"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

Flisni për gjuhën shqipe, magjinë e saj, evoluimin, lidhjet e saj me gjuhët e tjera, rreziqet që i kanosen.

Moderators: Hymniarber, bardus

Post Reply
User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#31

Post by alfeko sukaraku » Tue Jun 22, 2010 8:24 pm

Mallakastrioti wrote:Nga libri:"Albanische Forschungen (1870)"-Miklosich, Franz, Ritter von, 1813-1891
derman

ju mire beni qe sillni kete alfabet nga dashnori i Gustavo Meyrit, por nga ana tjeter ky person eshte ai i cili ka vene bazat e minimit te prejardhjes sone autoktone pellazge.Nje kopje e shpifur e Miklosichit eshte edhe fjalori i Gustav Meyrit..te dy keta prostituta u ndoqen edhe nga nje grup tjeter prostitutash ne tirane per te ardhur ketu ku jemi.

Miklosichi e nxjerre shqipen si gjuhe mesjetare te hauzuar nga serbishtja e turqishtja...
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#32

Post by Mallakastrioti » Tue Jun 22, 2010 8:50 pm

alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:Nga libri:"Albanische Forschungen (1870)"-Miklosich, Franz, Ritter von, 1813-1891

Image
Image
derman

ju mire beni qe sillni kete alfabet nga dashnori i Gustavo Meyrit, por nga ana tjeter ky person eshte ai i cili ka vene bazat e minimit te prejardhjes sone autoktone pellazge.Nje kopje e shpifur e Miklosichit eshte edhe fjalori i Gustav Meyrit..te dy keta prostituta u ndoqen edhe nga nje grup tjeter prostitutash ne tirane per te ardhur ketu ku jemi.

Miklosichi e nxjerre shqipen si gjuhe mesjetare te hauzuar nga serbishtja e turqishtja...

Nuk kam postuar me duket cfare tha Miklosiçi e mo mu hidh dege me dege po hapi syte e shi çfare kam sjelle.....jane 12 alfabete te ndryshem qe nga mesjeta e deri ne shek e 19---ke gjekafshe per te thene per alfabetet,ndryshe mos fol kot jo cfare tha Miklosiçi e jo ca ka thene Adhambudhi---he paç uraten!Nuk jemi kaq te trashe nga tepelek efendija,mos te dime çfare ka shkruar njeri e tjetri!
me siper jane alfabete qe nuk besoj ti kesh hasur as ti e as une me pare.
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#33

Post by Zeus10 » Tue Jun 22, 2010 9:01 pm

Mallakastrioti wrote: Nuk kam postuar me duket cfare tha Miklosiçi e mo mu hidh dege me dege po hapi syte e shi çfare kam sjelle.....jane 12 alfabete te ndryshem qe nga mesjeta e deri ne shek e 19---ke gjekafshe per te thene per alfabetet,ndryshe mos fol kot jo cfare tha Miklosiçi e jo ca ka thene Adhambudhi---he paç uraten!Nuk jemi kaq te trashe nga tepelek efendija,mos te dime çfare ka shkruar njeri e tjetri!
me siper jane alfabete qe nuk besoj ti kesh hasur as ti e as une me pare.
Ashtu eshte Mallakastrioti, prurja jote nuk ka te beje fare me idete e Miklosicit, ajo eshte thjesht nje permbledhje e alfabeteve te perdorura per te shkruar shqipen, ne dokumentet dhe tekstet e njohura mesjetare.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#34

Post by alfeko sukaraku » Tue Jun 22, 2010 9:17 pm

Mallakastrioti wrote:
alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:Nga libri:"Albanische Forschungen (1870)"-Miklosich, Franz, Ritter von, 1813-1891

Image
Image
derman

ju mire beni qe sillni kete alfabet nga dashnori i Gustavo Meyrit, por nga ana tjeter ky person eshte ai i cili ka vene bazat e minimit te prejardhjes sone autoktone pellazge.Nje kopje e shpifur e Miklosichit eshte edhe fjalori i Gustav Meyrit..te dy keta prostituta u ndoqen edhe nga nje grup tjeter prostitutash ne tirane per te ardhur ketu ku jemi.

Miklosichi e nxjerre shqipen si gjuhe mesjetare te hauzuar nga serbishtja e turqishtja...

Nuk kam postuar me duket cfare tha Miklosiçi e mo mu hidh dege me dege po hapi syte e shi çfare kam sjelle.....jane 12 alfabete te ndryshem qe nga mesjeta e deri ne shek e 19---ke gjekafshe per te thene per alfabetet,ndryshe mos fol kot jo cfare tha Miklosiçi e jo ca ka thene Adhambudhi---he paç uraten!Nuk jemi kaq te trashe nga tepelek efendija,mos te dime çfare ka shkruar njeri e tjetri!
me siper jane alfabete qe nuk besoj ti kesh hasur as ti e as une me pare.
nuk e di ne se i ke hasur ti, por une i kam hasur edhe i njohe shume mire.per alfabetet nuk kam c te them sepse jane alfabete shume te reja per te treguar vjetersin e gjuhes shqipe...pse te thc nuk rac
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Arban Blandi
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 464
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am
Gender: Male
Location: Іllyria, Ukraine
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#35

Post by Arban Blandi » Wed Jun 30, 2010 7:23 pm

[quoteemNiko Stylos]Në Itali, rreth vitit 1200 një peshkop katolik nga Bari shkruan se shqiptarët kanë një tjetër gjuhë nga latinët, por librat e shqiptarëve janë të shkruar me shkronja latine. Këtë e thotë një peshkop katolik më 1200. Pra, ku shkuan ato libra?! Kush i prishi? Ato libra janë diku, por nuk dimë ku janë.[/quoteem]
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#36

Post by alfeko sukaraku » Wed Jun 30, 2010 8:26 pm

Giulio22 wrote:[quoteemNiko Stylos]Në Itali, rreth vitit 1200 një peshkop katolik nga Bari shkruan se shqiptarët kanë një tjetër gjuhë nga latinët, por librat e shqiptarëve janë të shkruar me shkronja latine. Këtë e thotë një peshkop katolik më 1200. Pra, ku shkuan ato libra?! Kush i prishi? Ato libra janë diku, por nuk dimë ku janë.[/quoteem]
nuk e ke iden se sa te pagdhendur jane dijetaret e tiranes...ata ineteresohen vetem per temat qe behet karrier edhe jo per kombin.

patjeter qe flen neper arkive deri sa te humbin krejt...kush i kerkon?kush interesohet?kush i financon?

e pe te qelburin ylli pango? solli fondacionin babinjotit te fusin turinjet ne kulturen shqiptare..spiunin edhe njeriun me fashist e antishkencore..ta njohesh vepren e babinjotit do terbohesh...ndaj greqia i jep leke qe te na i mpijn turin..ndersa ne flemem me sy hapur
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#37

Post by Mallakastrioti » Sat Jul 17, 2010 9:39 pm

Pashe qe eshte sjell si imazh "Alfabeti i Elbasanit",por po e rivendos ne nje pamje tjeter :

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#38

Post by Mallakastrioti » Sat Jul 31, 2010 11:27 am

Zeus10 wrote:Libri i pare i dokumentuar eshte Meshari i vitit 1555 por dokumenti i meposhtem i vitit 1332: 'Directorium ad passagium faciendum' me autor Burcard (Brocardus Monacus / Frère Brochard) ose William Adam (Guillelmus Adam / Guillaume Adam), verteton ne menyre te pamohueshme se shqiptaret kishin letersine e tyre te shkruajtur duke perdorur germa "latine".

Pjese nga doreshkrimi:

On the Kingdom of Rascia and how it could easily be conquered
I would like to come back to the Kingdom of Rascia to show how it could be conquered. Indeed, the desire to invade is all that is needed for the country to be taken. In order to make this clear, I would like to present a number of brief suggestions for an invasion and a number of easily fulfilled conditions for a conquest.

The said kingdom has few if any fortifications at all. All that exists are farmhouses and cottages devoid of moats and outer walls. The buildings and palaces, both of the king and of the nobles, are made of straw and wood. I have never seen a palace or home there made of stone or of brick except in the coastal towns of the Latins. The said kingdom is rich in grain, wine, oil and meat. It is a pleasant place with water from springs and rivers flowing through it, a delightful land with woods, meadows, mountains, plains and valleys full of various species of wild beasts. In short, everything that grows there is of choice quality, in particular in areas along the coast. In the said kingdom, there are indeed five gold mines and an equal number of silver mines in which expert miners toil without interruption. There are also mixed deposits of silver and gold, which have recently been discovered at various and sundry sites, and huge dense forests. Whoever owns this kingdom will have a veritable jewel in his possession, select and precious for all times.

One factor, among others, which makes this kingdom easy to conquer, is that it is inhabited by two peoples, i.e. the Albanians and the Latins who, in their beliefs, their rites and their obedience, both abide by the Roman Catholic Church. Accordingly, they have archbishops, bishops and abbots, as well as religious and secular clerics of lower rank and status. The Latins have six towns with bishops: firstly Antibarum (Bar), the seat of the archbishop, then Chatarensis (Kotor), Dulcedinensis (Ulcinj), Suacinensis (Shas) (2), Scutarensis (Shkodra) and Drivascensis (Drisht) (3), which are inhabited by the Latins alone. Outside the town walls, the Albanians make up the population throughout the diocese. There are four Albanian towns: Polatum Maius (Greater Pult) (4), Polatum Minus (Lesser Pult), Sabatensis (Sapa) (5) and Albanensis (Albanopolis) (6) which, together with the towns of the Latins, are all legally subject to the Archbishop of Bar and his church as their metropolitan.

The Albanians indeed have a language quite different from Latin. However they use Latin letters in all their books (7). The sway of the Latins is thus confined to the limits of their towns. Outside the towns, they do possess vineyards and fields, but there are no fortifications or villages actually inhabited by the Latins. The Albanians for their part, the larger of the two peoples, could assemble over fifteen thousand horsemen for warfare according to the custom and manner of the country, who would be courageous and industrious warriors. Since the said Latins and Albanians suffer under the unbearable yoke and extremely dire bondage of their odious Slav leaders whom they detest - the people being tormented, the clergy humiliated and oppressed, the bishops and abbots often kept in chains, the nobles disinherited and held hostage, episcopal and other churches disbanded and deprived of their rights, and the monasteries in decay and ruin - they would all to a man believe that they were consecrating their hands in the blood of the aforementioned Slavs if a French prince were to appear before them whom they could make leader of their war against the said evil Slavs, the enemies of our true faith. With the help of the aforementioned Albanians and Latins, one thousand French knights and five or six thousand foot soldiers could without a doubt easily conquer the whole length and breadth of this kingdom.

Doja te ndalesha disi ne materialin qe solle ketu Zeus.Arrita te gjej tekstin origjinal ne latinisht.Mora shkas nga ky citim si me poshte e te kerkojme te nalizojme:

Image

Indo-European Language and Culture: An Introduction
Autor Benjamin W. Fortson
......

Autori thote se keto libra te shkruara ne shqip kane "humbur" apo "zhdukur"...ne mos gaboj fjala angleze "vanished" ne shqip eshte "Zhdukur",edhe ne italisht eshte po i njejti perkthim.Eshte kjo diçka e vertet,apo duhet te perdorim fjalen "te fshehura"?

Ai qe eshte marre me teper me veprat e Brochard ka qene nje fare Ch.Kohler qe ve ne dyshim qe ai mund te kete ekzistuar:

Image

Pra eshte interesant fakti,se dikush apo disa njerez kane kerkuar dhe kerkojne ndoshta me qellim ti erresojne keto figura apo te vene ne pikepyetje ekzistencen e tyre.Qellimet i kane ditur ata apo edhe sot i dine vetem ata.
.....
Pasi ky autor ka ekzistuar ashtu si dhe veprat e ti (qe fatkeqesisht nuk jane ne dispozicion po te kerkosh ne web...nje enigme kjo?):

Image

Image...dhe jo vetem kaq por po ju sjell edhe tekstin origjinal ne latinisht:

Image


Ku nenvizimi me te kuqe shqiperuar ben:

"Shqiptarët me të vërtetë kanë një gjuhë krejt të ndryshme nga latinishtja. Megjithatë ata përdorin shkronja latine në të gjitha librat e tyre"
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#39

Post by Zeus10 » Sat Jul 31, 2010 10:48 pm

...dhe jo vetem kaq por po ju sjell edhe tekstin origjinal ne latinisht:

Image


Ku nenvizimi me te kuqe shqiperuar ben:

"Shqiptarët me të vërtetë kanë një gjuhë krejt të ndryshme nga latinishtja. Megjithatë ata përdorin shkronja latine në të gjitha librat e tyre"
Kjo kuote jo vetem konfirmon egzistencen e kultures dhe shkrimit shqip, por ajo mbi te gjitha konfirmon qe kjo ishte nje letersi KOMBETARE, atehere kur asnje nga kombet e tjera evropiane akoma nuk ishin ne egzistence. Ato qe do te duheshin te pakten 300 vjete te fillonin te ngjizeshin si kombe, nuk egzistonin ne formen e bashkesive etnike, por ne formen e komuniteteve fetare lokale.
Keshtu qe ne ate kohe qe shqiptaret kishin LETERSI KOMBETARE, te flasesh qofte dhe per egzistencen e kombeve te tjere, thjeshte nuk ka kuptim.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Arban Blandi
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 464
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am
Gender: Male
Location: Іllyria, Ukraine
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#40

Post by Arban Blandi » Sun Aug 01, 2010 5:16 am

Zeus10 wrote:
Mallakastrioti wrote:"Shqiptarët me të vërtetë kanë një gjuhë krejt të ndryshme nga latinishtja. Megjithatë ata përdorin shkronja latine në të gjitha librat e tyre"
Kjo kuote jo vetem konfirmon egzistencen e kultures dhe shkrimit shqip, por ajo mbi te gjitha konfirmon qe kjo ishte nje letersi KOMBETARE, atehere kur asnje nga kombet e tjera evropiane akoma nuk ishin ne egzistence. Ato qe do te duheshin te pakten 300 vjete te fillonin te ngjizeshin si kombe, nuk egzistonin ne formen e bashkesive etnike, por ne formen e komuniteteve fetare lokale. Keshtu qe ne ate kohe qe shqiptaret kishin LETERSI KOMBETARE, te flasesh qofte dhe per egzistencen e kombeve te tjere, thjeshte nuk ka kuptim.
Dhe s'duhët harruar se edhe At Donat Kurti jep një të dhënë të mrekullueshme për marrëdhëniet e vendit tonë me atë revolucion teknologjik që e tronditi botën kulturore me fuqinë e jashtëzakonshme shtytëse që u dha botimeve dhe kulturës në tërësi: për lidhjet me shtypshkronjën. Ai thekson se shtypshkronja kishte hyrë në Obot “fill mbas të gjetunit”, domethënë fill pas shpikjes së saj nga Gutenbergu. Shtypshkronja e Obotit, shkruan At Kurti, njihet më 1493. Kjo do të thotë se ajo ishte futur në Shqipëri vetëm 38 vjet pasi Gutenbergu i dha vendit të vet dhe botës prodhimin më të famshëm të krijesës së tij: Biblën e shtypur në shtypshkronjën e vet. Tridhjetë e tetë vjet për atë kohë janë si tridhjetë e tetë ditë sot, ndoshta më pak. Shtypshkronja, siç dihet, vlerësohet si një prej shpikjeve më të mëdha të gjithë kohëve. Futja kaq e vrullshme, e menjëhershme, e kësaj teknologjie dëshmon se në Shkodër e rrethina lidhjet me Perëndimin ishin të drejtpërdrejta; dëshmon se aty kishte një jetë intelektuale të dendur, plot energji, aty shkruhej, krijohej, botohej, përhapej kulturë. Cilët libra janë botuar në ato vite të mugëta? Mjerisht gjatë zhvillimeve të mëvonshme dramatike në trojet shqiptare ato janë zhdukur.
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.

User avatar
Arban Blandi
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 464
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am
Gender: Male
Location: Іllyria, Ukraine
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#41

Post by Arban Blandi » Fri Aug 06, 2010 10:41 am

[quote2="z.Genc Leka, 16 Gusht 2005"][Studiuesi shqiptar Z. Genc Leka është Anëtar i Federatës së Mësuesve të New York-ut dhe të Amerikës në SHBA. Anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptarë në Amerikë dhe një ndër themeluesit kryesor të krijimit të Akademisë së Shkencave Shqiptaro - Amerikane në SHBA.]
- z.Genc Leka, gjatë bisedës me një Profesor të huaj mesa më kujtohet ka qenë fundi i vitit 2001, keni diskutuar për një libër që ndodhet në bibliotekat e New York-ut dhe që fliste për shkrimet liturgjike në gjuhën shqipe. A mund të na flisni diçka në lidhje me këtë libër?

Po më kujtohet shumë mirë. Kjo ngjarje ka ndodhur në 27 tetor të vitit 2001, ku unë pas shumë kohë kërkimesh dhe pas një njoftimi që kisha, arrita të gjej në një nga bibliotekat e New York-ut një libër që bënte fjalë për shkrimet liturgjike në gjuhën shqipe. Unë akoma nuk kam botuar asgjë në lidhje me këtë fakt për arsye se dua të jem shumë i sigurtë në ato që do të paraqes përpara opinionit publik. Për një gjë jam i sigurtë se një nga Papat e Romës me firmën e tij origjinale ka firmosur dhe deklaruar se ky shkrim është në gjuhën shqipe. Por unë shumë shpejt do t’a bëj publike këtë të vërtetë së bashku me deklaratën e Papës. Libri është rreth dy shekuj e gjysëm më i vjetër se Meshari i Gjon Buzukut, por mendoj se është edhe më i vjetër, si dhe është i shkruar toskërisht.[/quote2]Fatkeqësisht, nuk kam gjetë ndonjë artikull të ri nga zotnia.
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#42

Post by Mallakastrioti » Thu May 26, 2011 7:22 pm

Arnold von Harff (* 1471 -1505 )

"Fjalorthi" i Arnold von Harff i vitit 1497:

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#43

Post by Mallakastrioti » Sun Jun 12, 2011 7:34 am

This book has historical and museal immense value.
It is the only copy that has survived the flames of the Ottoman Empire and the Greek Orthodox church, which were against the spread of albanian language. As from historical descriptions and notes left in the book, it is the book which is used as the first primer to learn the Albanian language, from Petro Nini Luarasi submitted by Janice Pope. It is historically known that Nikola Zografi has submitted this book to Petro Nini Luarasi to spread the Albanian language.


Image

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#44

Post by Mallakastrioti » Tue Aug 02, 2011 9:54 pm

Dokumente prej Arikivit Venecian. Imazhi me poshte i perket vitit 1422. Perveç rendesise historike, ky dokument ka edhe rendesi gjuhesore. Aty jepet emri i nje vendi ( si dhe kishe) quajtur Shen Gjergj.Leter derguar Venedikut prej M. Bembo. Pra kemi te bejme me nje toponim apo emer teresisht shqiptar.

Image

(Shëngjergj, (malazezisht: Свети Ђорђе), është vendbanim në kumunën e Ulqinit. Pra flitet per kete vendbanim)
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Sa i vjeter eshte shkrimi shqip ne tekste?

#45

Post by Mallakastrioti » Sun Nov 20, 2011 11:25 am

Lidhur Etruskishtes, shume here kemi ndeshur ne disa studime te cilat jane bere prej autoresh si Majani, Vlora-Frasheri apo Niko Stilo. Keta autore nuk jane marr seriozisht prej botes Akademike, jo vetem asaj shqiptare, por edhe Europiane apo boterore. Por duket qe nuk kane qene, apo jane vetem keta autore qe mbeshtesin tezen qe shqipja eshte nje gjuhe e cila mund te zbertheje etruskishten. Nje autor tjeter i rendesishem i shek. 19, Isaac Taylor (2 Maj 1829 – 18 Tetor 1901) ne studimet e tij dhe pikerisht ne librin "Etruscan researches "-publikuar ne vitin 1874 , shkruan disa fakte interesante, duke e vendosur shqipen si nje nder gjuhet kryesore ne zberthimin e etruskishtes. Me poshte po sjell disa pjese prej librit te tij.

Image

... si dhe perfundimin e tij ne kete liber citojme:

Image
Image

Post Reply

Return to “Gjuha shqipe”