"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Album

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#451

Post by Mallakastrioti » Mon Jan 30, 2012 5:05 pm

Viti 1917. Malesore shqiptare tek nje burim.
(Shume e bukur do shtoja si fotografi)

Image
Image

Socio
Star Member
Star Member
Posts: 693
Joined: Thu Sep 03, 2009 12:44 pm
Gender: Male

Re: Album

#452

Post by Socio » Mon Jan 30, 2012 6:21 pm

'Shqiptari' - viti 1890

Image
One cannot and must not try to erase the past merely because it does not fit the present

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: Album

#453

Post by ALBPelasgian » Sun Feb 26, 2012 8:51 pm

Disa fotografi te rralla te bera nga Hugh Callan. Gjenden ne njeren nga vellimet e 'Scottish geographical magazine':

Image

Image

Sa e bukur Janina! Qytet i rregullt dhe industrial, i cili do te duhej te ishte kryeqyteti i Shqiperise se vertete...
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#454

Post by Mallakastrioti » Sun Mar 11, 2012 9:00 am

Mallakastrioti wrote:
Mallakastrioti wrote:
Zeus10 wrote:
Socio wrote:Shqiptare nga Eleusis 1820

Image
Sa e ngjashme kjo grua shqiptare, me keto te dymije vjeteve me pare:

Image

...por jo vetem ajo-edhe keto qe vallzojne me duart te nderthurura njera me tjetren :)

Image

Image
The Journal of Hellenic studies-Volume: 14
Chiusi, Itali (periudha etruske)

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#455

Post by Mallakastrioti » Mon Mar 12, 2012 5:34 pm

Mallakastrioti wrote:
Mallakastrioti wrote:
Mallakastrioti wrote:
Zeus10 wrote:
Socio wrote:Shqiptare nga Eleusis 1820

Image
Sa e ngjashme kjo grua shqiptare, me keto te dymije vjeteve me pare:

Image

...por jo vetem ajo-edhe keto qe vallzojne me duart te nderthurura njera me tjetren :)

Image

Image
The Journal of Hellenic studies-Volume: 14
Chiusi, Itali (periudha etruske)

Image
Kuluriotet
Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#456

Post by Mallakastrioti » Sat Apr 07, 2012 5:52 pm

Lufta e pare boterore. Viti 1916 (Gjirokaster). Rekrute shqiptar ne anen e italianeve

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#457

Post by Mallakastrioti » Sat Apr 07, 2012 6:49 pm

20 Prill 1916. Prej gazetes "The New York Times"-"Ne Shqiperi ku shume grupe te veçuara (fraksione) jane ne lufte" (Shqiperia kthyer ne nje shesh lufte ku forcat e huaja luftonin njera-tjetren)

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#458

Post by Mallakastrioti » Sun Apr 15, 2012 2:14 pm

Fotografi te rralla. Kjo pamje i perket vitit 1873 dhe eshte bere pikerisht prej njeri prej pionereve te pare te fotografise gjate sundimit otoman. Autori i kesaj fotografie quhej Pascal Sébah (1823-1886) dhe ne kete foto te vitit 1873 paraqiten tre gra te martuara, ku autori i cileson, "Grua Mysylmane e martuar, prej Shkodre", "Grua e Krishtere e martuar, prej Shkodre" dhe "Grua malesore prej rrethinave te Shkodres"

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#459

Post by Mallakastrioti » Sun Apr 15, 2012 4:18 pm

Foto e rralle. 3 Nentor 1912, Preveza e Camerise pushtohet prej forcave greke. Ne foto paraqitet ajo qe quhej "Kulla e Sahatit" ku u vendosen flamujt e pushtuesit!

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#460

Post by Mallakastrioti » Sun Apr 22, 2012 6:25 pm

Sipas historigrafise zyrtare shqiptare, ushtria shqiptare nuk mori pjese ne rezistencen qe u be me 7 Prill 1939 kunder pushtimit italian ne portet kryesore te Durresit, Vlores apo Shengjinit. Sipas kesaj fotografie (Ekskluzive), kjo gje, pra mos pjesemarrja e ushtrise se rregullt shqiptare ne keto luftime, nuk eshte e vertet, perkundrazi ne kete fotografi qe daton prill 1939 shkruhet qe keta ushtare luftuan ne portet e Durresit, Vlores etj...

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#461

Post by Mallakastrioti » Sun Apr 22, 2012 7:02 pm

Nje fotografi e panjohur per publikun shqiptar. Leka Zogu, pak muaj mbasi lindi , fotografuar ne Stokholme. (30 Korrik 1939)

Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2933
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Album

#462

Post by Mallakastrioti » Fri Apr 27, 2012 10:05 pm

Peja, dite pazari. Vitet '40

Image
Image

User avatar
Arban Blandi
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 464
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am
Gender: Male
Location: Іllyria, Ukraine
Contact:

Re: Album

#463

Post by Arban Blandi » Fri May 11, 2012 4:17 pm

Svetislav Jovanovic, 'The Albanian Girl', 1870.

Image
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.

User avatar
Arban Blandi
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 464
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am
Gender: Male
Location: Іllyria, Ukraine
Contact:

Re: Album

#464

Post by Arban Blandi » Sat May 26, 2012 2:35 pm

Brez i veshjes qytetare te Beratit.

Image
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.

User avatar
Arban Blandi
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 464
Joined: Sun Apr 25, 2010 12:11 am
Gender: Male
Location: Іllyria, Ukraine
Contact:

Re: Album

#465

Post by Arban Blandi » Sat May 26, 2012 2:38 pm

Pjese nga ikonostasi i Bigorit, Diber e Madhe.

Image

Image
Our Scribd Channel - History was a damn dim candle over a damn dark abyss.

Post Reply

Return to “Fotografi historike”