si fetare poashtu edhe rajonale me të vetmin qëllim që ''mos ti lëjm shqiptarët të forcohen se na ngrëni dreqi :) '' , por neve nuk do ndalemi sepse rruga jonë është e drejtë edhe pse është përpjet ..
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
ernestkasapi
Member
Member

Post by ernestkasapi »

haxhi zeka ka kerku qysh moti qe populli shqiptare me evropa e jo ka shtetet islamike por dulen zajmet e vran per grosh.qerqili qysh ne luften e dyte boterore me rusin kerkuan prap ta coptojin shqipnin. dhe kjo zonja uka mos eshte rastesisht hajrie spikerica kur ne kohen e serbeve i jepke lajmet ne gjuhen shqipe dhe gjithman thojke kosova dhe metohija ka qen nje klyshe serbe edhe kjo zonja uka na qenke mes e serbis. por nuk po di emrin e saj do i kisha shkru diq ne adrese te saj.
Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”