"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Presidenti i rumanisë akuza fyese ndaj popullit Shqiptare

Në këtë forum mund të diskutoni mbi politikën ndërkombëtare, atë të vendit ku ju jetoni, lidhja e saj me politikën shqiptare.
Post Reply
Adriana
Universe Member
Universe Member

Presidenti i rumanisë akuza fyese ndaj popullit Shqiptare

Post by Adriana »

Skandal: Presidenti i Rumanisë i quan shqiptarët plehra!

“Shumë shpejt do të mbyllet çdo raport diplomatik me Prishtinën”, ka theksuar ndër të tjera ai. Aq i njohur është ky president në arenën politike të ballkanit saqë shqiptarët do ta mbajnë mend vetëm për këtë deklaratë dritëshkurtër prej burracaku të tij.

Presidenti i Rumanisë Trajan Basesku gjatë një diskutimi për Kosovën ka hedhur akuza fyese ndaj popullit shqiptar. “Të gjithë shqiptarët janë plehra, janë si harixhinjtë”, ka deklaruar ai.

Basesku ka theksuar se deklarata për pavarësinë e Kosovës, përfaqëson një akt ilegal, dhe për këtë arsye Rumania nuk e njeh pavarësinë e Kosovës, ndërsa ka shtuar se nuk ka asnjë marrëveshje bilaterale mes Prishtinës dhe Beogradit, që do të sillte të mira për të dyja palët.

Këto deklarata janë publikuar mesditën e sotme në mediat italiane, ku Basesku gjithashtu ka theksuar se pavarësia e Kosovës dhunon sovranitetin e integritetit territorial të Serbisë.

“Shumë shpejt do të mbyllet çdo raport diplomatik me Prishtinën”, ka theksuar ndër të tjera ai. Aq i njohur është ky president në arenën politike të ballkanit saqë shqiptarët do ta mbajnë mend vetëm për këtë deklaratë dritëshkurtër prej burracaku të tij.

Sic mund te duket ne foto, zoteria ka nje raport tejet miqesor me Presidentin e serbise Boris Tadic, dhe jo me kot, pasi mesa duket te dy ata ndajne te njejtat ndjenja raciale e paragjykuese per fqinjet ne rajonin e Ballkanit.

http://www.yllpress.com/31908/skandal-p ... ehra-.html
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Re: Presidenti i rumanisë akuza fyese ndaj popullit Shqipt

Post by Arbëri »

Eshte manipulim Ana i nje hakeri Serb :)
http://www.albeu.com/kryetitull/fyrjet- ... rb!/41078/
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Po ajo nuk diskutohet qe jan magjypat e tjeter ne mes, se magjypat vetem me magjypa bashkpunojne!
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

MAGJYP basesku, shiko hallet e shtetit tend !!

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Mos bej llogarine tone, po shiko shtepin tende o MAGJYP basesku.

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Skandali diplomatik, "ngrijnë” marrëdhëniet Shqipëri-Rumani

BUKURESHT- Deklarata e rreme e presidentit rumun, Traian Basesku “ngrin” marrëdhëniet mes Tiranës dhe Bukureshtit. Gjithçka erdhi si pasojë e një lajmi të rremë që qarkulloi të martën në internet dhe sipas të cilit kreu i shtetit rumun bëri deklarata fyese dhe raciste ndaj shqiptarëve.

Për ta sqaruar këtë lajm dhe për të verifikuar vërtetësinë e deklaratave të
Baseskut, Ministria e Jashtme shqiptare zgjodhi thirrjen me urgjencë të ambasadorit rumun në Tiranë, Viorel Stanila për shpjegime, por duket se një veprim i tillë ka shkaktuar tërmet diplomatik mes dy vendeve.

Ministria e Jashtme e Rumanisë reagoi ashpër lidhur me këtë, duke shprehur indinjatën dhe duke e konsideruar të papranueshme sjelljen e ministrisë së Jashtme shqiptare, që kërkoi shpjegime zyrtare nga ambasadori, edhe pse deklaratat ishin publikuar nga burime të panjohura.

Po dje, Ministria e Jashtme e Rumanisë i bëri të ditur ambasadorit shqiptar në Bukuresht se nuk është e pranueshme që një ambasador rumun të thirret për shpjegime lidhur me deklarata të paverifikuara dhe të botuara nga burime të pakonfirmuara.
(Lexoni artikullin e plotë në Gazetën Shqiptare)
(m.a/BalkanWeb)
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Po dje, Ministria e Jashtme e Rumanisë i bëri të ditur ambasadorit shqiptar në Bukuresht se nuk është e pranueshme që një ambasador rumun të thirret për shpjegime lidhur me deklarata të paverifikuara dhe të botuara nga burime të pakonfirmuara.

Aty ku ka ze, nuk eshte pa gje..... eshte nje fjale popullore, edhe keta magjypat nuk jane pa gje po he, se tani nuk diskutohet qe do nxjerrin justifikime. Kush e ka dhene kete lajme te rreme?!......le ta gjejme ta fusim ate ne burge atehere per informacione te rreme.....keto perralla dine ti sajojne mire ata! Ja tu jap une nje recet atyre qe: para se te perdorin fjalen SHQIPTARE te lajne tre here gojen me klor (po nga aji i forti ama).
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Keta sikur qenkan pregaditur vertet !
Nuk e komentojne se si hyri nje hacker Serb ne faqet e Presidentit qe e shau tere nje popull por i kunderpergjigjen shtetit Shqiptar keta gabel ?
I lumt ksaj radhe shtetit Shqiptar .
Post Reply

Return to “Politikë ndërkombëtare”