"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme nga Maqedonia

Në këtë forum, do të sillen lajmet më të fundit dhe mund të komentohen ato. Gjithashtu ato mund të lexohen dhe në portal, së bashku me komentet.
Post Reply
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Re: Lajme nga Maqedonia

Post by Arbëri »

Maqedonia ose të ndahet ose të federalizohet

Ndërkaq statusi i Shkupit, do të duhej të negociohej në këtë kuadër, si kryeqendër e përbashkët e që të dy njësive federale (asaj maqedone dhe shqiptare).
A po i vjen fundi shtetit sllavo-maqedonas apo dominimit sllav të tij? Kjo duket se nuk është vetëm dilema që po e shtrojnë vetë pushtetarët maqedonas atje, por edhe një pjesë e konsiderueshme e bashkësisë ndërkombëtare, e cila e ka përcjellë fatin e ekzistencës së këtij territori për rreth një shekull, apo që kur mori fund sundimi i Perandorisë osmane në këtë pjesë të Ballkanit. Ishte një informacion i dhënë nga NATO-ja në pranverën e këtij viti, se Maqedoninë e përbëjnë 40 për qind shqiptarë, e cila i dha funs spekulimeve maqedonase së pari me mashtrimet në regjistrimin e popullsisë dhe në këtë mënyrë ‘mbyti’ argumentin kryesor të manipulimit politik për shtypjen e shqiptarëve.

Gruevski neofashist -Pak muaj më parë shqiptarët iu nënshtruan një dhune të re, pas një vrasje makabre, që para së gjithash i ngjet një vepre agjenturore, por si pasojë e saj, policia e dominuar nga sllavo-maqedonasit nuk hezitoi t’i akuzonte shqiptarët.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Falë nuseve shqiptare, fshatarët maqedonas i japin fund beqarisë
Image
Një numër i madh i fshatrave dhe qyteteve maqedonase kanë shumë beqarë, ndërsa vitet e fundit shumë nuse nga Shqipëria kanë ardhur në Probishtip, Dellçevë, Konçe, Koçani, Vallandovë dhe komunat tjera në Maqedoninë Lindore të cilat falë “nuseve shqiptare” ato vazhdojnë të mbijetojnë.
Një storje tjetër të cilën e botuan mediat maqedonse flet për një çift nga Llozova, Shën Nikol, i cili pasi Jovan Gjorgjiev nuk arriti të fillojë jetë martesore me vajza maqedonase, vendosi që fatin ta kërkojë në ndonjë vend tjetër, Shqipëri.
Para rreth dy viteve ai gjeti nuse me emrin Suzana të cilën e solli nga Shqipëria. Ai thotë se ajo është shoqja e tij e jetës. Në kishën e fshatit janë martuar dhe e kurorëzuan dashurinë e tyre.

Tani kjo familje ka një anëtar të ri, vajzën e vogël me emrin Jovana.
“Emri është dëshirë e nënës, ajo dëshironte ta pagëzojmë Jovana. Gjatë dy muajve të parë më rëndë e kisha gjuhën dhe vështirë i kuptoja, shumë bukur është në këtë familje, thekson Suzana për televizionin Sitel.
Në familjen Gjorgjievi më e gëzuar është gyshja Stojna e cila shprehet se “Nusja është dora e djathtë e vjehrrës. E mirë është, punon, dinë shumë punë, pranon atë që i them, thekson për televizionin Stojna Gjorgjieva./portalb/

Video : http://portalb.mk/CategoryContent/Rende ... d-beqarise
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Arbëri wrote:Falë nuseve shqiptare, fshatarët maqedonas i japin fund beqarisë
Image
Një numër i madh i fshatrave dhe qyteteve maqedonase kanë shumë beqarë, ndërsa vitet e fundit shumë nuse nga Shqipëria kanë ardhur në Probishtip, Dellçevë, Konçe, Koçani, Vallandovë dhe komunat tjera në Maqedoninë Lindore të cilat falë “nuseve shqiptare” ato vazhdojnë të mbijetojnë.
Një storje tjetër të cilën e botuan mediat maqedonse flet për një çift nga Llozova, Shën Nikol, i cili pasi Jovan Gjorgjiev nuk arriti të fillojë jetë martesore me vajza maqedonase, vendosi që fatin ta kërkojë në ndonjë vend tjetër, Shqipëri.
Para rreth dy viteve ai gjeti nuse me emrin Suzana të cilën e solli nga Shqipëria. Ai thotë se ajo është shoqja e tij e jetës. Në kishën e fshatit janë martuar dhe e kurorëzuan dashurinë e tyre.

Tani kjo familje ka një anëtar të ri, vajzën e vogël me emrin Jovana.
“Emri është dëshirë e nënës, ajo dëshironte ta pagëzojmë Jovana. Gjatë dy muajve të parë më rëndë e kisha gjuhën dhe vështirë i kuptoja, shumë bukur është në këtë familje, thekson Suzana për televizionin Sitel.
Në familjen Gjorgjievi më e gëzuar është gyshja Stojna e cila shprehet se “Nusja është dora e djathtë e vjehrrës. E mirë është, punon, dinë shumë punë, pranon atë që i them, thekson për televizionin Stojna Gjorgjieva./portalb/

Video : http://portalb.mk/CategoryContent/Rende ... d-beqarise
E shkeputa nje koment nga :
Urim Selmani : Me dalin per keto motra tona shqiptare, i lutem te gjithe familjarve te ketyre vajzave qe me mire, ti mbajn murgesha(fenomen qe sja deshiroje askujt as armikut) se sa ti martojne....me derra sllav....se jam thelle i bindur...se perpos armiqesive shekullore qe kemi, ata edhe do vuajn edhe me shume...edhe njehere i bej apel..edhe pse..kete edi qe smund ta shohin direkt ata...pushtetareve ne Shqiperi te ndermarrin hapa konkret....se nuk durohet me....keshtu te neperkembdet femra kaq e vyeshme shqiptare....
Iriqi
Member
Member

Post by Iriqi »

Une kam degjuar se shume shqiptare nga Shqiperia edhe ua shesin motrat sllaveve me pare, dhe ate shume lire !!

Sa shume mungon atje dashuria kombetare ! Sa demin e madh u beri komunizmi atyre !

Mbi te gjitha, sa shume dallojme ne mes vete edhepse nje popull jemi!!
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Iriqi wrote:Une kam degjuar se shume shqiptare nga Shqiperia edhe ua shesin motrat sllaveve me pare, dhe ate shume lire !!

Sa shume mungon atje dashuria kombetare ! Sa demin e madh u beri komunizmi atyre !

Degjo ti zonje apo zoteri. Keto lloj komentesh ndoshta do beje mire ti shkruaje diku gjetke e jo ketu. Ne se ke ardhur ketu me mendje te keqe, dije pra se ke ngaterruar Forum.
Merre si nje paralajmerim çka jam duke te te shkruar se nuk do e perseris dy here. Vazhdove me kete lloj provokimi dhe kete fryme perçarje ndoshta do jene komentet e fundit te tua ketu!
Image
Mendi
Regular Member
Regular Member

Post by Mendi »

Iriqi wrote:Une kam degjuar se shume shqiptare nga Shqiperia edhe ua shesin motrat sllaveve me pare, dhe ate shume lire !!

Shume provokues je or Iriq. Mos fyej se ti heqim gjembat nje nga nje.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Qe te mos keqkuptohemi , nuk e postoj une donje lajme per te provokuar dike e sidomos kur jane ne pyetje shqiptaret , por e postoj me qellime kombetare , pa te keqen e askujt , gje qe perben edhe ky lajm nje problem kombetar dhe eshte per te diskutuar ..
Kemi edhe neve kendej tjera probleme kombetare mjaft ,bile edhe me shume , s'jemi lule ,pa merak .
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Nje individ, apo 5,10, edhe 50-te, nuk perfaqesojne nje komb, ashtu si edhe ti nuk perfaqeson ate zone nga e cila po na shkruan tani. Keto shume mire mund te jene propaganda sllavo-maqedonase duke perdorur ato familje, dhe ju te shperndani vrerin e tyre.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Arbëri wrote:Qe te mos keqkuptohemi , nuk e postoj une donje lajme per te provokuar dike e sidomos kur jane ne pyetje shqiptaret , por e postoj me qellime kombetare , pa te keqen e askujt , gje qe perben edhe ky lajm nje problem kombetar dhe eshte per te diskutuar ..
Kemi edhe neve kendej tjera probleme kombetare mjaft ,bile edhe me shume , s'jemi lule ,pa merak .

Pa merak Arberi, edhe une qe jam nga shqiperia kam postuar per kete problem, si edhe disa video qe flsinin per angjensi te hapura me martesa te tilla. Po jo ti ngatarojme keta individ me nje komb. Ne te gjitha trojet shqiptare po luajn propaganda te tilla si nga ju, nga kosova, etj. Pra keto propaganda nuk duhet te na percajne me komente te tilla si IRIQI , qe hedh vrere per shqipetaret e shqiperise.

Ne trojet shqiptare ka mbetur shume fare greko/sllave/osmane qe sot kerkojne te mbjellin vrerin e tyre, pra duhet te dime te ruhemi nga keta...
(Avni Rustemi)
Iriqi
Member
Member

Post by Iriqi »

Per nder, as une nuk jam provokues, e as kurrfare propagande nuk po beje. Ky eshte vertete nje problem kombetar, ku shqiptari me doren e vet i ben dem shqiptarit ne anen tjeter te kufirit.
Vllezerit tane ne Maqedoni te vetmen shprese per tua mar anen sllaveve e kane me rritje te numrit te popullsise shqiptare atje, dukuri qe behet shume e zorshme kur shqiptaret ne anen e kundert te kufirit i kontrobojne rritjes se numrit Sllav te popullsise !

Dhe keto martesa nuk jane te pakta, 115 vetem per 6 muaj kete vit. Dhe kete e vertetojne vete organizatat e Shqiperise e askush tjeter.

Ja ketu e keni: http://www.telegrafi.com/lajme/aleanca- ... -8097.html

Ju lutem, lexoni edhe komentet e lexuesve me poshte, dhe do te shihni sa shqiptare ka si Iriqi e si reagojne per kete dukuri negative.

Doren ne zemer, por e verteta dhemb.

Ju faleminderit.
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Iriqi wrote:Per nder, as une nuk jam provokues, e as kurrfare propagande nuk po beje. Ky eshte vertete nje problem kombetar, ku shqiptari me doren e vet i ben dem shqiptarit ne anen tjeter te kufirit.
Vllezerit tane ne Maqedoni te vetmen shprese per tua mar anen sllaveve e kane me rritje te numrit te popullsise shqiptare atje, dukuri qe behet shume e zorshme kur shqiptaret ne anen e kundert te kufirit i kontrobojne rritjes se numrit Sllav te popullsise !

Dhe keto martesa nuk jane te pakta, 115 vetem per 6 muaj kete vit. Dhe kete e vertetojne vete organizatat e Shqiperise e askush tjeter.

Ja ketu e keni: http://www.telegrafi.com/lajme/aleanca- ... -8097.html

Ju lutem, lexoni edhe komentet e lexuesve me poshte, dhe do te shihni se si reagojne shqiptaret per kete dukuri negative.

Ju faleminderit.

Edhe ju do benit mire ti hidhnit nje sy komentit qe keni bere me larte, per te kuptuar se si jeni shprehur, dhe nese duhet ta marrim si propagande apo jo. Ketu je ne forum, dhe nese kerkon te ndihmosh jep nje mendim te pjekur dhe jo ato qe keni shprehur me siper duke cenuar shqiptaret e shqiperise. Ne shume tema ketu keni hedhur vrere, pra mos te te shqetesoj kur te themi qe po mbron nje propagande. Na u ktheve ne anen qe po te vjen keq per shqiptaret e maqedonise tani, gjarperi lekuren e nderron, po zokanet nuk i harron.
(Avni Rustemi)
Iriqi
Member
Member

Post by Iriqi »

I hodha dy sy, e nderuar. Dhe them prape se shume bukur jam shprehur, e nuk kam pergjithesuar fare.

Por ti, para se te ofendosh, do te beje me mire sikur ti lexoje te gjitha ato komente te shqiptareve ne ate link qe solla, dhe pastaj postimi im me larte do te dukej asgje. natyrisht se te gjithe ata propagandojne dhe jane gjarperinje gjithashtu.

Kaq kam une.
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Hapet gjigandi “Shkupi City Mall”

Video : http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... NbiTsKtYpI

Shkupi bëhet me qendrën më të madhe tregtare në rajon Skopje City Mall. Në praninë e kreut më të lartë shtetëror, të ftuarve të shumtë, fytyrave të njohura politike dhe të jetës publike u hap qendra më e madhe tregtare në Ballkan dhe e para e këtij lloji në Maqedoni. Biznesmeni i njohur shqiptar Samir Mane, një nga investitorët kryesor në këtë qendër tha se ky projekt i realizuar, në vetvete ka disa veçanti dhe si i tillë do të jetë tërheqës për gjithë qytetarët.
Kryeministri Nikolla Gruevski përgëzoi investitorët për guximin e marrë për një investim kaq të madh. Ai tha se Skopje City Mall do të bëhet shenjë njohëse e Maqedonisë.
“Sot jemi dëshmitarë të një realizimi të një ëndrre biznesi, e një vizioni të biznesit dhe një investimi të ri në Republikën e Maqedonisë, qendrës së re tregtare Skopje City Mall. Skopjë city mall sipas të gjitha parametrave sjellë efekte të mëdha pozitive për vendin tonë. Investimi i tejkalon 100 milion euro dhe për këtë dua që edhe njëherë publikisht të falënderoj dhe të përgëzoj investitorët Samir Mane dhe Zoran Antiq për këtë investim, për rreziqet me të cilat përballen sepse çdo biznesmen që hyn në një projekt të këtillë të madh bart dhe rrezikun në vete, dhe kjo është për respekt. Jo gjithkush merr një guxim të këtillë”, u shpreh ai.
Të pranishmit e shumtë nga të gjitha vendet e rajonit thanë se ky investim i biznesmenit Mane paraqet krenari për të gjithë shqiptarët
Hapja e Skopje City Mall është një ngjarje shumë e rëndësishme për ekonominë e Maqedonisë, meqë bëhet në një kohë kur ka mungesë të investimeve kapitale dhe kur në Maqedoni për shkak të krizës ekonomike është shënuar rritje e numrit të papunëve. Në këtë qendër moderne punësohen më shumë se 2000 vetë. Ministri i cili merret drejtpërdrejt me investimet e huaja, u shpreh se Maqedonia është bërë destinacion i vërtetë i shumë kompanive dhe ky trend pritet të vazhdojë edhe në të ardhmen.
“Skopje City Mall është një eksperiencë shumë e mirë për të gjithë investitorët e tjerë, pasi ata gjithmonë ndjekim hapin e të tjerëve. Skopje City Mall është qendra më e madhe tregtare në rajonin e Ballkanit. Është kënaqësi të shihen kaq shumë brende të njohura. Shpresoj se qendra do të bëhet destinacion shopingu jo vetëm për qytetarët e Maqedonisë por edhe për gjithë rajonin”, deklaroi ministri.
Kjo qendër tregtare është dhe një dëshmi për bashkëpunimin e mirë ekonomik midis Shqipërisë dhe Maqedonisë.
Image
Dizajni i Skopje City Mall është bashkëkohor dhe i veçantë në pamjen e saj. Qendra më moderne tregtare është në vlerë prej më shumë se 70 milionë euro dhe me një sipërfaqe prej 90 mijë metra katrorë. Së bashku me këtë qendër bashkëkohore tregtare në Maqedoni për herë të parë vijnë dhe brende të njohura botërore midis të cilave- zinxhiri francez i supermarketeve Carrefour me një sipërfaqe prej 4500 metra katror, iSTYLE, rrjeti më i madh për shitjen e produkteve të gjigantit botëror Apple për rajonin e Evropës Qendrore dhe Lindore, Lindjen e Mesme dhe Afrikën. Për herë të parë në Maqedoni në Skopje City mall do të jetë edhe Zara në një sipërfaqe prej 2.190 metra katrorë, me hapësirën më të madhe në Ballkan. Nuk mungojnë as brende të tjera të njohura si Masimo Duti, Stradivarius, Pul end Bear, Bershka. Neptun- kompani e njohur e cila ofron shitjen e produkteve elektronike nga TV dhe kompjuterë deri në pajisje elektroshtëpiake. si lider në tregjet në Shqipëri, Maqedoni dhe Kosovë, në Skopje City Mall shtrihet në një sipërfaqe prej 3000 metra katrorë.
Përveç shopingut në Skopje City Mall nuk do të mungojë as argëtimi pasi, qendra disponon me kinema multipleks me 3D teknologji dhe salla të posaçme për bouling si dhe qendër të posaçme për më të vegjlit.
Këtë qendër tregtare më tërheqëse e bën edhe fakti që objekti ndodhet në komunën Karposh, në një vend shumë të përshtatshëm për vizitorët jo vetëm nga e gjithë Maqedonia, por sidomos edhe për ata nga Kosova dhe vendet e tjera më të afërta.

p.s. Nuk po i nxjerr videot nga youtube si me pare !?
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member

Post by ALBPelasgian »

Ky eshte nje nga projektet me te rrezikshme per Shkupin ne aspektin afatgjate. Krijimi i nje kompleksi te ketille i cili u ofron hapesire bizneseve sllave ben qe ne kete qytet te perqendrohen asete dhe kapitale ekonomike, asisoj qe prania e sllaveve do te rritet edhe me, duke qene se do te sherbeje si nje magnet i cili do te terheq popullsine rurale sllave nga Maqedonia Lindore. Me kete rast, edhe me shume do t'i humbnin ngjyrat shqiptare Shkupit duke qene se ky qytet do te shnderrohej ne ekzistence ekonomike per mijera e mijera sllave.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Menduh Thaçi nuk lejohet të hyjë në Greqi, i shkruan Samarasit

Image

Kreu i Partisë Demokratike Shqiptare (PDSH) nuk është lejuar nga autoritete greke që të kalojë nëpër Greqi, me arsyetimin se shoferi i tij nuk ka pas patentë ndërkombëtare. Pas këtij incidenti ai i shkruan Kryeministrit të Republikës së Greqisë, Andonis Samaras.

Në vazhdim teksti integral i lëtrës.

Z.Kryeminister

Përkundër vullnetit dhe dëshirës sime të mirë që përfaqësuesit e Ambasadës së shtetit Tuaj në Shkup të më jepnin sqarime lidhur me një incident që ndodhi ne kufirin e shtetit Tuaj, fatkeqësisht kjo nuk ndodhi.

Gjatë kthimit tim nga një udhëtim zyrtar në Ankara, ku kisha nderin të jem mysafir në kongresin e partisë së Kryeministrit të Republikës së Turqisë, z.Rexhep Tajjip Erdogan, nëpunësit e pikës kufitare të shtetit Tuaj më mohuan të drejtën për të hyrë në Greqi me pretekstin se shoferi im nuk posedon “leje internacionale për vozitje”.

Të Ju përkujtoj z.Kryeministër se unë jam kryetar i Partisë Demokratike Shqiptare, partisë më të madhe opozitare të shqiptarëve në Maqedoni dhe njëherazi deputet në Parlament.

Mbase mund të kem mirëkuptim për frustacionet dhe vështirësitë që kalon qeveria dhe shteti Juaj në këtë krizë që ju ka kapluar, megjithatë incidente të këtilla nuk kontribuojnë në imazhin e shtetit Tuaj.

Z.Kryeministër,

Duke patur parasysh se qeveria Juaj shpall persona “non grate” gazetar të një mediumi të fuqishëm shqiptar, nuk i lejon ¬çamët që të vizitojnë vatrat e tyre që sot gjenden nën shtetin Tuaj dhe shumë provokime tjera ndaj shqiptarëve, rasti im nuk është rast “i izoluar dhe i rastësishëm” por thjesht e lustron qasjen armiqësore të qeverisë së Juaj karshi shqiptarëve.

S’do mend se kjo qasje e qeverisë së Juaj, është në kundërshtim me parimet themelore të njerëzimit dhe demokracisë së mirëfilltë.

Përderisa ne si komb hapërojmë sigurt drejt familjes së madhe europiane, duke i kultivuar vlerat pozitive të saj qeveria dhe kombi Juaj fatkeqësisht shkojnë në kahje të kundërt duke u bërë një shembull i keq jo vetëm në aspektin ekonomik por edhe atë civilizues dhe demokratik.

Në fund, z.Kryemistër pa asnjë respekt për Ju dhe qeverinë Tuaj fatkeqësisht jo vetëm për mua por për të gjithë shqiptarët Greqia do të vazhdojë të ngele në mbamendjen tonë si një shtet që vazhdon të mbaje armiqësi jo vetëm me kombin tim por edhe me kombet tjera në rajon e më gjërë.

Kopje e kësaj letre publike i është dërguar edhe:

- Ministrisë së Punëve të jashtme të Republikës së Greqisë dhe

- Ambasadës së Republikës së Greqisë në Shkup

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

Menduh Thaçi
Post Reply

Return to “Lajme”