"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbrohemi)

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbrohemi)

#1

Post by rrëqebull » Thu May 15, 2014 6:40 pm

Titulli është i qartë. Synimi është të mbikqyren, shqyrtohen apo vihen në dukje problematikat me të cilat perëndimi po përballet sot, për rrezikqet për infektim që i kanosen Shqipnisë dhe Kombit tonë, dhe për gjithçka nga ato problematika që në asnjë mënyrë nuk shtrohen e as përmënden nëpër mjetet lajmëtore (mediat) shqiptare.


Nga kjo pikëpamje këtu mund të përblidhen vidjo dhe artikuj të lidhur me çështjen BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë, por dallimi është se këtu mund të sillen materiale në gjuhë të huaj (për shpejtësi, pasi materialet janë të shumta dhe përkthimi do të kërkonte shumë kohë).

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#2

Post by rrëqebull » Thu May 15, 2014 7:41 pm

Për ata që s'dinë anglisht: kjo vidjo tregon se si Suedia, e cila përfytyrohet nga shumëkush si një "parajsë në tokë", është kthyer në një ferr të vërtetë për banorët e saj vëndas, të cilëve u mohohet në çdo mënyrë që të shprehen lirisht në lidhje me problemet që i kanë shkaktuar e po i shkaktojnë vëndit të tyre politikat e egra "multikulturaliste" që mbështesin dhe nxisin imigracion të pafrë nga 'bota e tretë'.

Klima e "korrektësisë politike" (e cila është ekuivalenti "demokratik" i censurës, madje dëshmia që e demaskon këtë lloj "demokraci" që ka sot perëndimi, si një bolshevizëm të zbutur) është aq e rënduar sa që kushdo ngrittë edhe thjesht pikëpyetje mbi "të mirat" (siç i quajnë politikanët liberalë) që imigrantët (thuhet se) i sjellin Suedisë, vetvetiu quhet "racist", "fashist" e "nazist" (duke treguar se këtyre fjalëve u është dhënë enkas një ngjyrim i tillë, që t'i shërbejnë sa më mirë mbisundimit të "idealeve majtiste" të cilat po e shtypin sot Perëndimin dhe që e kanë katandisur mos më keq).

«Nëse Suedia është një "parajsë" për imigrantët e huaj, atëherë është e tillë edhe për bashkëkombësit tanë shqiptarë që jetojnë atje, dhe që në këtë mënyrë mund ta ndihmojnë Kombin dhe Shqipninë me të ardhura» - mund të thotë dikush.

Shumë e saktë. Por puna është që Suedia është anëtare e BE-së, dhe shoqëria e saj e strukturuar enkas për shtypjen dhe censurimin e vëndasve, është një model që burokratët kundra-evropian të BE-së synojnë dhe po punojnë që të aplikojnë në të gjitha vëndet anëtare, madje edhe në tinëz-protektoratet e tyre në Siujdhesën Ilire, sepse modeli i Suedisë është një model shumë i ngjashëm me "multikulturalizmin" dhe "shoqërinë multi-etnike" që po nxisin prej kohësh në Shqipëri Veriore, me dallimin e vetëm se aty ende nuk kanë gjetur mënyrën për të nxitur imigracionin e hordhive nga 'bota e tretë'. Pra, problemet që ka sot Suedia, me shpërfilljen dhe ndrydhjen e vëndasve, dhe me statistikat më të larta të krimeve dhe të përdhunimeve të kryera nga të huajt, do t'i ketë edhe Shqipnia, me rritjen e kontrollit që burokratët e Brukselit do të kenë mbi politikanët tanë dhe politik-bërjen tonë (një kontroll që është jashtë mase i lartë edhe pa qenë ne anëtarë në 'gulagun politik' që fshihet pas emrit `BE`).

Puna është edhe që, trushpëlarja e popullsisë vëndase të Suedisë (siç tregojnë edhe komentet poshtë vidjos), është aq tmerrësisht e thellë, sa që jo vetëm i ka verbuar deri në pikën sa që nuk dallojnë dot më as lidhjen që ka liberalizmi i shfrenuar shfrenuar me krimet e shfrenuara të të huajve, por mund të infektojë edhe shumë nga bashkëkombësit tanë që jetojnë atje, të cilët, të kthyer në Shqipni, mund t'i përkushtohen me zell "suedizimit" të Shqipnisë, duke e shkatërruar Atdheun tonë me mendimin se "po e pasurojnë me diversitet" e me "integrim"! (si për shëmbull kjo: http://kosovalbaner.com/2014/05/shqipta ... opianvideo)

Është i vetëkuptueshëm fakti se fetë janë ideologji që i shërbejnë një politike të caktuar. Nga kjo pikëpamje edhe "multikulturalizmi' mund të cilësohet si një "fe civile" (siç i quante Rusoi) e cila, si një soft-bolshevizëm, pra si një ideologji tinëz-bolshevike, është qartësisht një 'premtim për dështim', pasi jo vetëm që nuk u ka shërbyer e nuk ka si t'u shërbejë shteteve dhe kombeve të Perëndimit, por i vë nën rrezikun e vazhdueshëm të shkatërrimit dhe zhdukjes, sidomos përball "ideologjive hipernacionalisto-perandorake" (=feve të lindjes së mesme), të cilat shfrytëzojnë hutimin që bolshevizmi dhe soft-bolshevizmi i kanë shkaktuar Perëndimit, për të depërtuar në politik-bërjen perëndimore dhe për të përçuar interesat e veta. Është i stër-njohur fakti që, për shëmbull, islamikët që jetojnë në vëndet perëndimore, votojnë gjithmonë majtas (sepse e kanë kuptuar fare mirë fiksimin shtet-shkatërrues e komb-shkatërrues që ka majtizmi perëndimor, dhe e shfrytëzojnë), ndërsa në vendet e tyre të origjinës votojnë gjithmonë për partitë tradicionaliste.


https://www.youtube.com/watch?v=wUkpeQNyZUg

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#3

Post by rrëqebull » Tue May 20, 2014 2:06 am

Kjo vidjo tregon se ajo çka televizionet tona duan të na paraqesin si "demokraci perëndimore", edhe për vet perëndimorët që kanë filluar të ndërgjegjësohen, nuk është gjë tjetër veçse `mediokraci`: Pushtet i Mediokritetit.

Kemi vite që dëgjojmë fjalën "tranzicion", gjoja sikur ende nuk qenkemi bërë si të tjerët, sikur ende nuk qenkemi "civilizuar" ashtu si "vendet e përparuara". E vërteta është që -kjo është demokracia-.
Mund ta quajmë "tranzicion' edhe për 20 vjet të tjera, por ajo çka kemi përjetuar dhe po përjetojmë, është thelbi i çdo demokracie tjetër perëndimore, me dallime që nuk e përfshijnë përmbajtjen `pa përmbajtësore` të demokracisë mediokratike.

Ja disa prej tipareve të saj dalluese, të cilat, siç kemi dashur të vërejmë në kllapa, mund të gjenden të shfaqura edhe në hapësirën politiko-shoqërore shqiptare:

1. Mungesa e thellësisë së mendimit

2. Hipokrizia

3. Nxitja për prapavajtje në stade të theksuara papjekurie dhe budallallosjeje (qaravitjet histerike në stil "Big Brother"/"muzika" rap/përqafimi i ideologjive dhe sjelljeve kundra-kombëtare)

4. Gjuheti-shtrigash (fajëso ekstremistët/nazistët/racistët/euroskeptikët/katundarët duke përdorur çdo lloj fjale marksisto-trockiste të ardhtë në mendje dhe je brenda "korrektësisë politke")

5. Vetëmashtrimi


Mediokracia është triumfi i të jashtmes mbi përmbajtjen.
Kur thuhet se i jepet shumë rëndësi "artit" dhe "arsimit" edhe pse arti mediokratik është më tepër kallamaqosje dhe arsimi trushpëlarje.
(si për shembull në qendrat propagandistike të maskuara si "shkolla private" në të cilat nxënësit programohen si robotë për të punuar kundra Interesit Kombëtar në shërbim të të huajve).

Në mediokraci ka "mendimtarë" që mendojnë shumë pak.
(i shohim përditë duke u korkolepsur me gënjeshtrat dhe paditurinë e njëri tjetrit ndërsa nëpër studiot televizive mbajnë anën e njërës parti mediokratike apo të tjetrës, edhe pse ato janë të padallueshme).

Madje edhe "barazimi" që valëvitet e përpallet gjithandej në mediokraci është sipërfaqësor, pasi, njësoj si në komunizëm, përdoret veç si mjet ligjëtimërues (propaganda; që nga "marrja e pronave" deri tek "mirëqenia sociale" ).

Elita e mediokracisë, hiqet sikur është e hapur ndaj të gjithëve por në të vërtetë përkujdeset që të përjashtojë të gjithë ata që do të mund të rrëzonin ideologjinë e saj.

Taktika mediokratike është shtirja sikur po mbështetet diçka, kur në të vërtetë po nxitet e kundërta (për shembull në Perëndim "mbështetja" e diversitetit duke nxitur përzierjen racore(=zhdukjen e diversitetit), dhe tek ne "lufta" kundër korrupsionit, në bashkëpunim me organizatat më të korruptuara të Perëndimit).https://www.youtube.com/watch?v=H3s_jaiAIqU

Mediocracy inversions & deceptions in the new hegemony

Mediocracy is a situation which can occur in a democracy in which mediocre people prevail. The society is then subordinated to a quasi-egalitarian ideology in which words and ideas are redefined by mediocre people, to be convenient for mediocre people.

1 rule by the mediocre
2 the triumph of style over substance
‘mediocracy’ is a condition in which culture
is subordinated to pseudo-egalitarian ideology

symptoms include dumbing, jargonism, infantilisation, vacuity, phoney democratisation, authoritarianism ...
... and general mediocrity

a key weapon of mediocracy
is the Orwellian redefinition of words and ideas
mediocratic culture
• the views of the elite determine every area of life

• culture is redefined as:
whatever receives approval
from those licensed by the state apparatus

• cultural output promotes the dominant ideology:
reductionism about the individual
and support for intervention

mediocratic academia
• the purpose of academia changes from
(a) producing genuine insights to
(b) manufacturing reinforcement for the preferred worldview

• academics are encouraged to endorse
anti-individualistic trends such as
doctors and social workers overriding the wishes of individuals

• eventually,
production of ideologically correct results
is openly espoused as the new goal

1. Shallowness
2. Hypocrisy
3. Infantilization
4. Witch-hunting
5. Self-delusion

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#4

Post by rrëqebull » Wed May 21, 2014 9:28 am

3. Nxitja për prapavajtje në stade të theksuara papjekurie, shthurjeje dhe budallallosjeje (qaravitjet histerike në stil "Big Brother"/"muzika" rap/përqafimi i ideologjive dhe sjelljeve kundra-kombëtare)

Ja se cili është produkti i "arsimit" dhe "kulturës" mediokratike, e quajtur ndryshe dhe shumë saktë ‘idiokraci’ (pushtet i idiotësisë), e cila po kërkon që të depërtojë dhe të shkatërrojë Kulturën Tonë duke u maskuar si "kulturë perëndimore" apo "kulturë globale", ja se çfarë: kalamaj gjithmonë e më të vegjël me sjellje gjithnjë e më të degraduara, sepse gjithnjë e më shumë të shkëputur nga realiteti, nga Vatra dhe Vlerat Familjare e Kombëtare;
sepse të indoktrinuar me etnomazokizëm me anë të metodave liberal-bolshevike që turbullojnë ndjenjat familjare dhe helmojnë përgatitjen kombëtare dhe me anë të shthurjes dhe degjenerimit që televizionet u paraqesin si model për të ndjekur, që nga reklamat e deri tek vidjoklipet e “repistëve” të droguar me botëkuptime getosh afro-amerikane e të “plejbekisteve” pa asnjë talent tjetër veç atij për të pastruar çimentot e skenave me prapanicë, në "performanca" gjithnjë e më larg Artit e gjithnjë e më afër bordellove, të cilat paraqesin një ideal të rremë të femëroritetit, madje një ideal kundra-femëror.. dhe s'do mend që çdo gjë që është kundra-femërore është vetvetiu kundra-familjare dhe kundra-kombëtare!!!


PËRSE E GJITHË KJO? SEPSE NJË RINI, DHE NJË POPULL PA TRU, PA KULTURË, PA HISTORI, PA NDER, PA VETË-RESPEKT E NDËRGJEGJE, MUND TË MANIPULOHET SIPAS QEJFIT NGA ATA QË DUAN VETËM PARA-NË-FUNKSION-TË-PUSHTETIT (për blerje votash) DHE PUSHTET-NË-FUNKSION-TË-PARASË (për shitje kolltuqesh).

NGA KJO SPECIE KUNDRA-SHQIPTARËSH, QË E KONCEPTON QEVERISJEN VETËM DHE VETËM SI BIZNES, KOMBI SHIHET DHE TRAJTOHET SI KONSUMATOR PRODUKTESH E SI "TARGET" REKLAMIMESH E PROPAGANDASH, DHE ASSESI SI PRODHUES E BURIM VLERASH!!! [E AQ MË PAK SI VENDIM-MARRËS, siç më kot rreket të tregojë fjala e rraskapitur 'demokraci']

"SHOQËRIA E HAPUR" [E P***DHUR DHE E F**DUR] PO E SHIKONI VETË SE ÇFARË PRODHON.


(Pamje nga ditëlindja e një 15-vjeçareje, në "Shoqërinë e Hapur")

https://www.youtube.com/watch?v=RMvYS2pYtNw

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#5

Post by rrëqebull » Thu May 22, 2014 12:41 pm


https://www.youtube.com/watch?v=gBwRt_kM9DE

Mblidhuni nja 2 a 3 vetë edhe krijoni çfarë minoriteti t'u vijë në mendje: tashmë është njësoj si të hapësh OJQ e të krijosh parti, dhe s'ka fare rëndësi numri, rëndësi ka që të fillojë procesi bolshevik i zhdukjes dhe shtypjes së Shqiptarëve, procesi bolshevik i kolonizimit të Atdheut Tonë me lloj lloj racash, në emër të "integrimit" dhe "diversitetit".

Bolshevikët i përdorin "minoritetet" si pykë për të përçarë vendasit dhe për t'u hequr çdo të drejtë dhe kontroll mbi vendin e tyre. (shikoni për shembull "enklavat serbe" në Shqipëri Veriore, të krijuara enkas për të pamundësuar Zotërimin e Shqiptarëve në Tokë Shqiptare).
Një shembull shumë i qartë është Stalini, i cili u ngrit në pushtet nga bolshevikët që të mund ta shtypte shumicën ruse, pikërisht sepse qe pjesëtar i minoritetit gjeorgjian.

Bolshevikët, me ngritjen e pakicave mbi shumicën autoktone, synojnë që të cenojnë, dobësojnë dhe zhdukin Ndjenjat Nacionaliste Atdhedashëse tek ta, në mënyrë të tillë që të përshpejtojnë arritjen e Pushtetit Global
(përqendrimin e pushtetit botëror në duart e një pakice njerëzish të cilët e kanë shumë herë më të thjeshtë të sundojnë një botë me popullsi homogjene, pa histori, pa kulturë dhe pa identitet, që e ka mendjen vetëm tek supermarketi dhe konsumi).

Taktika e ngritjes së pakicave në pushtet, është e njëjtë me taktikat e ngritjes së homoseksualëve në pushtet, me anë të së cilëve bolshevikët duan që të cenojnë, dobësojnë dhen zhdukin bërthamën Familje pasi, porsi në rastin e Kombit, e shohin si pengesë për përhapjen e bolshevizmit; pra duke i shkëputur fëmijët nga Vatra familjare (me anë të ndryshimeve në tekstet shkollore, filmave vizatimor, etj.) duan që ta kenë sa më të lehtë thyerjen e kufijve midis shteteve, pra përzierjen e racave dhe kulturave, dhe zhdukjen e tyre. (jo më kot ideologjia bolshevike e sotshme u mohon gjinive statusin e tyre si `të vërteta biologjike` duke i quajtur "konstrukt shoqëror që duhet dekonstruktuuar" ndërsa vetë Familjen e quan "entitet fashist". Kjo dëshmon se bolshevikët janë vetëshpallur armiq të Familjes dhe të Kombit).

Sa herë që bolshevikët flasin për "diversitet" në të vërtetë janë duke folur për homogjenizim dhe zhdukje të diversitetit.
Sa herë që bolshevikët flasin për "liri" dhe "të drejta", në të vërtetë janë duke folur për skllavërim dhe shtypje.

Natyrisht një pjeseje të stërmadhe të bolshevikëve (si për shembull adoleshentët me bluzën e Çe Gevarës), as që ua merr mendja se ça dëmesh e ça shkatërrimesh i shkaktojnë vendit të tyre duke përçuar agjendat e bolshevizmit botëror, por janë thjesht vegla qorre në duart e atyre që synojnë të përbëjnë elitën udhëheqëse botërore (BE-ja për shembull shihet nga bolshevikët si hap i domosdoshëm drejt krijimit të Qeverisë Globale, prandaj dhe herë pas here përhap alarmin për "ngritje të toneve nacionaliste").

Gjithsesi, urimi është dhe ngelet gjithnjë që edhe politikanët shqiptarë të ndërgjegjësohen dhe të punojnë për Kombin duke e braktisur nënshtrimin dhe servilizmin e tyre ndaj çdo armiku të Kombit dhe Familjes Shqiptare, e cila është «Burim i Qytetërimit Evropian» siç ka shkruar edhe Avokati Pandi M. Frasheri më 1947.


Për servilin nuk ka respekt askush, por ai që ka më pak respekt për të, është ai që e përdor dhe e shpërdoron sipas qejfit të vetë. Dhe përderisa politikanëve shqiptarë nuk do t'u «vrasë sytë» mos-respektimi ndaj Kulturës dhe Simboleve Shqiptare, deri atëherë do të jenë etnomazokistë, vegla të verbra dhe servilë pa Nder Shqiptari.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#6

Post by rrëqebull » Tue May 27, 2014 5:34 pm

Image

Ku janë "feministet" breee??
Pse nuk po e përshëndesin fitoren e "bashkë-gjinores" së tyre Marinë Le Pen e cila po ringjall shpresat e Francës për shpëtim nga kuçedra kundra-evropiane që quhet 'BE'?

Grupi i terrorizmit kulturor të "feminizmit radikal" të financuar nga neo-bolshevikët, i njohur me emrin "FEMEN" madje ka protestuar ndaj klimës së fitores së Marinë Le Penit duke u bërë thirrje të gjitha vajzave dhe grave frënge që të «***** me të huaj», pra që të kenë marrëdhënie seksuale me afrikanë dhe çdo imigrant tjetër pushtues të trevave frënge nën sloganin «të huajt *** më mirë» ("foreigners f**ck better")!

Kjo, jo vetëm që e pasqyron plotësisht se sa i pa-ndershëm, i degjeneruar, i pështirë, hipokritë dhe i neveritshëm është neo-bolshevizmi, por është sidomos dëshmi shumë e qartë se "feminizmi" është veçse një taktikë (madje kundra-femërore) neo-bolshevike për të përçarë Familjen dhe Kombin, poende për t'i shfarosur dhe zhdukur nga faqja e dheut duke nxitur përzierjen racore dhe zhdukjen e tipareve gjenetike dhe kulturore autoktone tek kombet evropiane.
(..në funksion të elitave botërore të cilave u pengojnë kufijtë kombëtarë dhe shtetëror për përfitimet e tyre - por këtë trushpëlarët e gjilpëruar me broçkullshevizëm, të cilët kanë harruar se ç'do të thotë të arsyetosh, nuk e kuptojnë).

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#7

Post by rrëqebull » Wed May 28, 2014 7:58 pm

Duke lënë kësaj radhe mënjanë propagandën sllavo-greke se "shqiptarët nuk janë të bardhë"/"janë myslimanë"/"janë ardhacakë"/etj. ia vlen të theksohet diçka tjetër.

Duhen thënë gjërat siç janë: "fenomeni Rita Ora" është një flluckë sapuni propagandistike multikulturaliste për t'i shkatërruar parametrat racore Shqipërisë Veriore duke i fiksuar në tru rinisë shqiptare tipare racore të ndryshme nga ato shqiptare.

Rita Ora ka tipare prej mulateje dhe kjo i pëlqen shumë globalistëve sepse ato janë tiparet që do të ketë popullsia e homogjenizuar botërore atëherë kur, në ëndërrën e tyre me sy hapur për pushtet mbarë-planetar, të gjitha racat do të jenë përzierë dhe do të kenë humbur çdo identitet gjenetik dhe kulturor me anë të politikave të egra liberal-bolshevike.

Prandaj dhe e kanë bërë të famshme: për të manipuluar shijet e rinisë shqiptare (dhe të fansave të saj nëpër botë) duke i trajtuar si kavie laboratorike të eksperimentit multi-etnik.

Dhe, me aq sa duket, shumë adoleshentë kanë rënë me të dyja këmbët në këtë grackë të ulët, duke u mburrur si "fansa" të një "këngëtareje" që nuk përfaqëson asnjë karakteristikë të Kombit Tonë: as Kulturën shqiptare dhe as Tiparet racore të mrekullueshme që ka Kombi Ynë dhe që ka trashëguar nëpër mijëravjeçare duke u bërë një gjë e vetme me mjedisin 'shqiponjak' të Siujdhesës Ilire.

Image
facebook.com/photo.php?fbid=283676655144166&set=a.273519269493238.1073741851.173498849495281&type=1

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#8

Post by rrëqebull » Thu May 29, 2014 9:34 pm

Rita Ora ka shkruar tek profili i saj në tuiter:
“Nuk mund ta besoj sa bushtër e keqe është. Motra ime Elena Ora. Unë nuk mund ta besoj se sa e keqe është kjo lavire”

http://botasot.info/bota-yjeve/190454/r ... er-e-keqe/

Me një fjalor kaq të ulët, kaq të degjeneruar, kaq të degraduar, kaq të neveritshëm dhe kaq jo-shqiptar, kushdo me tru në kokë e kupton se fenomeni "Rita Ora" është një sabotim kulturor tmerrësisht shkatërrues për rininë shqiptare. Sidomos nëse e shoqëruar me zbrazëtinë e humnershme kulturore që kanë prodhuar dështimet e njëpasnjëshme politike dhe paaftësia apo keqdashja e pseudo-intelektualëve të droguar me kozmopolitanizëm, të cilët as kanë qenë përfaqësues të Kulturës Shqiptare dhe aq më pak shembull virtytshmërie kombëtare.


Çdo njeri me sy në ballë dhe mendje në kokë e shikon edhe vetë që këto të dyja nuk janë as motra dhe as bashkëkombëse sepse,
"fenomeni Rita Ora" është një flluckë sapuni propagandistike multikulturaliste shkombëtarizuese e përgatitur për t'i shkatërruar parametrat racore Shqipërisë Veriore duke i fiksuar në tru rinisë shqiptare tipare racore të ndryshme nga ato shqiptare.

Ky fjalor i stër-fëlliqur që përdor mulatja Rita Ora duhet të na zgjojë nga trullosja dhe të na ndërgjegjësojë ta duam e ta mbrojmë Kulturën Tonë të Kulluar, pa u mashtruar e vetë-poshtëruar duke mbështetur kundra-vlerat dhe duke rënë në grackat e poshtra të globalistëve.

Rita Ora po na e shthur rininë tonë, sidomos kalamajtë në moshë papjekurie të cilët çinojnë (imitojnë) çdo kotësí që shohin, pa e dalluar dot se sa e dëmshme apo e pa-vlerë është.

Prindërit dhe Gjyshërit shqiptarë janë të thirrur t'i përkushtohen detyrës së tyre të shenjtë kombëtare, brumosjes së brezave të reja me shqiptarësí për të parandaluar dhe për t'iu kundërpërgjigjur çdo sulmi shkombëtarizues!

Familje të shëndetshme për një Komb të shëndetshëm!
Shqipnia dhe Shqiptarët mbi të gjitha!


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#9

Post by rrëqebull » Mon Jun 02, 2014 8:56 pm

Shikoni se çfarë shfunksionalizimi dhe shkatërrim të rendit po u shkakton neo-bolshevizmi shteteve evropiane.

Policia gjermane është prej kohësh në një ngërç të madh, pasi ultra-liberal-majtizmi neo-bolshevik ka krijuar një klimë të tillë censure dhe diktature kulturore sa që rend·mbajtësit, jo vetëm që janë bërë shënjestër sulmesh e sharjesh nga më të ulëtat dhe të padrejtat, por sidomos akuzohen menjëherë si 'racistë, nazistë e fashistë' nëse kërkojnë që të arrestojnë apo parandalojnë kriminelët e huaj jo-gjermanë dhe jo-evropianë.


Neo-bolshevikët që fshihen pas 'antifashizmit', janë veçse vegël e verbër në duart e burokratëve të BE-së, dhe janë kurdisur enkas që të parandalojnë ruajtjen e sovranitetit dhe të interesave kombëtare të vendeve evropiane, duke censuruar dhe sulmuar fizikisht çdo atdhetar nacionalist që do mund të ngrinte zërin kundra politikave bolshevike kundra-shtet, kundra-komb dhe kundra-familje të BE-së.


https://www.youtube.com/watch?v=JbAGrDs_U-Y

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#10

Post by rrëqebull » Tue Jun 03, 2014 5:33 pm

Artikull i mirë që shpjegon që multikulturalizmi është religjion, me mëkatet, ndalesat dhe priftërinjtë e vet.

Mëkati në religjionin multikulturalist është Krenaria Kombëtare, Atdhedashuria, Lidhja e ngushtë me bashkëkombësit, dhe Vullneti për të ruajtur tiparet kombëtare gjenetike dhe kulturore.

Në religjionin multikulturalist mohohet e drejta për të qortuar apo hedhur poshtë me arsye dogmat multikulturaliste sipas së cilave sa më të përziera të jenë shtetet e sa më shumë të mësyhen nga njerëz nga e gjithë bota, aq më shumë do të "pasurohen" kulturalisht në harmoni mallëngjyese.
Por praktika të tilla kanë dështuar e po vazhdojnë të dështojnë njëra pas tjetrës, edhe atje ku qeveritë bolshevike dhe neo-bolshevike kanë pasur të gjitha hapësirat e mundshme dhe mjetet propagandistike dhe arsimore për t'ua shpëlarë trurin autoktonëve se hordhimigrazioni nga bota e tretë është diçka e "mirë" për ta.

Ndërsa priftërinjtë e religjionit multikulturalist janë internacionalistët neo-bolshevikë, të cilët, me anë të gramshianizmit kanë arritur të zënë vende të rëndësishme nëpër universitete, OJQ, qeveri, opozitë, organizata protestash, "shoqëri civile" dhe kudo ku mund të kryejnë pa pengesa veprimtaritë e tyre shtet-gërryese kundra Kombit dhe kundra Familjes.
Praktika bolshevike gramshianiste, është ajo praktikë që synon pushtimin dhe përmbysjen e institucioneve dhe e themeleve kombëtare, shoqërore, ekonomike e institucionale me ngadalësi, duke zaptuar një nga një të gjitha vendet kyçe të drejtimit të një shteti, për të filluar shkatërrimin e tij nga brenda, pa revolucione por me reforma shtet-përmbysëse dhe kulturë-shkretuese të njëpasnjëshme.
Vetëm si shembull, para fare pak kohësh, një aktiviste homoseksuale që lufton prej 30 vjetësh për të infektuar Perëndimin me bolshevizëm seksual (lgbt-izëm), rrëfeu se në të vërtetë ata nuk po kërkojnë që t'u lejohet martesa, por atë e shohin veç si hap të domosdoshëm drejt përmbushjes së synimit të tyre të vërtetë, që është krejt shpërbërja e Institucionit të Martesës, pra zhdukja e Familjes, që jo më kot, në religjionin neo-bolshevik quhet "entitet fashist që duhet shkatërruar". http://illinoisfamily.org/homosexuality ... -marriage/

http://www.westernspring.co.uk/religiou ... -and-ukip/

Siç dëshmon edhe kjo:
BE-ja DUHET TË `SHKATËRROJË HOMOGJENITETIN KOMBËTAR` ka thënë Shefi i Mërgimit në OKB.

BE-ja duhet të bëjë “çmos e çnuk për të shkatërruar homogjenitetin” e shteteve të saj anëtare sipas përfaqësuesit të OKB-së për mërgimin.

Piter Sutherlend është shprehur se mirëqenia e ardhshme e shteteve të BE-së është e lidhur me faktin që ata duhet të përqafojnë multikulturalizmin. /BBC News

viewtopic.php?p=39854#p39854

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#11

Post by rrëqebull » Fri Jun 20, 2014 7:41 pm

Shitja e ndeshjeve:
portieri Ezhide e shtynë me dashje topin në portën e vet — Nigeri - Skoci, 2014http://www.youtube.com/watch?v=8MjPpjkR5P4

Nëse është kaq e thjeshtë shit-blerja e sportistëve, veprimet e të cilëve janë nën sytë e të gjithëve,
mendoni sa herë më e thjeshtë është shit-blerja e politikanëve, veprimet e të cilëve nuk janë asnjëherë të dukshme dhe as të tejdukshme, por veçse të paketuara dinakërisht me demagogji tymosëse nga "stafi" i tyre dhe të filtruara nga mjetet lajmëtore që u servilosen e u shërbejnë, duke ua u fshehur e zbutur mangësitë dhe gabimet.


Në fakt kur flasim për marrëdhëniet e partive/ qeverive me publikun, nuk flasim aspak për "shkencë" gazetarike, por për atë praktikë që në anglisht quhet PR ("public relations" - marrëdhëniet me publikun), dhe që ka të bëjë me mbikëqyrjen e shkëmbimit të të dhënave, lajmeve dhe komunikimit midis organizatave/ bizneseve/ partive dhe klientëve/ publikut, dhe që nuk është gjë tjetër veçse një kategori e PRopagandës dhe reklamimit, dhe jo e 'kallëzimit asnjanës të lajmit'.


Shumë shqiptarë menduan gabimisht se me "ardhjen e demokracisë" u shënua edhe përfundimi i çdo lloj propagande dhe se nga ai moment, çdo veprim politik do të ishte "i kulluar" dhe i papërlyer me asnjë lloj ideologjie, por veçse "i lirë" dhe "demokratik".

Ky gabim trashanik, ku u shkëmbye demokracia për ndonjë lloj sistemi utopik vetë-mirëmbajtës ku "nuk duhet të bëjmë asgjë se gjërat tani rregullohen vetë", është një ndër 'të çarat' që janë shfrytëzuar më së shumti nga veprimtarët dhe ideologjitë kundra-shqiptare të huaja për të shtrirë ndikimin e tyre në vendin tonë, pa hasur as në dyshimin më të vogël nga ana e shqiptarëve, madje duke u mirëpritur me krahët hapur.
Kjo shpjegon për shembull mbirjen jashtë çdo kontrolli të bunkereve e 'kërpudhave helmuese' abrahamike dhe të OJQ-ve të cilat veçse kanë shkatërruar dhe shtrembëruar imazhin e Vendit Tonë duke u shfrytëzuar nga fqinjët armiqësor dhe kanë shkombëtarizuar një numër të stërmadh shqiptarësh, duke e shfrytëzuar zbrazëtinë ideologjike të lënë nga rënia e enverizmit dhe Jugosllavisë, me helme etnomazokiste neo-bolshevike të lloj-llojshme dhe pseudo-qytetërim kundra-kulturor shkatërrues.
("night club"-et, homoseksualizmi, "divorci", vehabizmi, përdorimi i anglishtes në vend të Gjuhës Amtare, shitja e Interesit të Atdheut, telenovelat, lojërat [më saktë: hilerat] e fatit, përzierja etno-racore, dhe çdo lloj tjetër etnomazokizmi, nuk janë 'civilizim')Prandaj, kush arrin të kuptojë se në poltikbërjen e sotshme nuk ka diçka që mund të quhet "lajm i kulluar", por ka veçse lajme "të paketuara" sipas këndvështrimit dhe ideologjive të palëve të ndryshme, ku gjithsesi mbizotëron ai i palës sunduese, do të thotë se ka arritur të kryejë një hap të madh vendimtar drejt ndërgjegjësimit dhe vetë-aftësimit për të kuptuar realitetin në mënyrë krejt të pavarur dhe të pandikueshme nga "kornizat" ideologjike të instaluara nga mikro-makro regjimet e ndryshme (të thurura nga ndërveprimi midis të shiturve të brendshëm dhe blerësve të jashtëm).


Për të kuptuar duhet me u nis gjithmonë nga skepticizmi dhe dyshimi, asnjëherë nga besimi i verbër; sidomos në ato fusha, siç është politika, ku ajo që na paraqitet nuk është asnjëherë e papërlyer apo e shkëputur nga interesat e veçanta të dikujt.

Dhe gjithmonë, për gjithçka, pyetja duhet me qenë:
A i shërben Atdheut dhe Kombit ky veprim?
Nëse po, në çfarë mënyre?
Nëse jo, kujt i shërben atëherë, dhe si mund të parandalohet dëmi që i bëhet Kombit?


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#12

Post by rrëqebull » Mon Jun 23, 2014 4:28 pm

"Ndarja e Mitrovicës": një aplikim internacionalist i Metodës Tavistokiane të "rrëmujës së kontrolluar"


Metoda Tavistokiane është një metodë për të manipuluar njerëzit apo shoqëritë.
Është një taktikë e 'rrëmujës së organizuar', ku rrëmuja është e shkaktuar dhe e kontrolluar nga elita që ndodhet në 'katet' më të larta të politikbërjes, për të trullosur dhe manipuluar pa vështirësi njerëzit e thjeshtë të një shteti apo të një shoqërie në përgjithësi.

Taktikat e përdorura nga ndërkombëtarët kundra-shqiptarë në çështjen e "Ndarjes së Mitrovicës" nuk janë gjë tjetër veçse aplikim i Metodës Tavistokiane.

Falë aplikimit të kësaj metode:

1) Regjistrohet një prapavajtje/degradim kulturor [fundamentalizëm abrahamic, LGBT-izëm, sllavofilia, grekofilia, servilizëm ndaj ndërkombëtarëve, nënshtrim ndaj të huajve, vetë-urrejtje, relativizëm moral, multi-kulti, bolshevizëm, globalizëm, shkombëtarizim, etj.]

2) Shënohet ulja e vetëdijes dhe ndërgjegjes [mbretëron etnomazokizmi, askush nuk dallon dot cila është e vërteta dhe cila propaganda, cilët thonë të vërtetën dhe cilët gënjejnë, cilat janë përkatësitë dhe cilat përgjegjësitë, etj.]

3) Shkaktohen përçarje dhe shkëputje të lidhjeve shoqërore kombëtare [divorce, partitizëm, sherre midis gjinive, midis familjarëve, midis partive, midis krahinave, midis institucioneve, midis individëve, të gjithë në sherr me të gjithë, të gjithë që fajësojnë të gjithë]

4) Arrihet shkatërrimi/shkarja/shpërfytyrimi i identitetit [çrregullimi që shpie individin drejt homoseksualizmit për shembull, por në lidhje me shoqëritë, shembulli më i qartë është krijimi i "kombit multi-etnik kosovar" në Shqipëri Veriore, braktisja e Shqiptarësisë, braktisja e Simboleve Kombëtare Shqiptare, etj.].

Pra, kur realiteti të jetë i mjegulluar nga rrëmuja e shkaktuar nga tensionet dhe çrregullimet e përshkruara më sipër, atëherë problemeve të shkaktuara artificialisht nga manipulatorët (internacionalistë të huaj), do t'u jepet "zgjidhja" që ata vetë kanë para-vendosur dhe që do të ishte e pa-pranueshme nëse shoqëria do të ishte e shëndetshme, e pa shpërfytyruar, e pa dobësuar me metodën tavistokiane dhe e pa-përçarë.

Tavistockian method of manipulating people to conform. It is called "organized disorder" and "controlled disintegration" of social, political, and economic stability. The techniques of "controlled disorder" were first devised by Tavistockian's Kurt Lewis and British Army General John Rawlings Rees in 1941. (Yes folks, 1941!) Below is an excerpt from Lewis's book, "Time, Perspective, and Morale":

"One of the main techniques for breaking morale through a strategy of terror consists in exactly this tactic--keep a person hazy as to where he stands and just what he may expect. In addition, if frequent vacillations between severe disciplinary measures and promises of good treatment together with spreading contradictory news make the cognitive structure of this situation utterly unclear, then the individual may cease to even know a particular plan would lead toward or away from his goal. Under these conditions, even those individuals who have definate goals and are ready to take risks are paralyized by severe inner conflict in regard to what to do."

A person, group or an entire society under "tension and release" conditions in a controlled enviroment has been found to bring about (1) a regressive mental state, (2) a lower state of consciousness, (3) a breakdown of cohesiveness and (4) a shifting sense of identity. With reality clouded by tension induced confusion, choices, usually all bad, can then be pre-rigged to achieve a desired result by the controllers.

http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/ar ... ead/106050

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#13

Post by rrëqebull » Tue Jul 01, 2014 8:14 pm

"Facebook"-u po manipulon emocionet tona
http://tvklan.al/facebook-po-manipulon-emocionet-tona/

Image
Më në fund edhe një lajm edukues!

[Mjetet lajmëtore shqiptare duhet ta kuptojnë që se ça bëjnë sherxingeri, rihana dhe e jëma e rihanës s'na duhet gjë fare.
Dhe as për llumrat e tjerë që kanë fituar famë duke përhapur budallallosje, prapështi pseudo-artistike, e duke marrë pjesë në emisione e programe që bëjnë sëprapthtësím (subversion) kulturor. Duam Kulturë, duam Dije, Duam Art të mirëfilltë në TV-të tona. Duam Cilësi dhe Edukatë Kombëtare në gjithçka që shfaqet.]

Kthehemi tek lajmi.
Aq shumë edukues dhe dijenizues është ky lajm sa që më vjen gati çudi që e kanë botuar, duke dalë për një herë krejt jashtë skemës që ndjekin përherë për t'i shpërmendur, kalamendur e shpërqendruar njerëzit, atë skemë që romakët do të quanin «bukë e shfaqje cirku», ndonëse (të keqen e cirkut!) sot do të ishte më e përshtatshme të thuhej «bukë e "big-brother"» = «bukë e shthurje».

"Njerëzit duan të argëtohen, të harrojnë hallet" do mund të thoshte dikush.
Shumë gabim!
Njerëzit duhet të argëtohen për të rifituar energjitë për t'i zgjidhur hallet e tyre! Dhe jo për t'u shthurur e sëprapthtësuar Kulturën Kombëtare!
Madje në disa raste argëtimi duhet t'i edukojë njerëzit se ajo që ata quajnë hall, nuk është aspak e tillë (mendoni ç'mrekulli kur dikush që 'ka hall të iki nga Shqipnia', më në fund ndërgjegjësohet se halli i vërtetë është kur nuk punon e nuk i përkushtohesh Atdheut sipas mundësive të tua, dhe se zgjidhja është gjithnjë tek përkushtimi, qoftë edhe nëse vendos të largohesh për ndonjë arsye.)
Argëtimi është mënyra më e mirë për të rritur çdo lloj njohurie, prandaj duhet gjithmonë të ngulmëtojmë Cilësi!, Cilësi! dhe Cilësi! nga tv-të tona.

Rikthehemi tek lajmi.
Tre të dhënat e rëndësishme që na thotë dhe që duhen pasur parasysh janë këto:

❶ Eksperimenti më i fundit i rrjetit social më të madh në botë "Facebook"-u, ka të bëjë me MANIPULIMIN E POSTIMEVE që shfaqen në mur duke NDIKUAR DHE MANIPULUAR kështu emocionet e përdoruesve të tij.

❷ Studimi në fjalë tregon se gjendja emocionale mund të transmetohet nëpërmjet rrjeteve sociale dhe gjithashtu se "FACEBOOK"-u MUND TË BËJË ÇFARË TË KETË DËSHIRË ME INFOT TUAJA

❸ "Facebook"-u nuk ka nevojë të kërkojë për lejen tuaj. Ky rrjet social tashmë zotëron gjithçka tuajën që nga momenti i parë që hapët një llogari në të.

Prandaj përdoreni me pjekuri dhe asnjëherë mos u ndjeni mendjelehtësisht si në shtëpinë tuaj sepse faktet tregojnë se nuk është kështu.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#14

Post by rrëqebull » Fri Jul 04, 2014 9:43 pm


https://www.youtube.com/watch?v=qGX0_0VL06U

DËBIMI I BUKURISË NGA ARTI MODERN E BASHKËKOHOR

Vidjofolësi raporton në mënyrë të kthjellët përjashtimin e së bukurës nga arti modern.
Ai krahason artin pasqyrimor, realist, tradicional me
artin jo-pasqyrimor, abstrakt, modern e "progresiv", dhe shpjegon se si ky i fundit është kthyer në një 'kult të së shëmtuarës'.

Përfytyroni, thotë ai, sikur të ndodheshit në një vendshkarkim mbeturinash dhe të gjenit ndonjë vepër arti pa kornizë, pa firmën e autorit dhe pa asnjë shpjegim.
Pothuajse çdokush do e hiqte prej mbeturinave pa menduar fare një vepër të Mikelanxhelos apo të ndonjë artisti tjetër pasqyrimor e tradicional. Edhe pa ditur emrin e autorit, vlera e asaj vepre, dhe bukuria e saj, do të ishin të vetëdallueshme pa u dashur që dikush të jepte sqarime se përse ajo nuk ka vend në një grumbull hedhurinash.
Në të kundërt, në rastin e veprës moderne, edhe vet kritiku i arsimuar do ta kishte të vështirë ta dallonte atë nga mbeturinat e tjera, në mesin e gjithë pirgut me pavlefshmurina të hedhura poshtë.
(Shikoni për shembull këtë shurrëtore të titulluar "Shatërvan"

Image

ose këtë kuti konservash ku artisti ka vendosur jashtëqitjet e veta dhe i ka dhënë titullin "Mut artisti"
Image).


Tek minuta 12:10 e vidjos së dytë, folësi shpjegon se si "establishmenti' i artit bashkëkohor, pra 'klerikët', 'priftërinjtë' e 'kultit të së shëmtuarës', kanë përpallur sloganin, apo më saktë, dogmën: «Nëse është vepër e bukur, atëherë nuk është Art».
I gjithë ky 'kult i së shëmtuarës' atëherë, na del se është pjesë e religjionit më të gjerë të multikulturalizmit egalitarianist, ultra-liberalist e neo-bolshevik, ku gjithçka duhet t'i shërbejë shpërbërjes së Kulturave dhe Trashëgimive autoktone, dhe sidomos përtharjes së rrënjëve estetike dhe etike që i ushqejnë dhe që i mbajnë gjallë ato. Pra duhet t'i shërbejë internacionalizmit.

Përgjatë gjithë karrierës sime si piktor, thotë folësi, jam ndeshur vazhdimisht me këto lloj mendësish, dhe kam vërejtur se e bukura nuk është thjesht e përbuzur nga kleri i modernizmit, por është e shtypur rreptësisht, e përjashtuar dhe haptazi e ndaluar në muzetë më me emër të perëndimit.

[Që të katërta pjesët:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... 1282CD714E]

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sëmundjet e shoqërive perëndimore(t'i njohim që të mbroh

#15

Post by rrëqebull » Mon Jul 07, 2014 8:41 am

Image

LIBERALËT E KANË ORIGJINËN TEK "SHOQATA E TË PAFAJSHMËVE" SYLESHË TË MYNZENBERGUT
(artikulli shtjellues në anglisht: http://henrymakow.com/2014/05/Liberals- ... -Club.html)

Vili Mynzenbergu është, bashkë me Eduard Bërnejsin dhe Gëbelsin, një prej tre udhëçelësve të shekullit të kaluar në fushën e propagandës (që sot veçse ka ndryshuar emër dhe quhet gjoja asnjanësisht 'komunikim' ose 'marrëdhënie me publikun').

Iu përkushtua bolshevizmit pasi u njoh me Trockin e Leninin.
Për të reaguar ndaj dështimit që rrezikonte bolshevizmi si pasojë e mosrealizimit dhe parealizeushmërisë së parashikimeve ekonomike pseudo-shkencore të Marksit, sipas tij, duhet të ndiqej rruga e "Rivolucionit Kulturor", sipas metodës së «degjenerimit të Perëndimit deri në qelbje» të shpjeguar në fjalinë tek fotoja.

Ushtrinë e bashkëpunëtorëve të tij syleshë ai e quante "Shoqata e të Pafajshmëve", sepse ishin intelektualë naivë që ai kishte manipuluar e mashtruar deri në atë pikë sa që nuk ishin në dijeni të faktit se në të vërtetë po punonin për interesat e Stalinit, por qenë bindur sikur po vepronin në të mirën e ndonjë lloj socializmi humanist.

Disa nga shpikjet e tija janë për shembull marshimet paqësore, mbledhjet e firmave, përdorimi i të famshmëve për të reklamuar kauzat politike, organizimi i festivaleve ndërkombëtare për paqe e drejtësi (sa nga këto organizohen vazhdimisht pa asnjë lloj rezultati ende sot!) dhe të gjitha këto mjete i përdorte aq mjeshtërisht sa që arriti të bindte një numër pafund mendimtarësh perëndimor se bolshevizmi kishte epërsi morale dhe ishte rruga e duhur që duhej ndjekur deri sa ky sistem të përhapej në të gjithë botën.
Me një pragmatizëm përtej-ideologjik, ai punonte duke shfrytëzuar çdo mjet të kapitalizmit, sa që njihet edhe me nofkën 'Milioneri i Kuq'.

Ai është gjithashtu edhe një prej themeluesve të "Shkollës së Frankfurtit", e njohur edhe si "Instituti i Kërkimeve Shoqërore", e cila ishte një organizatë mendimtarësh bolshevikë të cilët në veprat e tyre kanë ndërlidhur teoritë pseudo-shkencore të Marksit me ato pseudo-shkencore të Frojdit, duke përpunuar shumicën e dogmave të korrektësisë politike dhe të sëprapthësimeve dhe degjenerimeve kulturore që Perëndimi përjeton ende sot dhe që përmblidhen zakonisht nën togun Marksizëm Kulturor (si p.sh. shkatërrimi i Institucionit të Martesës, përçarja e Familjes, përçarja e Kombit, kriminalizimi i etnocentrizmit, kriminalizimi i rolit të babait, feminizmi radikal, përçarja midis gjinive, hordhimigracioni, përzierja racore, lgbtizmi, multikulturalizmi, shoqëritë multietnike, etj.).

[burime të tjera:
http://books.google.al/books?id=XWbhHcm ... nk&f=false
http://www.linkiesta.it/stalin-propaganda
http://www.apropos.org.uk/documents/Fra ... nt_001.pdf]

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”